سیم آخر چهارشنبه ها از ساعت 16:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو فرهنگ

سيم آخر

در آستانه سالروز سكوت صبا ؛نگاهی به آثار زنده یاد «ابوالحسن صبا»

برنامه سیم آخر پنجشنبه 28 آذرماه در آستانه سالروز وفات استاد زنده یاد ابوالحسن صبا به معرفی آثار وی اختصاص دارد.

1398/09/28
|
14:29

«سپهر سراجی» نوازنده و مدرس موسیقی در برنامه «سیم آخر» پنجشنبه 28 آذرماه به بررسی آثار استاد زنده یاد ابوالحسن صبا می پردازد.
«یلدا» ی سال 1336 خورشیدی اسطوره بی بدیل موسیقی ایران استاد ابوالحسن صبا چشم از جهان فروبست ، استادی كه به اعتقاد كارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر موسیقی كشور نقشی چون نیما را داشته و كارش با اقبال عامه مواجه شد به همین مناسبت در «سیم آخر» این هفته آثار این استاد موسیقی بررسی می شود.
چهاردهم فروردین سال 1281 روز بزرگ و ارزشمندی در تاریخ ایران است. در این روز كودكی دیده به جهان گشود كه بعدها مرد اول موسیقی ایران شد. تربیت و پرورش در خانواده آشنا به هنر، بستر مناسبی برای ابوالحسن خُردسال ایجاد كرد تا بتواند با آفرینش آثار كم نظیر برشهرت موسیقی ایرانی بیافزاید.
ابوالحسن، مبانی و مقدمات موسیقی را نزد ربابه خانم (ندیمه عمه اش) فرا گرفت. او پس از چندی نزد پدر و بعدها در محضر میرزا عبدالله نواختن سه تار و همزمان نزد علی اكبرشاهی سنتور، نزد حاجی خان ضربی به آموختن تنبك پرداخت. همچنین از دیگر استادان همچون حسین خان اسماعیل زاده ، حسین هنگ آفرین، درویش خان، اكبر فلوتی، نایب اسدالله و علینقی وزیری بهره برد.
صبا همچنان كه نزد استادان مختلف می رفت و از چگونگی كارشان آگاه می شد، مكاتب آنان را نیز مطالعه می كرد تا مكتب جدیدی در هنر موسیقی ایجاد كند.
استاد صبا شاگردان بسیاری را پرورش داد كه اغلب آنان از موسیقیدانان بزرگ و برجسته و از استادان بنام و موثر در این هنر هستند كه از آن جمله می توان به مهدی خالدی، علی تجویدی، حبیب الله بدیعی، رحمت الله بدیعی، پرویز یاحقی، همایون خرم، عباس شاپوری، حسین دهلوی، فرامرز پایور، حسین تهرانی، مجید وفادار، اسدالله ملك و... اشاره كرد.
وی در نقاشی، خوشنویسی و ساخت ساز نیز مهارت داشت ولی در میان تمام هنرها به موسیقی بیشتر ازهمه هنرها علاقه مند بود و برای آموزش آن با تعصبات دوران خود مبارزه می كرد. ر
در برنامه ی سیم آخر با حضور كارشناسان حوزه ی موسیقی درباره ی درك و دریافت و تبیین درست از موسیقی بحث و گفتگو می شود این برنامه ساعت 16:30 از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز پخش می شود.

دسترسی سریع
سیم آخر