محسن رضایی میر قائد در برنامه "انتخابات و فرهنگ" از رادیو فرهنگ با بیان این مطلب، ضمن ابراز ناراحتی از وضعیت اقتصادی و فرهنگی كشور گفت: متاسفانه مدتی است كه در اقتصاد و فرهنگ متوقف شده ایم و یا رو به عقب حركت میكنیم .
محسن رضایی میر قائد ،نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه "انتخابات و فرهنگ" از رادیو فرهنگ با بیان این مطلب، ضمن ابراز ناراحتی از وضعیت اقتصادی و فرهنگی كشور گفت: متاسفانه مدتی است كه در اقتصاد و فرهنگ متوقف شده ایم و یا رو به عقب حركت میكنیم كه این وضعیت نه تنها نامطلوب بلكه مایه شگفتی است.
وی همچنین كم كاری ها و انحرافات و ورود نااهلان به اداری كشور را، عامل این عقب ماندگی ها دانست و گفت: وقتی باطن مسئولان تغییر می كند و در صداقت با مردم كوتاهی میكنند، چگونه انتظار داریم كه وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی كشور رو به بهبود برود.
وی هم چنین "تحولی اساسی كه از خود مسئولان آغاز شود" را نیاز امروز كشور دانست و گفت: نظام ارزشی آغاز انقلاب، رو به انحرافاتی رفته و موجب آسیبهای اجتماعی و ناكارآمدی هایی در كشور شده است و ما امروز دنبال یك قیام فرهنگی اقتصادی هستیم و بدون یك قیام فرهنگی اقتصادی قادر نیستیم كه پیشرفت كشور و زندگی مردم را سامان دهیم از این رو دولت من "تحول فرهنگی" را از خودش آغاز می كند.
وی همچنین فرهنگ را زیربنای همه امور دانست و گفت: دولت من به فرهنگ توجه جدی خواهد داشت و به مرور برنامه هایی را كه در زمینه خانواده مدرسه پژوهش جمعیت و آسیبهای اجتماعی تهیه كرده ایم را عملی خواهیم كرد.
رضایی همچنین در تشریح برنامههای خود برای مقابله با "سالمند شدن جمعیت كشور" گفت: ما از 5 سال قبل از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست های كلی جمعیّت را خدمت مقام معظم رهبری پیشنهاد كردیم و ایشان تصویب و به سران سه قوه ابلاغ كردند اما دولت و مجلس در این مدت حتی 10 درصد این سیاستها را پیش نبردند.
وی همچنین قانون اجرایی شدن سیاستهای كلی جمعیت كه مربوط به نرخ باروری و جلوگیری از سالخوردگی است، را اولین اقدام دولت اش بعد از شكل گیری عنوان كرد و گفت: در اولین قدم از قوانین و تصمیم گیری های اشتباه گذشته كه در بدنه بهداشت و درمان جاری است، جلوگیری میكنیم و مقررات جدیدی بر اساس قانون جدید ابلاغ میكنیم.
وی از برنامه های كوتاه و بلند مدت برای ساماندهی سالخوردگان خبر داد و گفت: ما سن بازنشستگی را بین 50 تا 70 سال تنظیم میكنیم و برای این كار، زیرساختهای بهداشتی، درمانی و سلامت را فراهم می كنیم.
رضایی همچنین نبود اشتغال و مهارت آموزی را از موانع ازدواج جوانان دانست و گفت: ما با ایجاد یك تحول در نظام آموزشی كشور می كوشید تا روحیه كار و خلاقیت را در سطوح پایین مهد و كودكستان در نوجوانان ایجاد كرده و آنها را با روحیه حرفه ای گری و تخصص گرایی آشتی دهیم.
وی همچنین ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شركت های دانش بنیان، پارك های علم و فناوری و مراكز رشد را بخشهایی از تلاش دولت برای ارتباط حوزه علم و صنعت دانست و گفت: ما یك سازمان "نوآوری و خلاقیت و فناوری" را به وجود میآوریم كه بتواند به اینها خدمات بدهد و از تكرار غیرضروری فعالیت ها بكاهد و در واقع پل ارتباطی بین عرضه و تقاضا در صنعت و علم باشد.
وی همچنین در زمینه هنر انقلاب اسلامی گفت متاسفانه انقلاب اسلامی و هنر نتوانستند تعامل و اثرگذاری خوبی داشته باشند و میكوشیم در دولت توجه جدی به كرامت انسانی داشته باشیم.
وی با تاكید بر حمایت از همه هنرمندان گفت: دولت من جناحی نیست و دولت همه مردم ایران است، اما در عین حال معتقدم كه هنرمندان انقلابی و ارزشی میتوانند پیشرو باشند و كمك كنند كه هنر ایرانی و اسلامی را توسعه و گسترش دهیم.
وی در تشریح برنامههای ترویج و تقویت فرهنگ كار در دولتش گفت: نظام آموزشی ما از فعالیت و كار فاصله گرفته و دانشكدههای ما باید تبدیل به "مهارتكده" شوند.
وی همچنین در خصوص اهمیت مصوبات شورای عالی فرهنگی عمومی گفت: با مشورت رهبری اختیار اتی را برای این شورا می گیریم و سعی می كنیم نوعی سیاست یكپارچه فرهنگی را از مسجد مدرسه و مسجد تا نهادهای رهبری و اداره ارشاد به وجود آوریم.
رضایی با ابراز نگرانی از وضعیت نامطلوب گرایش به مطالعه در كشور، از تخصیص یارانه فرهنگی خرید كتاب و تشویق به كتابخانه خبر داد.
وی در پایان سرمایهگذاری در حوزه گردشگری را امن و برگشت پذیر عنوان كرد و گفت: در ایران زمینه های گردشگری بسیاری داریم كه سرمایه گذاری در آنها منجر به درآمدزایی های بسیاری می شود.