دبیر جشنواره شهید مدرس، از استفاده از چهار رویكرد هوشمندسازی، مردمیسازی، شفافسازی و كارآمدسازی مورد تاكید رییس مجلس در كنار اسناد بالادستی و برخی مطالعات تجربی به عنوان مبنای تعیین شاخصها برای برگزاری جشنواره شهید مدرس یاد كرد.
صمد عزیزنژاد با بیان اینكه برای برگزاری جشنواره شهید مدرس با یك روش علمی به دنبال شناسایی و تدوین شاخصهایی هستیم كه بتواند مجلسی را با رویكرد تراز انقلاب اسلامی به نمایش بگذارد، گفت: در این زمینه چهار رویكرد هوشمندسازی، مردمیسازی، شفافسازی و كارآمدسازی مورد تاكید رییس مجلس شورای اسلامی در كنار اسناد بالادستی مانند قانون اساسی جمهوری اسلامی، فرامین امامین انقلاب اسلامی، سیاستهای كلی قانونگذاری، آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و برخی مطالعات تجربی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در این راستا استفاده از تجربیات داخل قوه مقننه نیز در دستور كار است.
وی ادامه داد: تاكنون نشستهای گوناگونی با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دبیران كمیسیونها، برخی ادارات تابعه سازمان اداری مجلس شورای اسلامی و مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شده است تا ضمن تبیین گفتمان انقلاب اسلامی از تجربه و دانش اندوخته قوه مقننه بهمنظور شناسایی، تبیین و كشف شاخصها و سنجههای مجلس انقلابی نیز بهرهگیری شود و این امر در راستای منویات مقام معظم رهبری (مد ظله) و رئیس محترم مجلس شورای اسلامی مبنی بر تحول درونی مجلس و تحولخواهی كلان كشور (رویكرد بیرونی) انجام میشود.
مجلس یازدهم و اتكا به روش و ابزارهای علمی برای تحول
عزیزنژاد استفاده از روشهای علمی و ابزارهای نوین را جهت استخراج سنجههایی كه رویكردهای چهارگانه (هوشمندسازی، مردمیسازی، شفافسازی و كارآمدسازی) را ارزیابی میكنند، ضروری دانسته و ضمن اعلام برگزاری نشست مشترك با دبیران منتخب كمیسیونهای اقتصادی، شوراها، آئیننامه داخلی و قضایی و حقوقی و تبادل نظر در زمینه شاخصهای ارزیابی طرحها، كمیسیونها و نمایندگان، برآیند نشست را یافتن راهكار علمی و عقلایی جهت گفتمانسازی شاخصهای تراز انقلاب اسلامی دانست.
عزیزنژاد با بیان اینكه مشاركت همه اركان قوه مقننه در چنین كار تحولی بزرگ ضروری است، یادآور شد: جشنواره شهید مدرس امید زیادی را در چشمانداز سند تحول مجلس شورای اسلامی و اركان مختلف آن ایجاد كرده است. با این رویكرد میتوان انتظار داشت كه از آن بعنوان راهكاری مناسب جهت بازطراحی ساختار قوه مقننه مبتنی بر اندیشه ناب انقلاب اسلامی بهره برد.
دبیر كمیته تدوین شاخصهای جشنواره شهید مدرس، تاكید كرد: بیتردید تدوین شاخصها در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به عنوان گام اول تحول درونی محسوب میشود. بنابراین در این راستا، كمیته تدوین شاخصها پرچمدار بازطراحی و ارتقای كاركردهای قوه مقننه بر اساس شاخصهای تراز انقلاب اسلامی است./
خبرگزاری خانه ملت