هنر صنایع دستی در صنعت پارچه ها و لباس های روستایی و شهری موضوع برنامه پژوهشی گزارشی ترانه باران است كه یكشنبه 21 آبان از رادیو فرهنگ پخش می شود.
مستند پژوهشی- گزارشی ترانه باران هر روز ساعت 12:45 از گروه جامعه پخش می شود. این برنامه به مردم شناسی، فرهنگ مردم ، آداب و رسوم و آواها و نواهای استان خراسان جنوبی می پردازد.
به طوركلی پوشاك زنان و مردان خراسان جنوبی از سه قسمت سرپوش، تن پوش و پایپوش تشكیل شده است.
لباس محلی مردانه خراسان جنوبی شامل سرپوش از جمله كلاه نمدی، شب كلاه، مندیل، كلاه دوره دار و غیره،تنپوش مردانه از جمله جلیقه، پبراهن، قمیس، لباده، نیم تنه، شلوار و غیره، پایپوش از جمله كفش گیوه، كفش ساده، كفش ارسی، كفش گولی و غیره است.
لباس محلی زنانه نیز شامل چارقد، دستمال، روبند، كلوته، عرق چین، كوسه به عنوان سرپوش، پیراهن، بلوز یا بلیز، دلاق، شلیته، یل و غیره به عنوان تن پوش و كفش طلبك دار، كفش گرجی، كفش سووز، گالش و غیره به عنوان پای پوش زنانه می شود.
زنان در روستاهای خراسان جنوبی روسری های نازكی از پارچه های محلی بـه سـر می كنند. زنان روسری هایشان را زیر چانه گره میزنند یا با سنجاقهایی در زیر دستمال سر ابریشمی می بندند.
جواد سیروسی و احمد براوادی (كارشناسان برنامه) درباره در این برنامه صنایع دستی در صنعت پارچه ها و لباس های روستایی و شهری در خراسان جنوبی گفتگو می كنند.
ترانه باران به سردبیری و تهیه كنندگی؛ حسین مشفق قاسم آباد از رادیو فرهنگ روی موج اف ام 106 ردیف و ای ام ردیف 585 پخش می شود.