نمایندگان مردم در مجلس ساز و كار استفاده مدارس و مراكز آموزشی غیردولتی از تسهیلات بانكی برای جبران خسارت ناشی از حوادث غیرمترقبه را تعیین كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 20 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش شور دوم كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراكز آموزشی و پرورشی غیردولتی با ماده (7) این طرح با 150 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
بر اساس ماده (7) این طرح؛ یك تبصره به عنوان تبصره (4) به ماده (10) این قانون الحاق میگردد:
تبصره 4 - تسهیلات این ماده برای مدارس و مراكز آموزشی و پرورشی غیردولتی آسیبدیده از حوادث غیرمترقبه و بیماریهای فراگیر نیز میباشد.
گفتنی است در ماده (10) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراكز آموزش و پرورش غیردولتی آمده است؛ بانكهای كشور موظفند طبق قانون عملیات بانكی بدون ربا با معرفی وزارت آموزش و پرورش از سی وپنج درصد (35%) تا پنجاه درصد (50%) نیاز مالی مؤسسان مدارس و مراكز آموزشی و پرورشی غیردولتی را كه از كاركنان دولت و دارای سابقه آموزشی میباشند جهت تهیه و یا توسعه فضای آموزشی و پرورشی و تأمین تجهیزات و امكانات مورد نیاز به صورت قرضالحسنه و برای سایر اشخاص از دیگر منابع اعتبارات بانكی تأمین كنند.
تبصره1ـ بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران با همكاری وزارت آموزش و پرورش موظف است ظرف مدت دوماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون، دستورالعمل اجرای این ماده را تدوین و به بانكها ابلاغ كند.
تبصره2ـ گزارش نحوه اجرای موضوع این ماده به صورت سالانه توسط بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش به هیأت وزیران و كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.
تبصره3ـ برخورداری از حمایت ها و تسهیلات در این ماده منوط به تضمین كیفیت آموزشی و پرورشی می باشد.
براساس این گزارش؛ نماینده دولت در مخالفت با این ماده بیان كرد: با توجه به اینكه مدرسهداری امری حاكمیتی است، حمایت از مدارس غیردولتی مدنظر است و حمایت از مراكز آموزشی و پرورشی مانند آموزشگاههای زبان وظیفه آموزش و پرورش نیست، ما در وزارتخانه از مدارس دولتی حمایت میكنیم نه مراكز غیردولتی به همین دلیل پیشنهاد میكنم این ماده برای اصلاح به كمیسیون ارجاع شود.
همچنین محمدمهدی زاهدی عضو كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در دفاع از این ماده گفت: در ماده (10) به عبارت «مراكز آموزشی و پرورشی» اشاره شده است، بنابراین باید شرایطی فراهم شود كه در صورت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل و زلزله این مراكز نیز بتوانند از این تسهیلات استفاده كنند.
همچنین در ادامه نوبت به بررسی ماده (8) این طرح رسید كه نمایندگان با 115 رأی موافق، 63 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در جلسه آن را به تصویب رساندند.
بر اساس ماده (8) این طرح؛ در ماده (12) قانون بعد از كلمه «مدارس»، عبارت «و مراكز آموزشی و پرورشی» نیز اضافه میشود.
گفتنی است در ماده (12) قانون تأسیس و اداره مدارس و مراكز آموزش و پرورش غیردولتی آمده است؛ به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود مطابق قوانین و مقررات، زمین و ساختمانهای مازاد بر نیاز خود را به صورت اجاره یا فروش به مؤسسان مدارس غیردولتی واگذار كند. آییننامه نحوه تعیین قیمت فروش و اجاره و شرایط واگذاری ساختمانها و اراضی مذكور ظرف مدت سه ماه پس از لازمالاجراء شدن این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش با همكاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد. واگذاریها در هر محل مشروط بر آن است كه دسترسی مردم به مدارس دولتی در آن محل دچار خلل نشود.
بر اساس این گزارش؛ علی كریمی فیروزجایی در مخالفت با اصل ماده (8) گفت: بیت الغزل این اصلاحیه موضوع مدارس غیردولتی است، در واقع امتیازاتی برای این مدارس در نظر گرفته شده كه اگر ما بخواهیم آنها را برای همه مراكز آموزشی و پرورشی كه شامل انواع مجموعهها میشود لحاظ كنیم ظلم به مدارس است.
همچنین محمدحسین فرهنگی در موافقت با این ماده با بیان اینكه باید به این پرسش پاسخ داد در این طرح چه منابعی برای حمایت از مدارس غیردولتی پیشبینی شده است كه همكار بنده در مخالفت مطرح میكند، ادامه داد: این حكم بیشتر جنبه نظارتی دارد و بعد نظارت بر این مراكز تقویت میشود./
منبع: خبرگزاری خانه ملت