برنامه مستند ترانه باران امروز یكشنبه 3 دی درباره مردم نگاری خوراكی های زمستانی در كردستان گزارش مستندی پخش می كند.
مستند پژوهشی-گزارشی ترانه باران هر روز ساعت 12:45 از گروه جامعه پخش می شود. این برنامه به مردم شناسی، فرهنگ مردم ، آداب و رسوم و آواها و نواهای استان كردستان می پردازد.
غذاهای محلی كردستان كه ریشه در فرهنگ دیرینه كُردها دارد در بین غذاهای محلی ایران دارای جایگاه خاصی بوده و در نوع خود منحصر بفرد می باشند.
غذاهای محلی استان، نه تنها به عنوان جاذبه های فرهنگی كردستان به شمار می روند بلكه به دلیل مواد تركیب شده در آن دارای خاصیت غذایی فوق العاده ای نیز هستند.
مردم كردستان در طول دوره برخی بیماری ها و مخصوصا سرما خوردگی در فصل زمستان از غذاهای محلی، بیشتر استفاده می كنند.
اكثر زنان كُردستانی در پخت و پز غذاهای محلی، تبحر خاصی داشته و این هنر را كه ریشه در تمدن و فرهنگ آنان دارد نسل به نسل به دختران خود آموزش داده اند و تا به امروز گوهر این هنر بدون نقص باقی مانده است.
علی یونسی و یحیی امینی كارشناسان برنامه درباره خوراكی های زمستانی در كردستان و آداب و رسوم كردها در زمستان گفتگو خواهند كرد.
سید واسع حسینی گزارشگر برنامه نیز گزارش مستندی از این خوراكی در زمستان در مناطق مختلف استان كردستان پخش می كند.
ترانه باران به سردبیری و تهیه كنندگی؛ حسین مشفق قاسم آباد از رادیو فرهنگ روی موج اف ام 106 ردیف و ای ام ردیف 585 پخش می شود