"تلفن آن سوی خط " و "برده سور " دو اثری است كه یكشنبه 22 خرداد در برنامه «چاپخانه» رادیو فرهنگ معرفی میشوند.
«چاپخانه» برنامهای از گروه كتاب
با موضوع معرفی تازههای نشر و گفتگو با نویسندگان و مترجمان است كه در برنامه این هفته ضمن گفتگو بانویسندگان دو كتاب "تلفن آن سوی خط " و “ برده سور”این آثار معرفی میشوند.
در گفتگوی اول برنامه این هفته “ "مصطفی محمودی" كارشناس برنامه با”بهزاد صدیقی" نویسنده نمایشنامه "تلفنِ آن سوی خط" كه انتشارات "افراز"منتشر كرده گفتگو می كند .
سه نمایشنامه "مارش پیروزی"، "تلفن بیموقع" و "تلفن آن سوی خط" به دلیل تمهای مشتركی كه داشتند در قالب یك كتاب منتشر شده كه پیش از این در برنامه چاپخانه ، نمایشنامه های "مارش پیروزی"، "تلفن بیموقع"معرفی شدند.
نمایشنامه "تلفن آن سوی خط" كه تابستان سال 1387 بازنویسی نهایی شده و در اولین دوره مسابقه نمایشنامهخوانی رادیو برگزیده شد.
گفتنی است صدیقی فعالیت نمایشنامه نویسی را از سال 1372 آغاز كرد كه در همین سال نمایشنامه "ابراهیم، پسر ایمان" و در سال 1373 نمایسنامه "خانه دوست كجاست" را نوشته و اجرا كرد.
بازی نقش، بیمار هاری، لبه چاقو، سر شكسته، مصاحبه و ... از جمله نمایشنامههایی است كه به قلم صدیقی به نگارش در آمده است.
در گفتگوی دوم برنامه نیز "صادق وفایی" كارشناس برنامه با "كیانوش گلزار راغب" نویسنده كتاب "برده سور" درباره این كتاب كه توسط انتشارات"سوره مهر" منتشر شده گپ و گفتی دارد .
یدالله خدادادمطلق راوی این كتاب است، معلمی كه در مهرماه 1359 توسط كوملهها اسیر میشود. او تنها بازمانده از یك جمع هشت نفری است كه در همان زمان گرفتار كوملهها شده بودند.
خدادادمطلق خاطرات و روایتهای شنیدنی زیادی از آن روزها دارد كه گلزارراغب آنها را به شكل خواندنی جمع آوری كرده و نوشته است.
ناگفته نماند كه اسم این كتاب برگرفته از منطقه «بردهسور» در شمال غرب سردشت و نزدیك مرز عراق است كه زمانی محل استقرار نیروهای ضدانقلاب بوده است.
یادآور می شود ؛كیانوش گلزار راغب متولد سال1344 هجری شمسی یكی از رزمندگانی است كه چهارده ماه در زندان كومله به سر برد. پس از آزادی و در سالهای بعد توانست خاطرات خود را در كتاب «شنام» بنگارد.
این برنامه با گویندگی لیدا وحیدی و تهیه كنندگی زهرا نصرالهی، یكشنبهها ساعت 21 روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش میشود.