از ساعت به مدت

رادیو فرهنگ

انتخاب و فرهنگ

تحول در نظام آموزش و تعلیم و تربیت، محور اصلی رویكرد تحولی دولت من خواهد بود

علیرضا زاكانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، امروز چهارشنبه 19 خرداد در برنامه «انتخاب و فرهنگ» از رادیو فرهنگ از برنامه های فرهنگی خود

1400/03/19
|
17:35

علیرضا زاكانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه "انتخاب و فرهنگ" از رادیو فرهنگ، با بیان این مطلب گفت: در نظام آموزشی ما جای آموزش مهارت، خلاقیت، تربیت و اجتماعی شدن خالی است و افراد در یك سیستم مكانیكی، شبیه خط تولید ماشین آموزش می بینند و در نهایت، مهارت و آمادگی ورود به عرصه كار و صنعت را نمی یایند.

وی همچنین تغییر در نظام آموزش و پرورش را ضروری دانست و گفت: نظام آموزشی ما مختل است و ادامه این مسیر باعث میشود سرمایه های بزرگ كشور را به فنا دهیم .
وی افزود: در نظام آموزش عالی هم مدرك گرایی و حفظیات، جای آنچه اساس تحول در كشور است، را گرفته است.
وی با اشاره به نقش سایر نهادها در رشد و تربیت افراد گفت: علاوه بر نظام آموزشی، خانواده ، رسانه، و فضای مجازی و ... باید ترغیب كننده ما به كار و تلاش و خودباوری و مسولیت پذیری باشند.
زاكانی همچنین «تحول در جهش تولید» را از فوریتهای حوزه اقتصاد كشور عنوان كرد و گفت: ما به كمك این تحول، نسبت فرهنگ و اجتماع با اقتصاد را افزایش میدهیم؛ یعنی پایه این تحول اقتصادی را هم در دل فرهنگ می بینیم، چراكه امروز بیش از 70 درصد اقتصاد دانش بنیان بر پایه علم و دانش گذاشته شده است، و همه تلاش ما معطوف به این است كه هم این مسیر درست را دنبال كنیم و هم زمینه اشتغال و مسكن و ازدواج جوانان را فراهم كنیم.
وی همچنین « بازگشت به فرهنگ اسلامی» را، راه اصلی احیا و ترویج فرهنگ "كار و تلاش" در جامعه دانست و گفت: وقتی مسوولان در خواب و غفلت، مسوولیت بزرگشان در مقابل مردم را فراموش می كنند، درنتیجه این فرهنگ غلط از مسوولان به مردم تسری یافته و مردم را دچار خمودی و خواب آلودگی می‌كند.
زاكانى همچنین رواج اشرافیگری، رقابت در رفاه طلبی، حركت از مسیر میانبر، و اختصاص راه ویژه برای خود از سرچشمه، و نیز اولویت نبودن برخورد با مفاسد را، موجب سرخوردگی و یاس در جامعه جوان و برباد رفتن سرمایه های كشور دانست و گفت: من نامزد شده ام تا در مقابل این مسیر قیام كنم؛ در مقابل دنیا طلبی و ثروت اندوزی، قدرت خواهی و مقام پرستی و بیگانگان و وادادگی در مقابل بیگانگان ایستادگی كنم.
وی همچنین اصلاح مسوولان را گام نخست برای تحقق این امر دانست و گفت: اگر مسوولان خودشان را اصلاح كنند ، مردم هم اصلاح می‌شوند.
وی با تاكید بر ضرورت توجه به نیازهای كشور در حوزه پژوهش، گفت: متاسفانه امروز ما در حوزه آموزش، یك نقشه راه دقیق كه در آن، هدف گزاری نهایی آموزش، نوع و روش انتقال آموزشها مشخص باشد، را نداریم، از اینرو تحول اساسی در حوزه آموزش ضروری است.
وی همچنین مدرك گرایی مفرط، و انبوه فارغ التحصیلان دارای مدارك متعدد، اما بیكار و سرخورده را، محصول فعالیت نظام اموزشی عنوان كرد، كه نتوانسته است زمینه فعالیت آنها را فراهم سازد.
زاكانی همچنین "هنر در تراز انقلاب اسلامی" را دارای سه اصل فرهنگ اسلامی، تمدن ایرانی، و فرهنگ اقوام دانست و گفت: ما باید با تكیه بر این سه اصل، یك فرهنگ نوین را بنا بگذاریم و من قول میدهم كه همه تلاشمان معطوف به یك خودباوری متكی بر ایمان به این سه اصل باشد.
وی با تاكید بر احترام به حقوق اقوام گفت: وجود اقوام در كشور فرصتی بزرگ و مایه ثبات كشور است.
زاكانی همچنین درخصوص راهكارهای ارتقای فرهنگ كتابخوانی و مطالعه گفت: حوزه فرهنگ، حوزه سرمایه گذرای برای تولید بیشتر از آنچه سرمایه گذرای شده است، می باشد، و باید همانطور كه در اقتصاد « رانت مولد» می دهیم، در حوزه فرهنگ هم این مباحث جدی گرفته شود.
وی تاكید كرد: در پیشرفت ایرانی -اسلامی، نه اقتصاد، بلكه فرهنگ، بن مایه همه تغییر و تحولات است، و من قول میدهم اولویت اساسی ام این باشد كه كمك كار فرهنگ و اهل فرهنگ باشم.
وی همچنین باور جنگ نرم، و پذیرش مسوولیت اداره درست این جنگ را لازمه موفقیت در این جنگ ناجوانمردانه فرهنگی دانست و گفت: باید یك انقلاب بر پایه سه اصل فرهنگ اسلامى، تمدن ایرانی، و فرهنگ اقوام صورت گیرد، تا ما بتوانیم بجای مصرف كننده بودن، صادر كننده فرهنگ غنی و انسانی و اسلامی خودمان به جهان باشیم.
وی همچنین تاكید كرد: ما باید به صنعت گردشگری و صنایع دستی و هنر و ادبیات، رانت مولد بدهیم.
زاكانی در پایان، توجه به تولید، محور قرار دادن تعلیم و تربیت، مردم سالاری دینی در سیاست داخلی، و دیپلماسی فعال در سیاست خارجی را 4 رویكرد تحولی مورد نظر در دولت خود عنوان كرد.

دسترسی سریع
انتخاب و فرهنگ