چغامیش تپهای باستانی در جنوب دزفول و در دشتی قرار دارد كه قدیمیترین سند حاضر از دریانوردی ایرانیان از آنجا كشف شده است، شرح تاریخی این تپه باستانی را پنج شنبه 11 آبان را از برنامه شنیدنی های تاریخ بشنوید.
چغامیش شهری از دوران پیش از اختراع خط است و قدمت آن به حدود 50 قرن پیش از میلاد می رسد. چغامیش را باید نخستین مركز در ایران دانست كه خط و كتاب، اول بار در آنجا ظاهر شده است. این تپه های ارزشمند كه گنجینه تمدن های بسیار است .اما قدیمیترین سند حاضر از دریانوردی ایرانیان سندی است از گل پخته كه در حفاریهای ناحیه چغامیش دزفول به دست آمده و نشان می دهد این گویچه مربوط به دوران قبل از پیدایش خط باشد.این گوی گلی از اكتشافات دو استاد معتبر باستان شناسی یعنی پروفسور “دولوگارز” از دانشگاه شرقی دانشگاه شیكاگو و پروفسور “كانتور” استاد بخش زبانهای خاور نزدیك دانشگاه كالیفرنیا است.
قدیمی ترین سند از تاریخ موسیقی ایران ( و موسیقی جهان ) كه تا كنون به دست آمده مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد است كه تاریخ موسیقی ایران را به پنج هزار سال قبل می رساند. مهری كه در چغامیشِ دزفول كشف شده حاوی صحنه ای از اجرای موسیـقی در این دوره تاریـخی اسـت .بهروز رضوی گوینده پیشكسوت رادیو كه اجرای این برنامه را به عهده دارد، روایتی از تاریخ و قدمت تپه باستانی چغامیش را برای شنوندگان بازگو می كند.
برنامه "شنیدنی های تاریخ" هر روز ساعت 20:45 به بازخوانی حوادث و رخدادها و ماجراهای جالبی كه در تاریخ ایران و جهان اتفاق افتاده است می پردازد.
برنامه "شنیدنیهای تاریخ "به تهیه كنندگی امیرحسین محمودی هر روز ساعت 20:45 از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ تقدیم علاقه مندان می شود.