برنامه های رادیو فرهنگ در سال 1399

علیرضا حبیبی سرپرست رادیو فرهنگ درباره برنامه‌های این شبكه رادیویی در سال 1399 توضیحاتی را ارائه داد.

1399/01/09
|
23:51

علیرضا حبیبی سرپرست رادیو فرهنگ درباره رویكرد این شبكه رادیویی در سال 1399 كه حوزه تخصصی‌اش موضوع فرهنگ است، توضیح داد: برنامه‌ریزی هر سال شرایط و مقتضیات آن سال را می‌طلبد، پس برنامه‌ریزی ما برای سال 1399 بر اساس استراتژی و ماموریت رادیو فرهنگ كه در سه حوزه فرهنگ عمومی، فرهنگ ملی و فرهنگ تخصصی فعالیت می‌كند برای مخاطبان فرهیخته و عامه مردم طراحی شده است.
وی افزود: در این برنامه به همه موضوعات از زاویه فرهنگی می‌پردازیم كه این رویكرد گاهی برای مخاطب مشخص است و برخی اوقات در لایه‌های دوم تبیین می‌شود.
این مدیر فرهنگی با اشاره به اینكه رادیو فرهنگ دارای گروه‌های تخصصی است كه به نیازهای مخاطبان در هر حوزه توجه دارد، بیان كرد: در سال 1399 بخشی از برنامه‌های گذشته قطعا ادامه پیدا می‌كند و موضوعات آن متناسب با سال 1399 و به روز خواهد بود و برخی از برنامه‌ها كه مهلت برنامه پایان یافته بود، با طراحی جدید و بروزرسانی آماده شده است.
حبیبی با اشاره به اینكه برنامه صبحگاهی این رادیو با نشاط و جریان ساز خواهد بود، گفت: برنامه پرمخاطب «هفت كوچه» یك برنامه جریان‌ساز در حوزه فرهنگ و آداب و سنن اقوام ایرانی است كه همه استان‌ها در این برنامه مشاركت دارند. شیوه كار اینگونه بوده كه یك روز از این برنامه را بر پایه آیین و سنن برگزار می‌كنیم و حالا برنامه‌ریزی ما برای سال جدید این است كه بتوانیم برای برگزاری این مسابقه به استان‌ها و حتی شهرهای كوچك برویم و «فرهنگ مردم» را با مشاركت مردم در دل جامعه آیینی آن شهر و دیار برگزار كنیم.
وی درباره برنامه «ایرانگرد» كه قرار است در سال 1399 برای اولین بار پخش شود، عنوان كرد: این برنامه را با رویكرد توجه به میراث فرهنگی و گردشگری طراحی كرده‌ایم و آشنایی مردم با زوایای ناشناخته كشور از منظر فرهنگ، تمدن و تاریخ محوریت «ایرانگرد» است.
حبیبی درباره برنامه «نقد امروز» نیز بیان كرد: این برنامه در سه بخش نقد تاریخ، نقد اندیشه و تحولات این حوزه است. در «نقد امروز» قرار است كرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی در دانشگاه را به صورت یك پرسمان دانشجویی برگزار كنیم و در این زمینه جلسه ای هم با دوستان در وزارت آموزش عالی داشتیم كه این برنامه را به صورت چرخشی در دانشگاه‌ها برگزار كنیم.سرپرست رادیو فرهنگ ادامه داد: این برنامه با حضور شخصیت‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی كشور پخش می‌شود.
ایران كشوری با فرهنگ، پیشینه و تمدنی بسیار طولانی است و متناسب با این چرخش زمان شاهد چرخش فرهنگ نیز بوده ایم. این چرخش فرهنگی گاهی به نفع ما نبوده و متاسفانه دامن گیر ما شده است. این برنامه به ثبات فرهنگی كمك می‌كند و جلوی تهاجم فرهنگی غرب را نیز می‌گیرد.
حبیبی با اشاره به اینكه قرار است مستند مفاخر فرهنگی در رادیو فرهنگ ساخته شود، تصریح كرد: قصد داریم سالی حدود 50 مستند برای آشنایی با مفاخر فرهنگی تولید كنیم تا در آینده به گنجینه‌ای از مستند مفاخر ایران زمین دست یابیم.
به گفته وی، «ققنوس» كه برنامه‌ای جریان‎ساز و اطلاع‌رسان در حوزه شعر و ادبیات ایران و جریان‌ها و مكتب‌های ادبی است، برای سال 1399 درنظر گرفته شده و قرار است به نقد ادبی، نقد داستان، شعر، سینما و تئاتر نیز بپردازد.
مدیر رادیو فرهنگ در ادامه مطرح كرد: «هفت اقلیم» با رویكرد اطلاع‌رسانی در حوزه كتاب و كتابخوانی و هنرهای ایرانی از دیگر برنامه‌های ما است. همچنین یك برنامه شبانه، تعاملی و جدید با حضور محمد صالح علا و علی زمانی با محوریت راز و فلسفه خوشبختی تدارك دیده‌ایم كه به معناگرایی زندگی امروز در اندیشه مردمان جامعه معاصر می‌پردازد و می‌گوید چگونه در این مسیر گام برداریم.
حبیبی با اشاره به اینكه برنامه «سفره خانه» نیز برای سال 1399 تدارك دیده شده است، بیان كرد: این برنامه به نمایش‌های آیینی مانند نقالی توجه دارد. در هر برنامه یك نقال و یك نقل‌گردان حضور خواهند داشت. این برنامه می‌تواند در استودیو طراحی شود اما تلاشمان این است كه این برنامه در سفره‌خانه، با حضور جمعی از افراد و به صورت محیطی ضبط كنیم.
وی با اشاره به اینكه رادیو فرهنگ دو برنامه در راستای سیاست‌های جمعیتی و تشویق به ازدواج طراحی كرده است، گفت: «قند و فرزند» برنامه‌ای است برای تشویق فرزندآوری برای زوج‌هایی كه ازدواج كرده‌اند. همچنین برنامه «سفره عقد» برای آن جوانانی است كه در آستانه ازدواج هستند. این برنامه هر دفعه در یك دفترخانه ضبط می‌شود و مردم می‌توانند آدرس دفترخانه را بفرستند تا ما عقد آن‌ها را مستند و به نام خودشان پخش كنیم.
مدیر رادیو فرهنگ ادامه داد: «با كاروان شعر و موسیقی» دیگر برنامه ما در رادیو فرهنگ است. این برنامه به مدت ده دقیقه مرور خاطره‌انگیزی به شعر، ترانه، موسیقی بزرگان این عرصه دارد. همچنین بهره‌گیری از قالب های جدید رادیویی از دیگر برنامه‌های رادیو فرهنگ است.
حبیبی در پایان با اشاره به اینكه رادیو فرهنگ از نسل‌های مختلف بهره می‌برد، تاكید كرد: رده سنی دوستان در رادیو فرهنگ، جوان است. نسل جوان و توانمند این شبكه رادیویی از فارغ التحصیلان دانشگاه صداوسیما هستند و از آنجا كه رادیو فرهنگ از پیشكسوتان نیز استفاده می‌كند، مسیر برای كسب تجربیات آن‌ها باز است.

دسترسی سریع