نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه) هشتم اسفند 1401، شیفت اول از سومین روز بررسی جزییات لایحه بودجه 1402، تا پایان تبصره 9 از بخش درآمدی را مورد بررسی و تصویب قرار دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز شنبه (ششم اسفند1401)، وارد بررسی گزارش شور دوم كمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 در سه شیفت شدند و بررسی های خود را از رسیدگی به بخش های درآمدی بودجه آغاز كردند و سپس وارد بررسی بخش های هزینه ای می شوند.
اولین مصوبه امروز نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 1402، تعیین ساز و كار اخذ بهای آب تحویلی به صنایع و معادن آببر بود.
بر این اساس بهای آب تحویلی به رشته فعالیتهای صنایع و معادن آب بر از منابع آبی، در پایان زمانبندی ابلاغ شده، معادل متوسط بهای تمام شده طرح های اجرائی جایگزین تأمین و بر اساس آخرین فهارس بهای ابلاغی در محدوده استقرار صنایع تعیین میشود.
پس از بررسی بند دیگری از بخش درآمدی لایحه بودجه 1402، سازمان حفاظت از محیط زیست از پرداخت 70 درصد هزینههای دادرسی در دعاوی حقوقی معاف شد.
نمایندگان در جریان رسیدگی به این بند، با پیشنهادات حذف این بند و همچنین پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه كه در آن سازمان محیط زیست بطور كامل از پرداخت هزینههای دادرسی معاف میشد، مخالفت كردند.
در مصوبه ای دیگر نمایندگان با قبول پیشنهاد الحاقی جعفر قادری به تبصره 8 لایحه بودجه سال آتی، سازوكار محاسبه عوارض مالكان زمین هایی كه در طرح های بازنگری و یا الحاق به طرح های جامع، هادی و تفصیلی شهرها به محدوده شهر ملحق می شوند را تعیین كردند.
همچنین نمایندگان امتیازاتی را برای صادركنندگان صنایع دستی تعیین كردند كه بر اساس آن أخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمانسپاری ارزی و تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات درخصوص صادرات صنایع دستی به جز میزان ارزش مواد اولیه مصرف شده ممنوع است.
در ادامه جلسه علنی نوبت صبح امروز، وزارت جهاد كشاورزی با تصمیم نمایندگان موظف شد تا با همكاری وزارت نیرو آبرسانی سیار مورد نیاز عشایر را با قیمت معادل تعرفه خدماتی یا تجاری هر كدام كه كمتر است برای جامعه عشایری تامین نماید.
همچنین مقرر شد كه در سال 1402 كمكهای نقدی و غیرنقدی خیرین در طرحهای آبرسانی روستایی با تایید وزارت نیرو و وزارت جهاد كشاورزی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب شود.
در مصوبه ای دیگر، نمایندگان به دانشگاه ها و مراكز آموزشی و پژوهشی دولتی اجازه دادند تا سقف درآمد اختصاصی خود در سال 1401 نسبت به اخذ تسهیلات از بانك ها در سال آینده اقدام كنند.
در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه 1402 كل كشور با تصویب مجلس، تعرفه گاز مصرفی تأسیسات گردشگری و صنایع دستی و آبدرمانیها و هتلها در سال آینده مشابه تعرفه خدمات محاسبه و تعرفه برق موارد موضوع این بند در مناطقی كه فاقد گاز می باشند برابر تعرفه مصارف عمومی در قانون مانع زدایی صنعت برق درنظر گرفته می شود.
همچنین شركت ها، بانك ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مكلف به واریز 60 درصد از هزینه امور پژوهشی خود به صندوق شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری شدند.
در بخشی از جلسه علنی نوبت صبح امروز، محمدباقر قالیباف از ثبت 7000 پیشنهاد بودجهای از سوی نمایندگان جهت طرح در صحن مجلس خبر داد.
رئیس مجلس در پاسخ به اخطار قانون اساسی مطرح شده از سوی جبار كوچكی نژاد نماینده رشت درباره عدم اعطای فرصت به نمایندگان از سوی هیئت رئیسه جهت طرح پیشنهاد با بیان اینكه «7000 پیشنهاد ثبت شده است» اظهار كرد: در این 10 روز هرچقدر كه تلاش كنیم حداكثر میتوانیم 220 الی 230 پیشنهاد را در صحن مطرح و بررسی كنیم؛ این درحالیست كه هر كدام از نمایندگان اصرار دارند كه در هر تبصره چند پیشنهادشان مطرح شود، كه این موضوع امكان پذیر نیست.
حسن همتی نماینده مردم تكاب هم در تذكری شفاهی با تاكید بر اصلاح ساختار بودجه، بیان كرد: تا زمانی كه اصلاح ساختار بودجه صورت نگیرد وضع همین است. اكنون صرفا درحال كپی برداری و تغییر در برخی ارقام جداول هستیم. مشكلات بانك ها، تورم و درآمد شركت های دولتی همچنان در بودجه سنواتی پابرجاست.
منبع: ایسنا