یگانه بانوی آفرینش و آفریدگار مهربانی ها

سراسر زندگانی صدیقه طاهره (علیها السلام)، مملو از مكارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است.آن بانوی بزرگوار یكی از پنج تن آل عبا (اصحاب كساء ) است

1395/12/09
|
21:59


حضرت فاطمه ی زهرا (س) دختر پیامبر گرامی اسلام و همسر امیرمومنان حضرت علی (ع) در بیستم جمادی الثانی در شهر مكه متولد شدند . حضرت امام صادق علیه السلام درباره ی نامهای آن حضرت میفرمایند : فاطمه علیه السلام را نه نام نزد پروردگار میباشد : فاطمه ، صدیقه ، طاهره ، مباركه ، زكیه ، راضیه ، مرضیه ، محدثه و زهرا . آن حضرت در تفسیر معنای نام فاطمه اینگونه فرمودند : فاطمه یعنی بریده شده از بدیها .
سراسر زندگانی صدیقه طاهره (علیها السلام)، مملو از مكارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است.آن بانوی بزرگوار یكی از پنج تن آل عبا (اصحاب كساء ) است . حضرت فاطمه زهرا (س)در ماجرا سقیفه ضمن مخالفت با اقدام شورای سقیفه ،
آن را غاصبانه خواندند. او در جریان غصب فدك و دفاع از خلافت حضرت علی (ع)خطبه ای كوبنده قرائت فرمودند كه به
خطبه ی فدكیه معروف است .فاطمه (س) پس از رحلت پدر بزرگوارش رسول گرامی اسلام و در جریان هجوم موافقان خلافت به خانه شان آسیب دیدند و در بستر بیماری افتادند .شیخ عباس قمی درباره شهادت آن بانوی بزرگ در كتاب منتهی الامال اینگونه نقل میكند : در روز وفات آن حضرت اختلاف بسیار است اما اتفاق نظر علمای بزرگ بر روز سوم جمادی الثانی است . پس بقای آن حضرت بعد از رسول گرامی اسلام نود و پنج روز بوده است .
در چند ماه پایانی زندگی فاطمه(س) حوادث ناگواری برای ایشان اتفاق افتاد؛ درگذشت پیامبر(ص)، ماجرای سقیفه، غصب خلافت، مصادره فدك و خواندن خطبه ی فدكیه در حضور صحابه مهم‌ترین وقایع پایانی زندگی وی است. فاطمه(س) پس از مدتی بیماری ناشی از صدمات روحی و جسمی كه در حوادث پس از رحلت پیامبر متحمل شدند، در سال 11 هجری قمری به درگاه احدیت پیوستند . قبل از شهادت، وصیت كرده و گفتند ؛دوست ندارد افرادی كه به او ستم كردند و اسباب عصب خلافت را فراهم كردند، بر پیكرش نماز بخوانند و در تشییع او حاضر شوند؛ از این رو خواسته بودند او را مخفیانه تشییع و دفن كنند و محل دفن او مخفی بماند.

دسترسی سریع