پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

مصوبه مجلس برای اشتغالزایی/ نحوه تامین منابع اشتغالزایی مشخص شد

نمایندگان مجلس در راستای تامین اهداف رشد اقتصادی، نحوه تامین منابع اشتغالزایی توسط دولت را مشخص كردند.

1403/09/17
|
12:56

نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (شنبه، 17 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 كل كشور، با بخش ابتدایی و همچنین بند الف تبصره 15 ماده واحده این لایحه موافقت كردند.

در بخش درآمدی تبصره 15 ماده واحده این لایحه آمده است: در راستای تأمین اهداف رشد اقتصادی، تحقق اهداف سالانه ایجاد اشتغال و تبصره(2) بند «ب» ماده (6) قانون برنامه هفتم پیشرفت و نیز اشتغال زنان سرپرست خانوار و همچنین روستائیان و عشایر، به‌منظور بسط عدالت سرزمینی در راستای رشد و پیشرفت استان‌های كشور، با تأكید بر «افزایش رقابت‌پذیری»، «توجه به پیشران‌ها»، «تكمیل زنجیره‌های ارزش»، «تكمیل و بهبود زیرساخت‌های تولید و اشتغال»، «ایجاد و توسعه زیرساختهای تامین مالی»، «حمایت از تأمین مالی مشاركت عمومی- خصوصی»، «حمایت از بنگاه‌های كوچك و متوسط و خوشه های صنعتی با اولویت صنایع دانش‌بنیان»، «حمایت از توسعه اقتصاد دریا محور»، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه كشور مكلفند منابع مالی موضوع این تبصره را با تأكید بر یكپارچه‌سازی حمایت‌های دولت به شرح زیر تأمین و تخصیص نمایند:

الف- منابع این تبصره به شرح زیر است:

1- مانده حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت در پایان سال 1403 كه با رعایت قوانین به سال بعد منتقل می‌شود.

2- مبلغ سیصد و پنجاه هزار میلیارد (350,000,000,000,000) ریال از محل ردیف ذی ربط مندرج در جدول شماره (9) این قانون توسط خزانه داری كل كشور حداقل چهل درصد به صورت نقدی و حداكثر شصت درصد(60%) به صورت اوراق مالی اسلامی كه به حساب ملی «پیشرفت و عدالت» واریز می‌شود. میزان تخصیص این جزء در هر فصل سال، حداقل به میزان متوسط تخصیص بودجه عمومی دولت در همان فصل خواهد بود.

3- بازگشتی اصل و فرع تسهیلات و سود حاصل از سپرده گذاری منابع موضوع تبصره (2) قانون بودجه سال 1403 كل كشور و بند «الف» تبصره (18) قوانین بودجه كل كشور در سالهای 1396 تا 1402 كه به حساب ملی «پیشرفت و عدالت» واریز می‌شود.

4- مانده مصرف نشده جزء (3) بند (الف) تبصره (18) قانون بودجه سال 1402 كل كشور و جزء (3) بند (الف) تبصره (2) قانون بودجه سال 1403 كل كشور كه به حساب ملی «پیشرفت و عدالت» واریز می‌شود.

5- باقی مانده مبلغ مندرج در ردیف (26) مصارف جدول تبصره (14) قانون بودجه سال 1401 كل كشور در سقف منابع و مصارف بودجه كه به حساب ملی پیشرفت و عدالت واریز می‌شود. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است مبالغ این جزء را رأساً و بدون سازوكار ابلاغ و تخصیص اعتبار، حداقل به صورت ماهانه یك دوازدهم و حداكثر تا پایان آذر سال 1404 به حساب مذكور واریز نماید.

6- منابع بازگشتی بند «و» تبصره (16) قانون بودجه سال 1398 كل كشور كه به حساب ملی «پیشرفت و عدالت» واریز می‌شود.

7- مانده و بازگشتی منابع مالی تسهیلات موضوع قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مصوب 31/5/1396 كه به حساب ملی پیشرفت و عدالت واریز می‌شود.

8- منابع موضوع بند (م) تبصره(1) این قانون كه به حساب ملی «پیشرفت و عدالت» واریز می‌شود.

9- مبلغ یك میلیون میلیارد (1.000.000.000.000.000) ریال منابع قرض­الحسنه بانكی.

گفتنی است علیرضا سلیمی نماینده مردم تهران در اخطاری با اشاره به وجود برخی ابهامات در بخش ابتدایی تبصره 15،، گفت: درج عبارت حمایت از برنامه‌های معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در بودجه مغایر با قانون اساسی است و باید حذف شود.

دكتر قالیباف در ادامه بررسی اخطار نماینده تهران، گفت: این مسئله مغایر با اصل 126 و 124 قانون اساسی بوده، نباید اینجا آورده می شد جزو وظایف رئیس جمهور محسوب می شود./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی