هانیه عظیم زادگان: «سواد رسانه ای » كمك میكند تا افراد و جوامع توان مقاومت دربرابر تاثیر اخبار جعلی، را داشته باشند.
هانیه عظیم زادگان، مترجم و پژوهشگر، در گفتگو با برنامه «بوطیقا» از رادیو فرهنگ گفت: «سواد رسانه ای» كمك میكند تا افراد و جوامع این پتانسیل را داشته باشند تا دربرابر اخبار جعلی و تاثیر آن، مقاومت داشته باشند.
وی افزود: فنلاند، دانمارك، استونی، سوئد، و ایرلند، كشورهای برتر دنیا در حوزهء سواد رسانه ای در سال 2020 و 2021 شده اند و توانسته اند ایمنی و مقاومت جوامع شان را دربرابر اخبار جعلی و آثار مخرب آن، بالا ببرند.
وی همچنین «اینفودمیك» را یكی از دلایل ضرورت «سواد رسانه ای» عنوان كرد و گفت: اینفودمیك، به شرایطی اتلاق میشود كه اطلاعاتی وسیع درخصوص یك مشكل ایجاد میشود، و این وسعتِ اطلاعات، یافتن راه حل برای آن مشكل را دشوار میسازد؛ مثل «كرونا» كه تشخیص اطلاعات درست از نادرست سخت میشود، و «سواد رسانه ای» به ما كمك میكند در هجوم این اطلاعات، سردرگم نشویم.
وی همچنین با اشاره به برخی آثار و تالیفات با موضوع «سواد رسانه ای» گفت: كتاب « آموزش سواد رسانه ای در اتحادیه اروپا» و كتاب «خاستگاه و گسترهء سواد رسانه ای و اطلاعاتی» از جمله كتابهای مناسب درخصوص «سواد رسانه ای» هستند كه بترتیب در سالهای 2018 و 2019 به همت «گروه مترجمین بازتاب»ترجمه شده اند.
وی همچنین با اشاره به كتاب «بعد از حقیقت» گفت: در این كتاب میتوانیم اخبار جعلیِ هر اتفاقی را كه در دنیا از زمان جنگ جهانی دوم تا الان رخ داده است، با منابع معتبر پیدا كنیم.