پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

صولت مرتضوی: عدالت محوری رویكرد اصلی ما در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی است

وزیر پیشنهادی تعاون، كار و رفاه اجتماعی تاكید كرد: رویكرد ما در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی عدالت محوری بوده و عدالت در تمام ماموریت‌ها و برنامه‌های وزارتخانه در اولویت قرار دارد.

1401/07/27
|
11:32

سید صولت مرتضوی در جلسه علنی امروز مجلس ضمن ارائه برنامه‌های خود برای تصدی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی بیان كرد: خالصانه‌ترین سلام های حضرت آیت الله رئیسی ریاست جمهور را به تك تك نمایندگان ابلاغ می‌كنم. عدم حضور ایشان در صحن مجلس به دلیل همزمانی برگزاری جلسه هیات وزیران در دولت بوده و امروز مسئله مهمی در دستور كار دولت قرار داشت و شخص رئیس جمهور باید در آن جلسه حضور پیدا می‌كرد. از تك تك نمایندگان مجلس بابت نگاه‌های كارشناسی تشكر كرده و از كمیسیون‌ها و هیات رئیسه مجلس نیز قدردانی می‌كنم.

وی ادامه داد: بنده یك روستازاده هستم و افتخارم این است كه با جامعه هدف نوعی همزادپنداری دارم. من فرزند ایران اسلامی بوده و همواره به فرزند ایران بودن افتخار می‌كنم. امیدوارم در آینده توفیق خدمت به مردم را پیدا كنم. بنده امروز برای تصدی وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعی به عنوان كوچكترین سرباز انقلاب معرفی شدم و همانطور كه موافقان و مخالفان مطرح كردند وزرات تعاون، كار و رفاه اجتماعی با مباحث متعددی سر و كار دارد.

مرتضوی در ادامه اظهار كرد: بنده در بخش‌های مختلف مدیریت‌های راهبردی كشور توفیق خدمت داشتم و به نظام مسائل كشور به خصوص نظام مسائل وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی به خوبی آشنایی داشته و موضوعات را احصا كردم. بحث تعاون‌ها، رفاه اجتماعی، اشتغال، موضوع آسیب‌های اجتماعی، اعزام نیروی كار به خارج، نظارت به نیروهای كاری كه از كشورهای همسایه در كشور ما ساكن هستند و سایر مباحث این وزارتخانه را احصا كرده‌ام.

وزیر پیشنهادی تعاون، كار و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح كرد: مشكل بیكاری، موضوع ورشكستگی صندوق‌های بازنشستگی، عدم انتفاع و سوددهی شركت‌های وابسته از جمله چالش‌های این وزارتخانه است كه برای برون رفت از این مباحث بنده رویكردهایی دارم. دال مركزی رویكرد ما در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی عدالت محوری بوده و عدالت در تمام ماموریت‌ها و برنامه‌های ما مورد توجه است. مبحث دوم مسئله محوری است كه در تدوین و اجرای تمام طرح‌ها مورد توجه خاصی قرار گرفته است. توجه به توازن منطقه‌ای، توجه به مناطق محروم، توجه به آمایش سرزمین از سایر رویكردهایی است كه مورد توجه قرار دارد.

وی در ادامه تاكید كرد: توجه به ظرفیت‌های كارشناسی، عنایت به مشورت‌های نخبگانی مخصوصا نمایندگان مجلس و كمیسیون‌های تخصصی در دستور كار ما قرار دارد. همچنین توجه به تشكل‌های صنفی و كارفرمایی، اهتمام به مقوله سه جانبه گرایی، تعامل مستمر و همراهی با نمایندگان از دیگر رویكردهای بنده است. بنده بر این باورم جاده دولت و مجلس جاده دو طرفه بوده و امیدواریم در این وزارتخانه بتوانیم تعامل حداكثری را رقم بزنیم. انتخاب تیم مدیریتی توانمند به همراه مردم از دیگر رویكردهایی است كه بنده پای آن ایستاده‌ام.

وی افزود: استفاده از مباحث دانش بنیان، حركت به سمت مطالعات دانش بنیان، استفاده از نبوغ جوانان، توجه به برنامه‌های علمی، پرهیز از تصمیمات خلق الساعه از دیگر رویكردهایی است كه مورد توجه قرار گرفته است.

مرتضوی افزود: رویكرد اساسی بنده مبارزه كامل و همه جانبه با فساد در تمام سطوح و نهادینه كردن نظارت دستگاه‌های نظارتی و توجه به سه جانبه گرایی واقعی بوده و بنده معتقدم كه باید به نظرات نماینده كارگران، كارفرمایان توجه شده و دولت همراه آنها باشد. تقویت همكاری‌های منطقه‌ای در این وزارتخانه مورد توجه است. شعاری را كه بنده نهادینه خواهم كرد دسترسی آسان آحاد مردم بوده و شفافیت و پاسخگویی شعار همیشگی ما خواهد بود. بنده یك برنامه تحولی تقدیم كردم و انتظار دارم از همه عزیزان به خصوص مخالفان بنده به نقد برنامه‌ها بپردازند. اكنون هم توقع بنده این است اگر به فضل الهی توفیق پیدا كردم حتما هر از چندگاهی ما را در حوزه نقد قرار دهید. چرا كه بنده معتقدم نقد منصفانه به توفیقات وسیع ما را می‌رساند.

وزیر پیشنهادی كار گفت: ماموریت‌های وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی در چند فصل قابل تبیین است. محور اول مشتری محوری است. رضایت مشتریان حقیقی، بیمه گزاران، مستمری بگیران و كارفرمایان و شركت‌های حقوقی باید جذب شود.

وزیر پیشنهادی تعاون، كار و رفاه اجتماعی در ادامه خاطرنشان كرد: برای رسیدن به توسعه متوازن ما نیازمند توجه به یك سری از فرآیندها هستیم. اولین برنامه ما متمركز به توسعه تعاونی‌ها است. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تكالیفی در حوزه تعاونی برای همه ما ایجاد كرده و از سوی دیگر سیاست‌های ابلاغی رهبری هم به موضوع تعاونی‌ها تاكید كرده است. ما در حوزه تعاونی‌ها چاره ای نداریم جز تسریع در واگذاری شركت‌های دولتی به تعاونی‌ها، از سوی دیگر توسعه شبكه تعاونی در زنجیره ارزش از دیگر برنامه‌های ما است. توسعه و توانمندسازی تعاونی‌ها در دستور كار است و به لحاظ عدم ایجاد زیرساخت‌های مناسب در این حوزه دچار عقب ماندگی شدیم. در قوانین و سیاست‌های اقتصادی بخش تعاونی 25 درصد از اقتصاد كشور را در بر می‌گیرد اما اكنون كمتر از سه درصد اقتصاد كشور در اختیار تعاونی‌ها قرار دارد. ان شاءالله با همكاری بتوانیم به این رقم دست یابیم.

مرتضوی در ادامه بیان كرد: تقویت كارآفرینی و شایستگی‌های شغلی از دیگر محورهای برنامه بنده است. به استناد قوانین دولت جمهوری اسلامی تكمیل و تامین شغل، مسكن، بهداشت و درمان و آموزش مناسب برای آحاد جامعه بر عهده دولت است و در بحث كارآفرینی ما مسئولیت سنگینی بر عهده داشته و امیدواریم با برنامه متناسب طرح محوری ایجاد فرصت شغلی را در كشور نهادینه كنیم. ما باید به سمت گسترش نوآوری و هم افزایی شبكه‌های كسب و كار برویم. ایجاد بانكداری پیوندی و نهایتا استفاده از سرمایه‌های خرد و هدایت آنها به سمت آموزش‌های كاربردی نتیجه بخش خواهد بود. ارتقای دانش فنی و مهارت مشاغل راهبردی از دیگر برنامه‌های بنده است. اكنون سازمان فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت كار است كه بنده معتقدم باید به ارتقای این سازمان كمك كنیم. از سوی دیگر گسترش و پایداری خدمات رفاهی در دستور كار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی قرار دارد. در این خصوص گریزی نیست جز اینكه خدمات یكپارچه به گروه‌های حمایتی ارائه شود. عدالت اقتضاء می‌كند تا برنامه‌های حمایتی ضریب جینی را اصلاح كرده تا فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی كاهش یابد. تمركز صندوق‌ها بر كسب و كارها و بیمه‌ها باید تكمیل شود.

وزیر پیشنهادی تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان این‌كه آحاد مردم باید بتوانند از بیمه‌های پایه استفاده كنند، گفت: ما مسئول ترویج فرهنگ بیمه و توجه به بیمه‌های تكمیلی هستیم در این بین باید از تصدی گری در حوزه بهداشت و درمان دوری شود و بخشی از موسسات به بخش خصوصی واگذار شود. تصدی گری وزنه‌ای بر پای دستگاه‌های اجرایی است.

وی با بیان این‌كه تشكیل و تسریع در تامین منابع مالی را در دستور كار داریم، ادامه داد: بازطراحی بودجه‌ای و بودجه‌ریزی كمك‌كار ما به توسعه متوازن خواهد بود البته كه اینها محقق نمی‌شود مگر این‌كه به رشد و یادگیری توجه ویژه‌ داشته باشیم همچنین باید به ارتقاء سرمایه استانی بپردازیم با آموزش‌های مناسب از فعالیت‌های آموزشی و توسعه ایجاد مراكز آموزشی در كنار كارخانه‌ها می‌توان به این مهم توجه كرد.

مرتضوی درباره اهمیت ارتقاء سرمایه سازمانی اظهار كرد: گاهی به سرمایه سازمانی توجه نمی‌شود ما در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی بهترین نیروها را داریم باید با تشكیل كارگاه‌های متنوع از توانمندی علمی همه استفاده كرد.

وزیر پیشنهادی تعاون، كار و رفاه اجتماعی درباره نحوه تعامل‌ش با نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: برای پاسخ به این سوال می‌توان به عملكرد بنده در بازده 14 ماهه معاونت اجرایی اشاره كرد، طبق آمار معاونت پارلمانی رئیس جمهور بالغ بر 440 مورد با نمایندگان ارتباط داشتم قطعا مشكلات بدون همكاری با یكدیگر حل نمی‌شود. قوای مقننه و مجریه دو عامل مهم در حل و فصل مسائل و مشكلات كشور هستند. اگر آهنگ هماهنگی و همسویی در ایران طنین افكن شود بخش مهمی از مشكلات كشور برطرف می‌شود.

مرتضوی درباره انتصاب مدیران اظهار كرد: بسیاری تذكر داده‌اند كه در فلان استان و شهرستان هیات مدیره فلان كارخانه از تهران انتخاب می‌شود این بدترین شكل تصمیم‌گیری است. انتخاب ما براساس شایسته‌سالاری و با اولویت انتخاب مدیران بومی است كه در كنار آن منطقه صنعتی حضور دارند.

وی درباره انتصاب سایر مدیران تصریح كرد: برخی به این موضوع اشاره كرده‌اند كه یكی از همكاران وزارتخانه مباحثی را مطرح كرده كه متاسفانه در آن ادب رعایت نشده است به شما می‌گویم در سیستم ما هر كسی كه حقوق مردم را رعایت نكند و به مردم احترام نگذارد، قطعا جایگاهی نخواهد داشت. ان‌شاءالله ما مدیرانی را انتخاب می‌كنیم كه در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دولت آیت‌الله رئیسی باشد.

وزیر پیشنهادی تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان این‌كه عدالت‌محوری در تمامی زمینه‌ها به خصوص سرمایه‌ گذاری مدنظر است، تصریح كرد: تعامل با نخبگان و آحاد مردم و مردمی‌ سازی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی از تصمیمات اساسی ما خواهد بود. توجه به توان علمی نیروها و مردمی كردن فعالیت در دستور كار ما است.

مرتضوی در پاسخ به انتقادات درباره سفرهای استانی اظهار كرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور سفرهای استانی را مورد تمجید قرار دادند ما در سفرهای استانی براساس عدالت تصمیم‌گیری كردیم اصل براین بود كه پروژه جدیدی تعریف نشده و پروژه‌های نیمه تمام به اتمام برسند. می‌توانید از استانداران سوال كنید از محل منابع عمومی از سال 1400 بالغ بر 130 درصد تعهدات عمل شده است.

وی در پایان گفت كه استان سیستان و بلوچستان تبدیل به كارگاهی در حوزه راه‌آهن، فرهنگ و تامین منابع شده است اصل ما بر اجرای عدالت است و حرف‌ها و توصیه‌های نمایندگان را هم مدنظر قرار می‌دهیم.
منبع: ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی