كریم فیضی، نویسنده رمانهای تاریخی، با حضور در استودیوی پخش كتاب فرهنگ در نمایشكاه كتاب سی و ششم از انتشار دو رمان جدید خود در نمایشگاه با عناوین “یوسفی به نام موسی” (درباره امام موسی صدر) و “همزاد تنهایی” (درباره علامه طباطبایی) خبر داد.
نویسنده داستان زندگی امام موسی صدر در كناب فرهنگ رادیو فرهنگ حضور یافت ، فیضی در برنامه كتاب فرهنگ كه در ایام برگزاری سی و ششمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران از رادیو فرهنگ پخش می شود با اشاره به صرف بیش از 20 سال مطالعه و تفكر در مورد شخصیت امام موسی صدر، به الهام گرفتن از زندگی و آثار ایشان در نوشتن رمان “یوسفی به نام موسی” تاكید كر و گفت : این رمان توسط انتشارات كتابستان منتشر شده و حدود 150 صفحه است.
این نویسنده در ادامه درباره نوشتن این رمان تاریخی توضیح داد: وقتی حرف از بیش از 20 سال مطالعه كردم اغراق نیست اما نه اینكه كار الزاما تمام 20 سال وقتم را صرف خود كرده باشد ولی فكر میكنم از جوانی تا كنون روی شخصیت امام موسی صدر فكر میكردم، علاقه داشتم و هر اثری كه در باره ایشان در دسترسم بود در این 20 سال مورد توجه قرار دادم بنابراین منبع خاصی رمان نخواهد داشت و همه منابع در آن دخیلاند، به اضافه تخیل نویسنده و الهامی كه از در واقع سوژه گرفته و تقریبا از اول زندگی امام موسی صدر تا پایانش در این كتاب ذكر شده است.
فیضی استقبال مردم از رمان یوسفی به نام موسی را قابل توجه عنوان كرد و گفت : تنها سه روزگار انتشار این كتاب گذشته ولی پیام هایی كه داشتم در این سه روز خیلی اعجاب آور بود. چون من 50-60 عنوان كتاب نوشتم، گاهی شش ماه از یك كتاب می گذشت كسی مطلع نمیشد، ولی این رمان در عرض سه روز مورد توجه قرار گرفته است
رمان «یوسفی به نام موسی» نوشته كریم فیضی، با محوریت زندگی امام موسی صدر، توسط انتشارات كتابستان به بازار نشر آمد. این رمان داستان روحانی خوشپوشی را روایت میكند كه در دهه 30، برای دیدار نویسندهای مشهور از قم به تجریش میرود؛ دیداری كه حاضران در خانه، از جمله نیما یوشیج، سیمین دانشور و جلال آلاحمد را مبهوت جذابیت و شخصیت او میكند.
این غریبه كسی جز سید موسی صدر نبود؛ روحانیای كه در نگاه نخست با ظاهر و منش خود، حاضران را در دنیای تحسین و اعجاب فرو برد. این رمان به روایتی داستانی از زندگی این شخصیت برجسته، از آغاز تا انجام میپردازد. در بخشی از كتاب، سیمین دانشور پس از غرقشدن در شكوه موسی صدر از او بدون مقدمه پرسید: «شما پیغمبرید یا امام؟» اما پاسخی كه دریافت كرد او را با حقیقتی فراتر روبهرو ساخت: او نه امام بود و نه پیغمبر، بلكه «موسی صدر» بود كه از قم برخاسته بود.