نمایندگان مجلس با همسان سازی حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق و فوق العاده های مستمر مشمول كسور شاغلان مشابه و همتراز موافقت كردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، 30 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی (یك) ماده 29 این لایحه درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان با 202 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
بنابراین گزارش سیدجواد حسینی كیا در مخالفت با حكم مذكور، گفت: اكنون بازنشستگان در شرایط سختی به سر می برند اما ما در این مصوبه كمیسیون تلفیق بازنشستگان را به سنوات آینده ارجاع می دهیم در حالی كه آن ها امروز مشكلات متعدد مالی دارند و آیا این بازنشسته عمرش به 3 سال آینده می ماند كه 90 درصد همترازی را بگیرند؟، در حالی كه امروز در تامین معیشت خود مانده اند بنابراین باید 90 درصد همترازی را برای امسال اعمال كنیم.
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: ما باید به سقف تا 90 درصد رأی دهیم چرا كه انتظار مردم از مجلس انقلابی این است كه به فكر مشكلات آن ها باشیم.
در ادامه سیدمحمدرضا میرتاج الدینی در موافقت با بند مذكور، گفت: ما در كمیسیون تلفیق به دنبال تلاش همكاران به تصمیم خوبی در رابطه با حقوق بازنشستگان رسیدیم چرا كه فاصله پرداختی ها میان حقوق بازنشستگان و شاغلان بسیار است لذا در این حكم مجلس تصمیم می گیرد پرداختی های بازنشستگان را به 90 درصد حقوق شاغلان همطراز برساند و فاصله ای صرفا در حد 10 درصد باقی می ماند.
وی افزود: این اتفاق طی 3 سال خواهد افتاد كه در 2 سال اول سالی 30 درصد و در سال سوم 40 درصد دیگر به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد.
بنابراین گزارش داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در مخالفت با این بند، گفت: موضوع بازنشستگان دغدغه تمام اركان حاكمیت است لذا باید معیشت بازنشستگان را بهبود داد، به همین دلیل از نخستین روزهای بررسی لایحه برنامه در مجلس مذاكرات برای اصلاح این مهم آغاز شد. بنابراین در اصل موضوع یعنی متناسب سازی حقوق بازنشستگان و شاغلان با مجلس اتفاق نظر داریم، البته اكنون مجلس به یك شیوه اجرایی رسیده كه از نظر ما این شیوه ابهامات دارد چرا كه می تواند در مرحله اجرا منجر به گلایه هایی از نحوه اجرای حكم شود لذا نیازمند یك گفت وگوی جدی تر و دقیق تر است.
وی افزود: ما معتقدیم روش روشن تر كه هیچگونه ابهامی نیز نداشته باشد این است كه ضرایب سنواتی افزایش حقوق بازنشستگان را به میزانی بالاتر از ضرایب شاغلان در نظر بگیریم كه متناسب سازی و افزایش حقوق به تدریج صورت بگیرد.
در ادامه محسن زنگنه سخنگوی كمیسیون تلفیق لایحه هفتم توسعه در دفاع از بند مرتبط با افزایش حقوق بازنشستگان، گفت: تكریم بازنشستگان تكریم جوانانی است كه 40 الی 50 سال گذشته درخت انقلاب را به این مرحله رسانده اند لذا ما در برابر معیشت این عزیزان مسئول هستیم.
وی افزود: در چند روز گذشته درپی مصوبه ای كه برای تعیین تكلیف سن بازنشستگان داشتیم برخی از دوستان دولت قبل و حتی نمایندگان دوره قبلی مجلس اظهاراتی مبنی بر اینكه نمایندگان مجلس یازدهم به فكر بازنشستگان نیستند، مطرح كردند در حالی كه باید به آن ها گفت آغاز مجلس دهم مصادف با آغاز بررسی و تصویب برنامه ششم توسعه بوده است بنابراین باید همسان سازی را از دولت وقت مطالبه می كردند نه اینكه امروز از آب گل آلود ماهی بگیرند این در حالی است كه معیشت مردم و بازنشستگان همواره برای مجلس یازدهم مهم بوده است.
وی ادامه داد: در این بند تاكید شده در پایان سال سوم حقوق بازنشستگان تا 90 درصد حقوق و فوق العاده مستمری كسور شاغلان همطراز خواهد رسید البته برای جلوگیری از عدم اجرای این قانون به دلیل بار مالی كه به دولت تحمیل می كنند آن را در 3 سال تقسیم كردیم.
همچنین در ادامه دكتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: این حكم یكی از تصمیمات مهم و ضروری برای كشور است البته چند نكته دارد، اول آنكه اصل 90 درصد، بین دولت و مجلس و بین شخص من و سازمان برنامه و بودجه قطعی شده است. دوم آنكه دوستان در سازمان برنامه درخواست داشته اند این 90 درصد همسان سازی طی 5 سال صورت بگیرد كه به دنبال صحبت با دوستان كمیسیون تلفیق، در كمیسیون بازه زمانی 3 سال به تصویب رسید و با توجه به اینكه این حكم یك بار هم به كمیسیون ارجاع شده لذا درخواست دارم اجازه به رأی گیری دهید.
مخالفت نمایندگان با كاهش 5 درصدی كمك دولت به صندوق های بازنشستگی طی هر سال
این گزارش می افزاید: همچنین نمایندگان با پیشنهاد حسینعلی حاجی دلیگانی مبنی بر بازگشت به اصل ماده 28 این لایحه مخالفت كردند. لایحه مذكور كه در كمیسیون تلفیق حذف شده بود، درباره این است كه سالانه 5 درصد از كمك دولت به صندوق های بازنشستگی كاهش پیدا كند اما سخنگوی كمیسیون تلفیق علت حذف این بند را اینگونه توضیح داد. اگرچه در جدول ماده 28 ما دولت را مكلف كردیم هرسال 5 درصد كمك خود را به صندوق های بازنشستگی كاهش دهد اما از آن جا كه این تصمیم می توانست با افزایش حقوق بازنشستگان تداخل پیدا كند آن را حذف كردیم چرا كه همسان سازی حقوق بازنشستگان تا 90 درصد حقوق شاغلان همتراز، خود یك بار مالی به صندوق ها اضافه خواهد كرد بنابراین این دو با هم جمع نمی شوند لذا با توجه به رأی آوردن افزایش حقوق بازنشستگان در مجلس بازگرداندن جدول ماده 28 به دولت اجازه می دهد مستند این جدول افزایش حقوق بازنشستگان را انجام ندهد لذا به جهت جلوگیری از این تناقض جدول فوق را حذف كردیم.
در بند الحاقی یك ماده 29 این لایحه آمده است: به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز منتاسب سازی حقوق بازنشستگان با نود درصد ( %90) حقوق و فوق العاده های مستمر مشمول كسور شاغلان مشابه و همطراز، دولت مكلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد این افزایش از سال 1403 در سال اول معادل چهل درصد (%40) و در سال های دوم و سوم هر كدام سی درصد ( %30) ما به التفاوت تا نود درصد( %90) یاد شده خواهد بود. آئین نامه اجرائی این بند به تصویب هیئت وزیران می رسد./
منبع: خبرگزاری خانه ملت