«بهروز رضوی» در برنامه مستند «چراغداران »رادیو فرهنگ سه شنبه 16 شهریور ماه بخش هایی از زندگی خوانندهٔ موسیقی دستگاهی ایرانی؛ «استاد غلامحسین بنان» را روایت می كند.
در برنامه امروز "چراغداران"؛ «بهروز رضوی» بخش هایی از داستان زندگی «استاد غلامحسین بنان» را روایت می كند.
استاد بنان از سال 1306 تا سال 1347 در زمینهٔ موسیقی فعالیت داشت. او عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیانگذار انجمن موسیقی ایران بود.
بنان نخستین خوانندهٔ ایرانی آشنا با خط بینالمللی موسیقی (نُت) بود. ترانههایی از جمله بهار دلنشین، الهه ناز و سرود ای ایران از آثار شناختهشده با صدای بنان هستند.
غلامحسین بنان در خانوادهای اهل هنر در محله قلهك تهران، در تاریخ 10 اردیبهشت 1290 بهدنیا آمد.
پدرش كریمخان بنانالدوله نوری و مادرش شرفالسلطنه دختر شاهزاده محمدتقی میرزا ركنالدوله برادر ناصرالدین شاه بود. او در یازده سالگی آواز را نزد مرتضی نیداود آموخت. ضیاءالذاكرین و سیف دیگر مربیان آواز وی بودند.
او از اواخر شهریور 1321 وارد رادیو شد و با همكاری هنرمندانی چون روحالله خالقی صدایش به گوش مردم رسید.
از سال 1321 صدای غلامحسین بنان، با همكاری شماری از هنرمندان دیگر از رادیو تهران به گوش مردم ایران رسید. او را در اركستر انجمن موسیقی شركت داد و با اركستر شماره یك نیز همكاری را شروع كرد و از بدو شروع برنامه «گلهای رنگارنگ» بنا به دعوت داود پیرنیا همكاری داشت. بنان در طول فعالیت هنری خود، حدود 350 آهنگ را اجرا كرد. ویژگی صدای وی زیر و بمها و تحریرات صدای اوست. بنان هم به آواز قدیمی و كلاسیك ایرانی و هم به نغمات جدید و مدرن ایرانی تسلط داشت كه به عنوان نمونه میتوان تصنیف «الهه ناز» را نام برد. برخی بنان را بزرگترین اجرا كنندهٔ سبك وزیری-خالقی میدانند. او همچنین در كنار ادیب خوانساری از اجراكنندگان آثار صبا و مرتضی محجوبی بود. همچنین به مركبخوانی و تلفیق شعر و موسیقی مسلط بود.
غلامحسین بنان در غروب 8 اسفندماه 1364 خورشیدی، در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت و بر خلاف وصیتش كه مایل بود در گورستان ظهیرالدوله به خاك سپرده شود، در دهم اسفند، در امامزاده طاهر كرج به خاك سپرده شد.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 12:40 روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .