دكتر شمس الدینی: «بنیاد فرهیختگان ایران» زمینه ساز تحقق رسالت اجتماعی دانشگاهیان است

رییس «بنیاد فرهیختگان ایران»، در گفتگو با برنامه « در قلمرو فرهنگ» گفت: در تعریف نسل جدید دانشگاه‌ها، رسالت اجتماعی دانشگاهیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است،

1400/07/06
|
08:47

وی همچنین با تاكید بر اینكه مردم باید ثمره كار دانشگاهیان را در جامعه احساس كنند، گفت: قشر دانشگاهی نمیتواند نسبت به تحولات، نیازها و مسایل اجتماعی بیتفاوت باشد و از آنجا كه دانشگاه هم در این زمینه هزینه های زیادی می‌كند، دانشگاهیان هم باید دركنار نقش آفرینی علمی در دانشگاه، نقش آفرینی اجتماعیشان را هم داشته باشند و هدف ما برقراری ارتباط بین جامعه دانشگاهی و رسالت اجتماعیشان است.
وی همچنین بنیاد فرهیختگان ایران را، مردم نهاد و متكی به حضور مردم بویژه اهل علم درجهت رفع مشكلات جامعه دانست و افزود: معرفی «بنیاد فرهیختگان ایران» بویژه به قشر دانشگاهی، برای توسعه كارهای این بنیاد ضروری است.
وی همچنین با تاكید بر اینكه فعالیت «بنیاد» در راستای فعالیتهای( صندوق دانشجویی، بسیج و اردوهای جهادی و ...) است، افزود: پتانسیل عظیمی در دانشگاه‌های ما وجود دارد كه باید هدفمند و هدایت شوند تا اهل علم و دانشگاهیان اثرگزاری بهتری در جامعه داشته باشند.
وی با بیان اینكه «بنیاد» در همه استان‌های كشور نماینده دارد افزود: اشتغالزایی برای 400 نفر/ اجرای دو پروژه آبرسانی در جنوب كرمان/ حمایت معیشتی از 4هزار خانوار/ انجام 191 عمل جراحی فوق تخصصی در مناطق محروم/ 2هزار ویزیت تخصصی افراد محروم/اهدا هزار جهیزیه و ... را از جمله فعالیتهای بنیاد فرهیختگان ایران برشمرد.
مهندس محمودی، قایم مقام بنیاد فرهیختگان ایران، هم در این برنامه هدف از تاسیس «بنیاد» را ساماندهی ظرفیتهای علمی، تخصصی، و فنی فرهیختگان كشور در راستای كمك به توسعه و آبادانی كشور عنوان كرد و گفت: «بنیاد» ابتدا با تاسیس قرارگاه امام حسین(ع) آغاز بكار كرد و در 5 بخش؛ محیط زیست، بهداشت و درمان، امور اجتماعی و فرهنگی، عمران و سازندگی فعالیت می‌كند.
وی همچنین از تشكیل ستاد محیط زیست این بنیاد خبر داد و گفت: این «بنیاد» با همكاری سازمان محیط زیست و با هدف آموزش و فرهنگسازی برای حفظ محیط زیست تشكیل شده است.
دكتر فرهاد باقرپور، عضو هست امنای بنیاد فرهیختگان ایران، هم با اشاره به ضرورت فرهنگسازی بین مسوولان ‌دانشگاهیان گفت: علم و دانش جوهره اجتماعی و اخلاقی دارند و برخلاف تصور برخی مسوولان و دانشگاهیان، علم دانشگاهیان باید درجهت كاهش مشكلات اجتماعی بكارگرفته شود و «بنیاد» در تلاش برای ایجاد ارتباط بین مسوولان و دانشگاهیان است.

دسترسی سریع