برنامه «هزاره ادب پارسی» چهارشنبه 12 آذر ماه، به موضوع غزلیات و اشعار عاشقانه و غنایی در سیر تحول شعر در تاریخ ادبیات ایران می پردازد.
برنامه هزاره ادب پارسی امروز به سراغ بخشی از ادبیات ایران رفته كه با عشق و موسیقی سروكار دارد. این برنامه كه با هدف معرفی مشاهیر ادب فارسی با گویندگی بهروز رضوی از رادیو فرهنگ پخش می شود، این بار شعر عاشقانه و مضامین مورد توجه شاعران در این نوع شعر و سبك و سیاقی كه برای به نظم درآوردن عشق انتخاب كردند از غزل و فصیده و رباعی و ... را مورد بررسی قرار می دهد.
در برنامه پیشین غزل های عرفانی مورد توجه قرار گرفت و با توجه به اهمیت این قالب شعری در این برنامه هم بیشتر به غزل های عاشقانه توجه شده است.
غزل در اصطلاح ادبی یكی از انواع مشخص شعر هست و مضمون غزل غالبا ذكر زیبایی معشوق و بی وفایی او و محنت كشیدن عاشق هست.
در ازمنه پیش شعر عاشقانه با موسیقی و آواز همراه بوده مانند « خسروانی » كه سرودهایی بود كه باربد رامشگر ، آن ها را با ساز برای خسرو پرویز می خوانده است .
فرخی نیز از شاعرانی بوده است كه گاه شعر خود را با ساز و آواز می خوانده است و در این برنامه بخشهایی نیز به شعر این شاعر اختصاص دارد.
این برنامه بر مبنای كتاب ارزشمند «تاریخ ادبیات در ایران» اثر شادروان دكتر ذبیح الله صفا و كتاب های شادروان یحیی آرین پور (از صبا تا نیما و از نیما تا روزگار ما) تولید می شود.
برنامه «هزاره ادب پارسی» در گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ به مدیریت مرتضی صداقتگو و به تهیه كنندگی سید محمد حسینی باغسنگانی و نویسندگی محمد باقر رضایی تولید و شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت23:00 از رادیو فرهنگ پخش می شود و پس از پخش، در سایت این شبكه رادیویی و اپلیكیشن ایرانصدا بارگذاری می شود تا برای عموم مخاطبان، قابل دسترسی باشد.