بیشترین جلوهی تاریخ موزهداری ایران را، در ایجاد موزهی ایران باستان باید جستجو كرد.برنامه شنیدنی های تاریخ تاریخچه تاسیس اولین موزه ها در كشور را امشب روایت می كند.
برنامه "شنیدنی های تاریخ" شنبه تا پنج شنبه از ساعت 23:15 به مدت 15 دقیقه به بازخوانی حوادث و رخدادها و ماجراهای جالبی كه در تاریخ ایران و جهان رخ داده است می پردازد.
موزه، مانند بسیاری از پدیدههای جدید جهان، در قرن نوزدهم میلادی وارد فرهنگ ایران شد. در سال 1249 ش.، ناصرالدینشاه پس از سفر به اروپا و دیدار از موزههای كشورهای روسیه، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، سوئیس، آلمان و اتریش، به تقلید از آنها دستور داد گوشهای از كاخ گلستان را به شكل موزه درست كنند؛ البته این موزه مختص شاه و اطرافیانش بود. این موزه پس از مدتی از بین رفت و جواهرات آن به خزانهی بانك ملی و سلاح های موجود در آن، به موزهی دانشكده افسری سپرده شد. در دورهی مشروطه، به دستور وزیر معارف (صنیعالدوله)، دایرهای به نام ادارهی عتیقات بین سالهای ( 1295- 1297م.) به وجود آمد كه كارش سر و سامان دادن به وضع نابسامان حفاریهای غیر مجاز بود. در همین زمان بود كه موزهی «ایران معارف» تأسیس شد. این موزه، در برگیرندهی اشیای عتیقه، كاشی، سفال، سكه و سلاح بود كه به عنوان اولین گام مؤثر در تاریخ موزهداری ایران به شمار میرود.
برنامه "شنیدنیهای تاریخ"به تهیه كنندگی امیرحسین محمودی، نویسندگی مهرنوش محتشمی و اجرای هنرمندانه بهروز رضوی تقدیم علاقه مندان به تاریخ می شود.