كارشناس فرهنگ مردم در برنامه هفت اورنگ عصرگاهی امروز 16 تیرماه، به بررسی موضوع چرایی ثبت ملی "باران خوانی" و "عروسی در روستای چنشت" شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی می پردازد.
برنامه "هفت اورنگ" امروز در بخش عصرگاهی به میراث ناملموس آداب و رسوم و آیین های اقوام اشاره دارد و در بخش اول برنامه، به موضوع ثبت ملی آیین باران خوانی در استان خراسان جنوبی پرداخته می شود.
یكی از موضوعات قابل بررسی در ادب عامه پیشگویی مردم درباره پدیده های گوناگون است؛ از آنجا كه آب و هوا یا اقلیم نقش اساسی در زندگی بشر دارد و می تواند نحوه فعالیت و شیوه زندگی مردم را تعیین كند، بخشی از باورهای عامیانه هر سرزمین به پیش بینی وضع هوا اختصاص یافته است. با توجه به اینكه استان خراسان جنوبی از اقلیمی خشك و بیابانی برخوردار است و غالبا با خشكسالی و كمبود باران مواجه است، بخشی از باورهای عامیانه مردم مربوط به درخواست باران و به عبارت دیگر باران خواهی است.
در بخش دیگر برنامه، ثبت ملی عروسی چِنِشت در شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی بررسی می شود
مراسم عروسی در روستای چنشت سربیشه كه در نوع خود در كشور دیدنی و زیبا است ،روستای چنشت یكی از روستای هدف گردشگری خراسان جنوبی بوده كه به دلیل پوشش خاص مردم این منطقه به سرزمین رنگها معروف است.
این روستا به دلیل ویژگیهای فرهنگی همچون پوشاك سنتی، غذاها، موسیقی سنتی، بازیها، مراسمی همچون ازدواج، تولد و مرگ بسیار شاخص در استان است و از همین رو جزو روستاهای جذاب منطقه به حساب میآید.
در برنامه "هفت اورنگ"، فریبا كاهانی؛ كارشناس ثبت میراث معنوی، مردم شناسی و كارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی به بررسی آداب و رسوم اقوام ایرانی می پردازد.
هفت اورنگ را ساعت 21:00 از رادیو فرهنگ بشنوید.