دوازدهمین دوره ی اعطای جایزه ی ملی محیط زیست برگزار می شود

دوازدهمین دوره ی اعطای جایزه ی ملی محیط زیست خرداد ماه و همزمان با هفته ی محیط زیست برگزار می شود.محیط زیست این روزها بعنوان دغدغه مشترك میان مردم و مسئولان مورد توجه قرار گرفته است.

1396/02/24
|
15:48

دوازدهمین دوره ی اعطای جایزه ی ملی محیط زیست خرداد ماه و همزمان با هفته ی محیط زیست برگزار می شود. خانم هاله سهراب زاده سرپرست دفتر پژوهش و توسعه ی فناوری سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با سایت رادیو فرهنگ ( درقلمرو فرهنگ) درباره ی جزییات و پیشینه ی برگزاری این جایزه ی ملی گفت : بحرانهای محیط زیستی كه در سالهای اخیر حادث شده است با عث شده تا انسانها با تكیه بر علم و فناوری و ظرفیتهای جوامع بومی و مردمی ، قدمهایی برای رفع مشكلات زیست محیطی بردارند . به همین دلیل هر اقدامی كه سبب افزایش آگاهی و ایجاد انگیزه برای حفظ محیط زیست شود از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در همین راستا ، به منظور افزایش مشاركتهای همگانی در حفظ محیط زیست ، سازمان حفاظت محیط زیست از سال 1379 با استناد به ماده ی 46 آیین نامه ی اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و مصوبه ی 23/10/77 شورای عالی محیط زیست اقدام به برگزاری جایزه ی ملی محیط زیست كرده و از فعالیتهای ارزنده ی افراد حقیقی و حقوقی حافظ محیط زیست قدردانی می كند .
خانم سهراب زاده در ادامه ، محورهای هفت گانه ی جایزه ی ملی محیط زیست را به شرح زیر بر شمرد:
1- ابداعات ، اختراعات و طرح های بارز در جهت جلوگیری از آلودگی یا تخریب محیط زیست .
2- خلاقیت و ابتكارات بارزی كه موجب كاهش هزینه های جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست شده است .
3- ارائه ی طرح ها و پروژه های كاربردی و قابل اجرا كه موجب نجات گونه های كمیاب و در معرض خطر انقراض گیاهان و جانوران و یا احیای یك زیستگاه ارزشمند در حال تخریب شده و از نابودی جوامع گیاهی و جانوری جلوگیری می كند .
4- مطالعات و تحقیقات علمی ارزشمند و موثر در زمینه ی پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست و یافتن شیوه های جدید و موثر برای حفظ محیط زیست .
5- اعطاء كمكهای قابل توجه و ایجاد امكانات موثر مادی و معنوی برای حفظ محیط زیست .
6- ارائه ی خدمات ارزنده و فعالیتهای برجسته و نتیجه بخش در مورد ارتقاء سطح دانش و بینش زیست محیطی جامعه و ترویج فرهنگ محیط زیستی در سطح وسیع و فراگیر .
7- فداكاری و از خود گذشتگی و تلاش بیش از حد انتظار به منظور جلوگیری از نابودی و تخریب اكوسیستم های ویژه و منابع طبیعی ارزشمند و گونه های جانوری و گیاهی در معرض خطر قریب الوقوع
خانم سهراب زاده سرپرست دفتر پژوهش و توسعه ی فناوری سازمان حفاظت محیط زیست درباره ی ضوابط شركت در این فراخوان اظهار داشت : 5 گروه می توانند در این جایزه ی ملی شركت كنند كه شامل گروه متخصصین ، موسسات عمومی و سازمانهای دولتی ، موسسات و شركتهای خصوصی و سازمانهای مردم نهاد و سایر اشخاص می باشد و گزینش آثار در دومرحله صورت خواهد گرفت .
خانم سهراب زاده درباره آثاری كه تاكنون به دبیرخانه ارسال شده گفت : پرونده های 165 گروه به دست ما رسیده است كه از این تهداد 51 پرونده متعلق به متخصصین ، 35 پرونده متعلق به موسسات عمومی و دولتی ، 45 پرونده متعلق به گروهها و شركتهای خصوصی ،7 پرونده متعلق به تشكل های مردمی و 25 پرونده متعلق به سایر افراد می باشد و به دبیر خانه ی جایزه ی ملی محیط زیست ارسال شده است .
خانم هاله سهراب زاده سرپرست دفتر پژوهش و توسعه ی فناوری سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت ، جایزه ی ملی محیط زیست در یكی از روزهای هفته ی محیط زیست كه از 16 تا 23 خرداد ماه می باشد برگزار خواهد شد .

(فایل صوتی مربوط به این مصاحبه را در قسمت پایین صفحه دانلود كنید .)

دسترسی سریع