حجه الاسلام و المسلمین علی محمدی: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید واسطه میان عقبه فرهنگی و دانشی كشور با كنشگران فرهنگی باشد.
حجه الاسلام و المسلمین علی محمدی، استاد دانشگاه، در گفتگو با برنامه «در مسیر پیشرفت» رادیو فرهنگ با موضوع «شورای عالی انقلاب فرهنگی» گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید واسطه میان عقبه فرهنگی و دانشی كشور با كنشگران فرهنگی باشد.
وی با بیان تاریخچه تشكیل شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دراغاز انقلاب اسلامی، مسؤلیت تحول فرهنگی و انتفاذ فرهنگی به «شورای عالی انقلاب فرهنگی» واگذارشد كه در ابتدا ستاد انقلاب فرهنگی بود و از سال 64-65 مسؤلان هم وارد شدند كه صرفا شأن تصمیم سازی نداشته باشد و شأن تصمیم گیری و سیاست گذاری هم داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به حكم سال 93 مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: فلسفه وجودی شورا، فهم، تبیین، تثبیت و انتفاذ ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی، و بازآرایی مداوم جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، و پایش پیشرفتهای فرهنگی كشور است، كه در همین حكم
-مدیریت راهبردی چالشهای این حوزه با استفاده از ظرفیتها
-مدیریت راهبردی مهار تهدیدها و آسیبها با نگاه حكیمانه و معقول
- و مدیریت راهبردی مواجهه هوشمندانه با معارضات مهاجمان و ستیزه گران
از وظایف و تكالیف شورا عنوان شده است،كه تجربه نشان داده، شورای عالی انقلاب فرهنگی در اجرای این وظایف موفق نبوده است.
وی «قطع بودن ارتباط شورای عالی انقلاب فرهنگی با بدنه كارشناسی كشور» را ضعف این شورا و از عوامل عدم موفقیت آن دانست و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاه مقدم و مركزی علم و فرهنگ كشور است، و كار قرارگاه «هماهنگی میان عقبه و صف مقدم» است، درنتیجه ماهیت قرارگاه، فرهنگی است؛ یعنی عنصر «تفاهم» است كه خط فرمان قرارگاه را تثبیت و تنفیذ میكند و از چالشهایی كه شورا نتوانسته وظیفه خود را انجام دهد آن است كه نیامده میان عقبه فرهنگی و دانشی كشور درحوزه و دانشگاه، با خط مقدم( مجلس، دولت، مجمع، و حلقه های خودجوش فرهنگی) واسطه گری كند، و نتوانسته بین «عقلانیت پشتیبان» و «كنشگران تحت امر»، واسطه گری انجام دهد، و این واسطه گری بیش از هرچیز نیازمند «سامانه تفاهم حداكثری» است. و شورا باید برقراری ارتباط میان «اعضای خود» و میان «صحنه عمل» و «پشت جبهه» را سرلوحه قرار دهد.
وی همچنین با انتقاد از سیستم ارتباط گیری شورا با بدنه علمی و فرهنگی كشور گفت: موقعیت شورا، «موقعیت جمعبندی» و «رساندن به یك جمعبندی معقول و ارتقا یافته» است و دبیرخانه شورا باید بتواند توزیع عادلانه و مناسبی در ارتباط گیری فراهم سازد و این ارتباطها نباید شخصی و دوستانه باشد و خود سامانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در موقعیت جمعبندی برسد.
وی همچنین با تاكید بر وظیفه شورا مبنی بر رصد مباحث فرهنگی و اولویتگزاری آنها گفت: چالش اصلی نقص روشی ماست، كه ما یكدفعه بر برخی الگوهای حل مسأله تمركز میكنیم كه نسبتش با فضای بومی و فرهنگی ما معلوم نیست و شورا باید اینها را بررسی كند.