نبود نظام آمار و اطلاعات جامع كارگری از یك سو، و نبود اطلاعات درست از تقاضای بازار كار ازسوی دیگر چالش اساسی بازار كار است

در گفتگوی امروز برنامه «سرزمین من» با موضوع “امنیت شغلی كارگران فصلی و اثر آن بر فرهنگ اجتماعی” كه بمناسبت آغاز هفته "كار و كارگر"از رادیو فرهنگ پخش شد، مسائل و مشكلات این قشر مورد بررسی قرار گرفت.

1400/02/06
|
11:38

كوچك نژاد نماینده رشت در مجلس شوراى اسلامى با اشاره به تلاش مجلس براى تامین بیمه كارگران گفت: امسال از تبصره ١٤ و ٢ بند واو ، تامین اجتماعى را به حمایتهاى مالى و بیمه اى از كارگران فصلى موظف كرده ایم و اعتبارات خوبى هم براى پوشش فراگیر كارگران ساختمانى كه در نوبتند درنظر گرفته شده است.
وى با بیان اینكه منابع بودجه پیش بینی است و چندان قابل اتكأ نیست افزود: ما در تبصره ١٤ بیش از ٣٠٠ هزار میلیارد تومان منابع پیش بینى كرده ایم كه دولت در این بخش قانونى میتواند بدست اورد، یا در تبصره ٢ بند واو كه همسان سازى حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و ١٥٠ هزار میلیارد تومان است، دولت باید از محل فروش سهام یا أموال خود این مبلغ را تامین كند، و در غیراینصورت منابع تامین نمیشود.
فاطمه عزیز خانى دكتراى اقتصاد هم در این گفتگو، مشمول قانون كار نبودن، نداشتن بیمه، نبود رابطه مشخص كارگران و كارفرما، و نبود سیاستها و قوانین حمایتى را از جمله مشكلات اساسى كارگران فصلى برشمرد و گفت: غالب كارگران فصلى در بخشهاى كشاورزى و ساختمانى و اكثرا با مهارت و دستمزد كم فعالند و براى تهیه و تصویب هر قانون و سیاست حمایتى باید به شرایط كارى انها توجه كرد.
وى همچنین توجه به كارگران ثبت شده و نه آمار واقعى كارگران فصلى، در تصویب برنامه ها و قوانین را از موانع ساماندهى شرایط كارگران فصلى عنوان كرد و گفت: متاسفانه نبود نظام آمار و اطلاعات جامع كارگرى از یك سو، و نبود اطلاعات درست از تقاضاى بازار كار ازسوى دیگر چالش اساسى بازار كار است.
دكتر عزیز خانى همچنین راه اندازه نظام " ثبتى مبنى" از سوى مركز أمار را گامى مهم اما زمانبربراى اصلاح شرایط كارگران فصلى عنوان كرد و گفت: براى تهیه و تصویب قوانین مناسب براى كارگران فصلى، شناسایى انها و نوع فعالیت، سطح سواد و میزان درامد انها ضرورى است.

دسترسی سریع