پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

اهداف برنامه هفتم برای تولید محصولات كشاورزی مشخص شد/ بند مربوط به هزینه‌های اجرای عملیات آب و خاك و احیای قنوات به كمیسیون ارجاع شد

نمایندگان مردم در مجلس اهداف برنامه هفتم برای تولید محصولات كشاورزی را مشخص كردند.

1402/07/16
|
10:42

نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یكشنبه 16 مهر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند (ت) ماده 33 این لایحه با 206 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در جلسه موافقت كرده و جزء 4 این بند را برای بررسی بیشتر به كمیسیون تلفیق ارجاع دادند.

بر اساس این گزارش عبدالرضا مصری بیان كرد: در جز (4) بند (ت) ماده 33 به دلیل اینكه ذكر شده بود "نسبت به پرداخت هزینه‌های اجرای عملیات... " همكاران اخطار اصل 75 دادند و همچنین دولت نیز به دلیل وجود بار مالی با این بند مخالفت كرد اما با توجه به اینكه این بند یك بسته كامل بود در جلسه روز گذشته احساس كردم كامل باید به كمیسیون ارجاع شود اما با توجه به اینكه موافق، مخالف و دولت در این رابطه صحبت كرده بودند، درخواست دارم تنها بند 4 آن به كمیسیون ارجاع شده و مابقی رأی‌گیری شود چرا كه در صورت بارگذاری مجدد تمام این مراحل باید تكرار شود. در این رابطه كمیسیون و دولت هم موافق هستند.

براساس بند (ت) ماده 33 لایحه مذكور؛ برای تولید محصولات اساسی:

-1 نسبت به تولید و صادرات محصولات در مناطق گلخانه‌ای بزرگ مقیاس اقدام نماید. این مناطق تابع كلیه مقررات مناطق ویژه بوده و ورود محصول از این مناطق به سرزمین اصلی مشمول مقررات واردات و مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود. كلیه نهاده‌ها در این مناطق با نرخ‌های غیرحمایتی تأمین خواهد شد.

-2 نسبت به تكمیل و اجرای طرح‌های پیشران كشاورزی به ویژه در حوزه آب و خاك از جمله اجرای فاز دوم طرح احیا و بهبود اراضی كشاورزی، طرح جامع احداث و ساماندهی زیرساخت‌های منابع آب و خاك كشاورزی در استان‌های شمالی در سطح یك میلیون هكتار و تكمیل و توسعه و بهرهبرداری از طرح‌های گرمسیری و سردسیری با هماهنگی وزارت نیرو اقدام نماید.

-3 نسبت به بهره‌برداری از سامانه كشاورزی هوشمند پیشرفته آبیاری (طرح نهاد پیشران)، مبتنی بر رطوبت‌رسانی، تغذیه خاك و هوارسانی زیرسطحی در اراضی كشت و صنعت كارون و اراضی كشاورزی بالای ده هكتار كل كشور به نحوی اقدام نماید كه در اراضی مذكور، مصرف آب كشاورزی حداقل پنجاه درصد (%50) و بهره‌وری تولید حداقل یك و نیم برابر ارتقا یابد و راه‌اندازی خطوط تولید خوراك دام (سیلاژ یونجه) به نحوی كه وابستگی به واردات خوراك دام كاهش یابد.

-4 نسبت به پرداخت هزینه‌های اجرای عملیات آب وخاك، بازسازی و نوسازی قنوات و سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی كوچك مقیاس به صورت بلاعوض، به شرط حفظ آب صرفه جویی شده و ارائه مشوق به كشاورزان یا خرید آب صرفه جویی شده به قیمت تضمینی مصوب شورای اقتصاد توسط وزارت نیرو اقدام نماید. آب صرفه‌جویی شده در بخش كشاورزی در طول اجرای برنامه، صرفاً صرف تعادل‌بخشی آبخوان شده و تخصیص آن به سایر مصارف غیر از آب شرب ممنوع می‌باشد.

تبصره 1– به منظور تسریع در اجرا و تضمین كیفیت طرح‌های آب و خاك، وزارت جهادكشاوزی مكلف است طرح‌های موضوع این بند را ترجیحاً از طریق سهیم نمودن بخش غیردولتی در سرمایه‌گذاری و منافع طرح‌ها، از جمله در قالب طرح‌های «ساخت، بهره‌برداری و واگذاری» به مرحله اجرا درآورد.

تبصره -2 تعرفه آب مصرفی كشته‌ای گلخانه‌ای در شهرك‌های كشاورزی، نهالستان‌ها و ایستگاه‌های تولید بذر و نهال و پارك‌های جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری كشور به نرخ مصوب فعالیت‌های كشاورزی محاسبه می‌گردد و مجتمع‌ها و شهرك‌های كشاورزی از مزایای مندرج در ماده (81) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) بهره‌مند می‌شوند.

-5 نسبت به صرفه‌جویی سالانه یكدرصد (%1) از مصارف كشاورزیِ آب‌های زیرزمینی از طریق كشت ارقام متحمل به خشكی و شوری، توسعه روش‌های شورورزی در مناطق مستعد ساحلی كشور اقدام نماید.

-6 سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری كشور مجاز است از ظرفیت مجریان، بهره‌برداران، افراد بومی و محلی، روستاییان و سایر افراد واجد صلاحیت در قالب شركت‌های تعاونی جهت عملیات آبخیزداری و جنگل‌كاری در قالب نظام فنی و اجرائی و قراردادهای رسمی بدون ایجاد رابطه استخدامی استفاده نماید./
منبع: خبرگزاری خانه ملت


دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی