پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

اوجی: دشمن با ایجاد چالش در تامین گاز و بنزین به دنبال گسترش نارضایتی عمومی بود

وزیر نفت تاكید كرد: علی‌رغم تلاش‌های دشمن برای گسترش نارضایتی عمومی با ایجاد چالش در تامین گاز و بنزین توانستیم زمستان سرد و طولانی پارسال را پشت سر گذاشته و به نیاز بنزین در ایام تعطیلات نوروز كه به اوج خود رسید پاسخ دهیم.

1402/01/29
|
13:31

جواد اوجی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی عملكرد وزارت نفت در تعرفه گذاری گاز مشتركان خانگی بیان كرد: علی‌رغم عدم سرمایه گذاری كافی در چند سال گذشته برای توسعه صنعت نفت و گاز توانستیم ناترازی بین تولید و مصرف گاز را با توكل بر خدا در زمستان سرد و طولانی سال 1401 بدون قطعی گاز خانگی و بدون اعمال خاموشی برق با تامین سوخت نیروگاه‌ها پشت سر بگذاریم.

وی در ادامه اظهار كرد: در عین حال به دلیل افزایش قابل توجه مصرف بنزین در حوزه بنزین نیز با ناترازی مواجه شده اما توانستیم بنزین مورد نیاز مردم را در ایام پایانی سال گذشته با وجود افزایش بی‌سابقه مسافرت‌های غیرشهری در ایام نوروز پاسخ دهیم. در شرایطی كه مصرف بنزین به روزانه بیش از 140 میلیون لیتر در روز رسید اما هیچ جایگاهی با كمبود بنزین مواجه نشد.

وزیر نفت در ادامه تصریح كرد: دشمن و عوامل آنها توانستند با جنگ تركیبی شرایط ویژه‌ای را به راه انداخته و با ایجاد چالش در تامین گاز و بنزین زمینه گسترش نارضایتی عمومی را فراهم كنند اما این ترفند دشمن خنثی شد. همانطوری كه در بند «م» تبصره یك بودجه سال 1401 دولت مكلف به اصلاح الگوی مصرف گاز شد دولت نیز در این مسیر گام برداشت. در بند «ك» تبصره 15 بودجه سال 1401 نیز دولت مكلف شد تغرفه بخش خانگی را اصلاح كند.

اوجی ادامه داد: همانطوری كه در گزارش كمیسیون آمده است در اردیبهشت‌ماه سال 1401 پیش نویس آیین‌نامه اجرایی این دو بند مذكور آماده و به دفتر هیات دولت ارسال شد. دولت هم موضوع را در كمیسیون‌های تخصصی بررسی و در نهایت با در نظر گرفتن مصلحت‌های اقتصادی در 16 آذرماه 1401 آیین‌نامه را تصویب و ابلاغ كرد. براساس آیین‌نامه ابلاغی تعرفه بخش خانگی در 12 پله مصرف و در پنج اقلیم آب و هوایی تعیین شد. شركت ملی گاز نیز اطلاع‌رسانی پیامكی را به مشتركان پرمصرف آغاز كرد.

اوجی در ادامه اظهار كرد: برای تعریف الگوی مصرف گاز از دو روش مهندسی و توزیع فراوانی صورت حساب‌ها در سال 1400 استفاده شد.

وزیر نفت در ادامه تصریح كرد: یكی از اهداف اصلاح الگوی مصرف رفع ناترازی بین تولید و مصرف گاز است. از این رو نمی‌توان صرفاً الگوی مصرف گاز را بر مبنای رفتار مصرفی جامعه قرار داد. در نهایت اصلاح الگوی مصرف گاز بر مبنای مبحث 19 و در انطباق با توزیع فراوانی مصرف گاز 75 درصد مشتركین و واقعیت عملكرد مشتركین گاز به هیأت دولت و وزیران پیشنهاد گردید.

اوجی در ادامه اظهار كرد: به عبارت دیگر الگوی مصرف گاز تركیبی از دو روش مهندسی و توزیع فراوانی صورتحساب‌ها در سال1400 است‌. بنابر تكلیف قانونی كه نمایندگان هم در بودجه سال 1401 و 1402 منظور كرده‌اند، باید تعیین اصلاح الگوی مصرف مد نظر قرار گیرد از این رو ما دو روش استفاده از مبحث 19 ساختمان و موضوع توزیع فراوانی‌ها ملاك كار قرار دادیم. 50 درصد از مشتركین گاز در اقلیم سوم قرار دارند، از این رو ملاك تعیین الگوی مصرف گاز در سال 1401 را این اقلیم در نظر گرفتیم.

وی در ادامه خاطر نشان كرد: از آنجا كه زیربنای اكثر منازل مسكونی كشور كمتر از 100 مترمربع است، بر همین اساس الگوی مصرف یك واحد 100 متری در اقلیم سوم، 297 مترمكعب خواهد بود و این میزان مصرف، حداكثر میزان مجاز مصرف با معیارهای مندرج در مبحث 19 مقررات ملی ساختمان است. همچنین در این مبحث تأكید شده كه اگر مشتركان اقدامات اساسی در جهت استانداردسازی محل مصرف و تجهیزات گرمایشی انجام دهند، این مصرف به مراتب كاهش پیدا می كند.

وزیر نفت افزود: به منظور صحت‌سنجی اطلاعات محاسبه شده، اطلاعات مصرف گاز مشتركین در دی ماه و بهمن 1400 نیز مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس مصارف بررسی شده بیشترین فراوانی مصرف مشتركین با زیربنای حداكثر 100 مترمربع، حدود 300 مترمكعب در ماه بوده است لذا 297 مترمكعب در ماه مصرف استاندارد محاسبه شده برای اقلیم 3 به واقعیت نزدیك بوده است و بسیاری از مشتركین این مسئله را رعایت كرده‌اند.

وی در ادامه خاطر نشان كرد: با استفاه از داده‌های مهندسی و توزیع فراوانی مصارف مشتركین، مقرر شد دامنه مصرف در هر پله 25 مترمكعب كاهش داده شود و الگوی مصرف گاز با رعایت وضعیت جامعه و علیرغم محاسبه الگوی مصرف در سقف پله 3 به میزان 297 مترمكعب در ماه، ما الگوی مصرف را 325 مترمكعب گذاشتیم و در اجرای بند (م) تبصره (1) كه اصلاح الگوی مصرف را مدنظر قرار داده بود، دامنه مصرف گاز هر پله را 25 مترمكعب كاهش دادیم.

وزیر نفت در ادامه خاطر نشان كرد: طبیعتا پله مصرف گاز مشتركین در صورتحساب‌های سال گذشته و سال جاری تغییر كرده است و بر این اساس امكان مقایسه صورتحساب‌ها در سال جاری و سال بعد میسر خواهد بود. در این بخش این نكته ضروری است كه تعرفه پله 3 ، 75 درصد میلیون مترمكعب مصرف گاز دارد و باید گفت تنها یك درصد مشتركین در پله 11 قرار دارند، همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد روند رشد مصرف پله‌ای مذكور هم منطقی بوده، بنابراین تعداد مشتركین در پله 11 یك درصد است.

اوجی در ادامه بیان كرد: در مورد تعداد مشتركین پله‌های 11 و 12 كه به عنوان مشتركین پرمصرف محسوب می‌گردند، تعرفه دو پله هم با هدف بازدارندگی از مصرف بی‌رویه مستقل از ساختار پلكان‌های دیگر تعیین شده است.

وزیر نفت در پایان بیان كرد: اعتراضات و سوالات و مباحثی كه در مورد صورتحساب مشتركین مطرح می‌شود، عمدتاً مربوط به مشتركین پله 12 است كه حدوداً شامل دو درصد از مشتركین گاز كشور است. در این ارتباط از اماكن 3 هزار و 100 مشترك گاز در سطح كشور، با مصارف غیرمتعارف بازدید به عمل آمده كه نتیجه بررسی‌ نشان می‌دهد عمده مشتركین معترض به چهار علت مواجهه با مصارف غیرمتعارف و افزایش گاز ها بوده‌اند.
منبع: ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی