حریم خصوصی، فرهنگ جمعی

گفتگو با دكتر بدری در برنامه هفت اقلیم

1402/09/03
|
05:19

دكتر بدری دراین برنامه در مورد حفظ اطلاعات و حریم شخصی در بسترهای وب محور صحبت كرد و گفت :
حریم شخصی یا حریم خصوصی یعنی یك فرد یا گروه بتواند خود و یا اطلاعات مربوط به خود را مجزا كند و در نتیجه بتواند خود و یا اطلاعاتش را با انتخاب خویش در برابر دیگران آشكار كند. مرزها و محتوای آنچه خصوصی قلداد می‌شود در میان فرهنگ‌ها و اشخاص متفاوت است، اما موضوع اصلی آنها مشترك است. درجهٔ خصوصی بودن اطلاعات بستگی دارد به اینكه عموم چگونه این اطلاعات را دریافت و با آن برخورد خواهند كرد كه به نوبهٔ خود به شرایط زمان و مكان وابسته‌است. مفهوم حریم خصوصی بر مفهوم امنیت نیز تأثیر می‌گذارد مثلاً از سوءاستفاده گرفته تا امنیت اطلاعات. بدری در ادامه افزود : گاه ممكن است حریم خصوصی فردی در تضاد با قوانین آزادی بیان باشد. گاه برخی قانون‌ها موجب افشای عمومیِ اطلاعاتی می‌شوند كه در كشورها و فرهنگ‌های دیگر، خصوصی تلقی می‌شوند. حریم خصوصی از نظر فرهنگی بسیار نسبی است. یعنی به فرهنگ جامعه بستگی دارد كه آن هم تحت تأثیر شرایط اقتصادی و فناوری است.

گاه افراد اطلاعات خصوصی خود را داوطلبانه افشا می‌كنند مثلاً برای به دست آوردن منافع، برای تبلیغات، هنگام شركت در مسابقه‌ها و قرعه‌كشی‌ها، و غیره.

افشای اطلاعات خصوصی گاه منجر به سوءاستفاده از آن توسط دیگران و دزدی هویت می‌شود.

اینترنت و شبكه های اجتماعی یكی از جاهایی است كه حریم خصوصی افراد به راحتی در آن نقض می شود و افشای اطلاعات خصوصی در آن موجب می شود دردسرهای متعددی برای افراد ایجاد شود.

بدری در پایان به احیای یك سری قوانین در این زمینه صحبت كرد و گفت :
آگاهی نسبت به جهان ارتباطات، می تواند از بسیاری از حوادث سایبری جلوگیری كند كه این خود نیازمند فرهگ سازی است.

دسترسی سریع