دیدار مسئولین و اساتید دانشگاه های افغانستان با سرپرست رادیو فرهنگ

جمعی از مسئولین و اساتید دانشگاه های افغانستان دوشنبه 21 بهمن با دكتر علیرضا حبیبی سرپرست شبكه رادیویی فرهنگ دیدار كردند .

1398/11/23
|
13:35

جمعی از مسئولین و اساتید دانشگاه های افغانستان با دكتر علیرضا حبیبی سرپرست شبكه رادیویی فرهنگ دیدار كرده و به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار دكتر حبیبی ضمن خوش آمدگویی به اساتید زبان و ادبیات فارسی افغانستانی گفت: شاید مرزهای جغرافیایی جداكننده كشورها باشند اما مرزهای فرهنگی پیوند عمیقی بین مردم ایجاد می كنند. فرهنگ توانمندی تاریخی و زبانی ملت ها را به هم ربط می دهد و در واقع وطن فرهنگی مشترك را شكل می دهد. اگر سیاست با فرهنگ گره بخورد بسیاری از مشكلات دولت ها هم حل می شود .
وی سپس بیان كرد: رادیو فرهنگ به واسطه رسالت ذاتی و مسؤلیتی كه برعهده دارد، تلاش می كند تا با كشورهای همزبان، مانند افغانستان و تاجیكستان كه فارسی‌گو هستند، برنامه‌های منسجم با استادان دانشگاه‌ها و هنرمندان این كشورها داشته و در برنامه ای با عنوان «وطن فارسی» بهره بیشتری از حضور فارسی زبانان در عرصه رسانه فرصت ببرد.
سرپرست رادیو فرهنگ افزود: «وطن فارسی» یعنی سرزمینی كه همه مردم فارسی زبان در هر كجای این كره خاكی هستند خود را هموطن بدانند و هر فردی كه به زبان و ادبیات فارسی علاقمند است نیز خود را همراه مردم فارسی زبان بداند و رادیو فرهنگ به عنوان تنها شبكه تخصصی در حوزه فرهنگی معاونت صدا رسالت دارد تا از همه ظرفیت ها برای پاسداشت زبان و ادب فارسی استفاده كند .
دكتر حبیبی ادامه داد: در وطن فارسی همه دوستداران زبان و ادبیات فارسی از هر كشوری كه هستند می توانند برای انتقال مفاهیم غنی فرهنگی برنامه داشته باشند و این اشتراك فرهنگ و زبان گنجینه ای گرانقدر كه از پیشینیان به ما رسیده است .با این وصف رسالت و مسئولیت ما سخنوران فارسی در سایر كشورها در سه حوزه تاریخ و گذشته، وضعیت حال و موجود و دغدغه برای آینده ضروری است.
سرپرست رادیو فرهنگ بیان داشت: زبان فارسی و مفاخر ادبی و علمی این زبان، میراث همه كسانی است كه زبان و ادبیات فارسی را دوست دارند و اشتراكات بین فارسی زبانان در فرهنگ نیز نمود یافته به طوری كه در ماه مبارك رمضان مسلمانان با مناجات های پیر هرات خواجه عبدالله انصاری انس گرفته اند و زبان فارسی ما را به یكدیگر پیوند داده است.

همچنین دكتر داوود منیر معاون در امور دانشجویان دانشگاه هرات و رییس انجمن ادبی هرات ضمن اظهار خرسندی از حضور در این شبكه گفت: در افغانستان بیش از 65 درصد مردم می توانند فارسی بنویسند و بخوانند و این یعنی در كنار 10 زبانی كه در این كشور وجود دارد، زبان فارسی، زبان رسمی و مكاتباتی دولتی است و مانند ایران، این زبان نقطه وصل میان قومیت‌ها و زبان‌ها و همه مردم افغانستان است.

وی خاطر نشان كرد: زبان فارسی میراث مشترك همه سرزمین‌های ماست و بسیاری از منابع و بزرگان این زبان در همین محدود جغرافیایی افغانستان امروزی و خراسان بزرگ دیروز و ایران بزرگ بوده‌اند، همانگونه كه اشاره كردید خواجه عبدالله انصاری یكی از این بزرگان است و در كنار وی می توان به شاعران بنامی چون سنایی غزنوی، مولانا نورالدین عبدالرحمان جامی، ملا حسین واعظ، ناصرخسرو قبادیانی، امام فخرالدین رازی، مولانا بلخی اشاره كرد كه هریك به نوعی در پیشرفت و توسعه زبان فارسی تلاش كرده‌اند.
رییس انجمن ادبی هرات افزود: اگر زبان فارسی، در میان چند هزار زبانی كه در دنیا وجود دارد جزء 10 زبان برجسته جهان است، بخش عمده ای از آن به خاطر كوشش این بزرگان و آثار خلق‌شده توسط آن‌هاست و ما به عنوان میراث داران این بزرگان باید تلاش كنیم آن را به آیندگان منتقل كنیم.
در ادامه نیز دكتر صلاح الدین جامی استاد گروه فارسی دانشكده ی ادبیات و علوم بشری دانشگاه هرات از سختی های علم آموزی در دوران طالبان اشاره كرد و گفت: در آن دوران سخت بخش زیادی از جامعه كه بانوان بودند از تحصیل محروم شده و به همت اساتیدی چون محمدناصر رهیاب در بخش ادبیات داستانی و دكتر احمد غنی خسروی رییس دانشكده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه هرات در بخش شعر و همچنین احمد سعید حقیقی استاد دانشگاه كهكشان شرق در بخش تدریس روزنامه نگاری كارگاه های زیر زمینی و كلاس هایی در قالب سوزن طلایی برگزار می شد به شكلی كه بانوان در محل تحصیل خود چرخ هایی خیاطی داشتند كه اگر نیروهای طالبان وارد شوند این پوشش مانع از ایجاد شبهه باشد و در عین حال در پی حفظ زبان و ادبیات فارسی بودند با توجه به اینكه این دوران سخت تمام شده امروز بر همه ما واجب است برای پاسداشت و حفظ این زبان تلاش كنیم.
گفتنی است ؛ دكتر داوود منیر معاون در امور دانشجویان دانشگاه هرات و رییس انجمن ادبی هرات، دكتر مریم جامی استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه كهكشان شرق، دكتر صلاح الدین جامی استاد گروه فارسی دانشكده ی ادبیات و علوم بشری دانشگاه هرات ، میهمانان این دیدار بودند.
در پایان این دیدار با اهدای لوح تقدیر و نشان ویژه رادیو فرهنگ از میهمانان و ادب دوستان افغانستانی تقدیر شد.

دسترسی سریع