نگارخانه سه شنبه هر هفته از ساعت 20:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو فرهنگ

نگارخانه

معرفی موزه امام علی (ع) و نگاهی به سبك اكسپرسیونیسم در "نگارخانه" رادیو فرهنگ

برنامه «نگارخانه» امروز سه شنبه 23 شهریور 1400 به معرفی موزه هنرهای دینی امام علی (ع) و بررسی هنر معاصر و سبك اكسپرسیونیسم اختصاص دارد.

1400/06/23
|
10:12

برنامه نگارخانه كه با موضوع بررسی هنرهای تجسمی در كشور و دغدغه‌های هنرمندان این حوزه و اطلاع رسانی از فعالیت های هنری از رادیو فرهنگ‌پخش می شودامروز میزبان « مینا محمدی‌وكیل» مدیر گروه نقاشی دانشگاه الزهرا است و با ایشان در خصوص هنر معاصر و سبك اكسپرسیونیسم گفت و گو‌ می شود .
مینا محمدی وكیل؛ مدیر گروه نقاشی دانشگاه الزهرا است و درباره دروس رشته نقاشی و اساتید و سبك تدریس این رشته در دانشگاه الزهرا صحبت می كند .
همچنین در این برنامه موزه هنرهای دینی امام علی (ع) معرفی می شود این‌موضوع در گروه موزه‌های هنری و مجموعه‌های هنر مدرن و معاصر (International  Committee For Museums & Collections of Modern Art)قرار دارد و به عنوان یكی از موزه‌های مطرح و اثربخش هنرهای تجسمی ایران قلمداد شده است. در این موزه همانگونه كه از نامش هویداست تاكید و تمركز بر روی مجموعه‌ای از آثار موضوعی با مضامین مذهبی و دینی است. بیشتر آثار هنری این موزه در عرصه هنرهای تجسمی شامل نقاشی‌های خیالی‌نگاری، نقاشی معاصر، آثار حجمی، تصویرسازی، عكس و خوشنویسی است و معدود آثاری هم شامل جلدهای لاكی، مرقع خوشنویسی، قلمدان، تابلو فرش و كتاب چاپ سنگی در این مجموعه حفظ و نگهداری می‌شود.
ساخت موزه هنرهای دینی امام علی(ع) در سال 1379 كه به نام مبارك حضرت امیرالمومنین (ع) نامگذاری شده بود آغاز شد و در سال1381 به پایان رسید. موزه در زمینی به مساحت 1490 متر مربع و2700 متر بنا در چهار طبقه شامل بخش‌های مختلف از جمله گالری‌های موزه، بخش مرمت، كتابخانه تخصصی، سالن اجتماعات و كافه‌گالری شكل گرفته و توانسته در زمره یكی از معتبرترین گالری – موزه‌های كشور قرار گیرد.
در بخشی دیگر از مجله هنری "نگارخانه" به بررسی هنر معاصر و سبك اكسپرسیونیسم پرداخته می شود.
هنرهای نوگرا آثاری هستند كه از نیمه دوم سده 19 میلادی به این سوی و در پی شكل گرفتن جریان‌های هنری نوآور در اروپا و ایالات متحده پدید آمدند. این آثار و مكتب‌های فكری مرتبط با آن‌ها باعث ایجاد دگرگونی‌هایی در هنرهای تجسمی ایران از دهه 1940 میلادی به بعد شدند كه دامنه تأثیراتش به هنرهای نمایشی هم كشیده شد. تمركز اصلی این نوشتار — مطابق سنت رایج در منابعِ تاریخ هنر — بر هنرهای تجسمی و گرایش‌های نوینِ برآمده از آنهاست.
در آغاز قرن بیستم، نهضت بزرگ ضد سمبولیسم و امپرسیونیسم پا گرفت كه آرام آرام مكتب «اكسپرسیونیسم» از دل آن بیرون آمد. هدف اصلی این مكتب نمایش درونی بشر مخصوصاً عواطفی چون ترس، نفرت، عشق و اضطراب بود كه در آن هنرمند برای القای هیجانات شدید خود از رنگ‌های تند و اشكال كج و معوج و خطوط زمخت بهره می‌گیرد.
اكسپرسیونیسم نوعی اغراق در رنگ‌ها و شكل‌ها است، شیوه‌ای عاری از طبیعت‌گرایی كه می‌خواست حالات عاطفی را هرچه روشن‌تر و صریح‌تر بیان نماید. این شیوه از گذشته‌های دور با هنرهای تجسمی همراه بوده و در دوره‌های گوناگون به گونه‌هایی نمود یافته‌است.
«نگارخانه» به همت گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ، به تهیه كنندگی رضا غیور و كارشناسی و اجرای امیر راد ساعت 21:00 روی آنتن می رود.

دسترسی سریع
نگارخانه