گفتگو با دكتر كاوه خورابه معاون علمی پژوهشی انجمن مفاخر فرهنگی
كاوه خورابه در این برنامه در مورد آیین بزرگداشت شمس و مولانا صحبت كرد و گفت :
امروز گرد هم آمدهایم تا زندگی و میراث یكی از عمیقترین شاعران و اندیشمندان تاریخ، جلالالدین محمد بلخی، كه بیشتر به نام مولانا شناخته میشود، را جشن بگیریم. باغ دلگشای شعر و ادب فارسی، سروهای بلند قامتی به خود دیده و به تاریخ ایران زمین شكوه و جلال بخشیدهاند. مولانا جلال الدین محمد بلخی یكی از چند سرو كهن باغ دانایی ایران است كه نزدیك به 8 قرن رگهای زرینی به دفتر اوراق فرهنگ و ادب فارسی افزوده و صفحات درخشان فرهنگ و هنر ایرانیان را در جغرافیای پهناور و تاریخ كهن آن تا ابد گسترانیده است.
وی ابراز كرد: مثنوی شاهكار اندیشههای اوست؛ سخنی شورانگیز و پرشرر كه در آن رازها، آموزهها و كردارهای نهانگرایانه و درویشانه را با خوانندگان و خواهندگان در میان گذارده و رو به سوی عالم وحدت و الوهیت دارد.
او همچنین در مورد حضور اشخاص برجسته در این آیین صحبت كرد و گفت :
حضور اساتیدی چون میرجلالالدین كزازی چهره ماندگار زبان و ادب فارسی، محمود شالوئی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و اردشیر صالحپور استاد دانشگاه و عضو شورای مشاوران علمی انجمن یكی از ویژگی های برجسته این مراسم است. او همچنین در ادامه گفت : قرار است در سالروز گرامیداشت مولانا ، تندیس او نیز در خیابان مولوی تهران نصب شود تا همگان نیز نام این شاعر پر آوازه را زنده دارند.
آیین بزرگداشت روز شمس و مولانا كه قرار بود در روز یكشنبه هشتم مهر ماه برگزاگونه ای كه ر شود در پی شهادت جانسوز دبیر كل حزب الله لبنان و یاران با وفای این شهید گرانقدر برگزار نمیگردد.