كارشناسان در برنامه «زیست بوم» جمعه 17 دی ماه، شنوندگان رادیو فرهنگ را با راههای كم كردن دورریز غذا و تاثیر آن بر محیط زیست و طبیعت آشنا می كنند.
برنامه «زیست بوم» از جمله برنامههای رادیو فرهنگ است كه نگاهی ویژه به طبیعت دارد.
زیستبوم به مناطق زندگی تمام گیاهان، حیوانات و سایر موجودات با شرایط طبیعی محیط در یك منطقه ویژه گفته می شود.
در برنامه «زیست بوم» این هفته مهدی شریفی و گلدوز، كارشناسان محیط زیست، به بررسی راههای كم كردن دورریز غذا و تاثیر آن بر محیط زیست و طبیعت می پردازند.
كاهش دورریز مواد غذایی نقش مؤثری در پاسداری از محیطزیست و حفظ منابع غذایی دنیا دارد. از طرفی میتواند باعث كاهش هزینه های رزوانه زندگیمان شود.
دورریختن باقیمانده غذا یا دور انداختن كاهوی پلاسیده شاید در نگاه اول كاری زیانبار به نظر نرسد؛ ولی گزارش جدید مؤسسه منابع جهانی (WRI) نشان میدهد كه دورریز مواد غذایی عامل تولید 8 درصد از گازهای گلخانهای در طول سال است. حدود 25 درصد از مصرف آب برای كشاورزی، صرف تولید مواد غذایی دورریختهشده میشود. برای تولید این مقدار غذا، به زمینی به مساحت كشور چین نیاز است. این مزرعه اگر یك كشور بود، میزان تولید گازهای گلخانهایاش غیر از چین و آمریكا، از همه كشورهای دنیا بیشتر بود. از طرف دیگر با كاهش دورریز مواد غذایی میتوانیم در هزینههای روزانه زندگیمان هم صرفهجویی كنیم.
دولتها، سازمانها، مزرعهداران و سایر تولیدكنندگان مواد غذایی و نیز رستورانها و فروشگاهها نقش مهمی در اتلاف مواد غذایی دارند؛ در مقابل، همۀ ما بهتنهایی در منزل خودمان بخشی از مهمترین عواملی هستیم كه میتوانیم با كمی دقت و توجه بیشتر به غذایمان، نقش مؤثری در كاهش دورریز مواد غذایی داشته باشیم كه در این برنامه به اهمیت این موضوع و راه های كاهش دور ریزها اشاره می شود.
این برنامه ساعت 8:30 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ به سمع مخاطبان می رسد.