ادامه گفتگو با «علیرضا طبایی» شاعر و روزنامه نگار را درباره وضعیت ادبیات و كتاب در كشور امروز از برنامه سكوت كتاب بشنوید.
برنامه «سكوت كتاب» برنامه از گروه كتاب رادیو فرهنگ است كه هر دوشنبه ساعت 17 به آسیب شناسی چرخه نشر كتاب در ایران می پردازد.
علیرضا بهرامی (شاعر و منتقد) كه كاشناس مجری این برنامه است این هفته میزبان «علیرضا طبایی» شاعر و روزنامه نگار خواهد بود و با وی درباره معضلات و آسیب های چرخه نشر كتاب و همچنین وضعیت ادبیات و كتاب در كشور گفتگو خواهد كرد.
«علیرضا طبایی» زاده 14 آذر 1323 در شهر شیراز است. سرایش شعر و همكاری با مطبوعات را از همان زمان آغاز كرد و اولین شعرش در سال 1337 در مجله «سپید و سیاه» منتشر شد. اولین مجموعه شعرش با عنوان «جوانههای پاییز» در تیرماه 1344 منتشر شد كه چهرههایی چون دكتر پرویز ناتل خانلری، شمیم بهار و فریدون مشیری بر آن نقد نوشتند.
او در ادامه به سرودن آثاری چون «شعری برای ویتنام» (مجله فردوسی ـ بهمن 1344) و «حماسهای برای قاره سیاه» (مجله فردوسی ـ 1346) و... پرداخت. شعر ویتنام او، بویژه، مورد استقبال قرار گرفت و به زبانهای مختلف ترجمه و منتشر شد. همچنین از سوی سازمانها و تشكلهای بینالمللی دفاع از حقوق بشر مورد تقدیر قرار گرفت.
طبایی از سال 1348 به ترانهسرایی روی آورد و طی چند سال، موفق به خلق ترانههای مشهور و ماندگاری شد كه توسط خوانندگان مطرح ایرانی اجرا شدهاند. از شاخصترین این ترانهها میتوان به «طلسم آرزوها»، «كوچه میعاد»، «عشق تو نمیمیرد»، «تنها با گلها»، «شهر فرنگه چشمات»، «مرد سرگردان»، «یاد آن شبها»، «دختر دریاها»، «آسمان آسمان»، «نگاهم با نگاهت قصهها داره» و... اشاره كرد. البته بعد از چند سال بهدلیل فضای حاكم بر كار ترانهسرایی، دیگر اقبالی به ادامه این راه نشان نداد.
برنامه سكوت كتاب را به تهیه كنندگی رضا غیور از رادیو فرهنگ روی موج اف ردیف 106 و ای ام ردیف 585 بشنوید.