سرهنگ عسگری در برنامه مجله انقلاب ، رادیو فرهنگ گفت: ارتش با همه وجود و تمام قد از همان روز اول در خدمت حضرت امام بود و مفتخریم كه توانستیم رسالت و وظیفه خودمان را نسبت به مردم و انقلاب ادا كنیم.
شاداب عسگری، سرهنگ بازنشسته ارتش جمهوری اسلامی ایران، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ در سالروز نیروی هوایی مهمان برنامه مجله انقلاب بود.
سرهنگ عسگری در خصوص ارتباط فعالیت هایشان در ارتش و پژوهشگری تاریخ گفت: حداقل از 400 سال پیش نیروهای مسلح و ارتش جزو اركان اصلی تاریخ ایران بوده اند كه قوت و ضعف آنها موجب می شد رفتارهای كشورهای اطراف نسبت به ما تغییر كند.
وی افزود: بنده پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یك بسیجی و همچنین یك سرباز ولایتمدار وارد ارتش شدم و بعد از اینكه 30 سال خدمت بنده در ارتش به پایان رسید به دلیل علاقمندی به ارتش و آشنایی به گذشته و حال این حوزه به مطالعه در این زمینه پرداختم.
این پژوهشگر تاریخ درباره واقعه روز نوزدهم بهمن توضیح داد: رضاشاه تنها كار مفید در دنیا را سربازی می دانست محمدرضا نیز با كمی تغییر نظرش همین بود و تمام هم و غم خودشان را بر روی ارتش متمركز كرده بودند و تلاش داشتند طوری ارتش را تربیت كنند كه در مایملك شخصی آنها قرار بگیرد.
سرهنگ عسگری در ادامه این بحث اشاره كرد: از سال 1342 كه حضرت امام قیام خودشان را آغاز كردند، یكی از كانون های توجه ایشان ارتش بود و همیشه در پیام هایی كه در مناسبت های مختلف ارسال می كردند ارتش مورد خطاب بود از همان سال بدنه ارتش ارتباط خودش را با امام شروع كرد و این ارتباط تقویت شد و تا سال 57 رسید.
وی بیان كرد: حدود 20 نفر امیر و سردار زنده یا شهید داریم كه جزو گارد شاهنشانی بودند و تا سال 57 در این حوزه خدمت می كردند اما وابسته به حكومت پهلوی نبودند.در واقع ارتش دو قسمت بود یكی قسمت بالایی كه تیمسارها بودند و طرفدار شاه و یك بدنه اصلی بود كه شامل درجه سرهنگ به پایین بود كه اكثریت قاطع را دربرمی گرفت و این عده جزو ملت بودند و باورهای آنها در راستای اعتقادات مردم بود و در سال 56 كه امام پیام های خود را ارسال می كردند بدنه ارتش نیز فرصت را مناسب دید تا به قاطبه ملت بپیوندند.
سرهنگ عسگری گفت: بعد از فرمان امام مبنی بر فرار سربازان و ارتشی ها از پادگان ها، این حركت شدت گرفت و پس از 26 دی كه شاه از كشور متواری شد راهپیمایی علنی در داخل پادگان ها و به طور مشخص در پایگاه چهارم نیروی هوایی صورت گرفت و ارتش تصمیم می گیرد كه تاسی و تمكین خودشان نسبت به حضرت امام را به منصه ظهور برساند و با حضور در جلوی مدرسه علوی نهایتا آن بیعت تاریخی را با حضرت امام انجام می دهند. اكثریت افراد از همافران بودند اما نفراتی از نیروی زمینی، افسران و خلبانان نیروی هوایی نیز آنها را همراهی می كردند.
وی یادآور شد: از سال 57 كه جریان گنبد پیش آمد، ارتش از پیشقراولان مبارزه با ضد انقلاب كمونیست در گنبد بود، ارتش با همه وجود و تمام قد از همان روز اول در خدمت حضرت امام بود و افتخار می كنیم كه در طول دفاع مقدس 48 هزار شهید تقدیم این انقلاب كردیم و مفتخریم كه توانستیم رسالت و وظیفه خودمان را نسبت به مردم و انقلاب ادا كنیم.