از برنامه كیمیای كلمات رادیو فرهنگ در روز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی تقدیر شد.
به مناسبت روز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در مراسمی با حضور دكتر علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما و دكتر حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین سیدمرتضی میرباقری معاون سیما، حمید شاه آبادی معاون صدا، معاون امور شهرستانها و جمعی از مدیران و بزرگان و دست اندركاران حوزه زبان و ادبیات فارسی از برنامه رادیویی كیمیای كلمات رادیو فرهنگ تقدیر به عمل آمد.
همچنین امروز در دفتر شبكه رادیویی فرهنگ دكتر علیرضا حبیبی ازعوامل این برنامه فریده گودرزی تهیه كننده و دكتر بهرام پروین گنابادی كارشناس مجری برنامه قدردانی كرد.
هدف تیم ما در این برنامه آشنایی بیشتر نسل جدید با زبان فارسی است.
فریده گودرزی تهیه كننده برنامه كیمیای كلمات از احساس خود نسبت به تقدیر از برنامه كیمیای كلمات گفت: احساس غرور می كنم در كل برنامه های رادیو برنامه كیمیای كلمات رادیو فرهنگ در كنار برنامه دیگری از رادیو ایران منتخب شد و ازاینكه این افتخار نصیب این برنامه شد باعث خوشحالی و افتخار من است.
وی در ادامه گفت: فكر می كنم بیشتر به دلیل بیان شیرین و شیوای دكتر بهرام پروین گنابادی (پژوهشگر، نویسنده و منتقد ادبی) كارشناس مجری این برنامه بود كه منتخب شد.
فریده گودرزی درباره این برنامه توضیح داد: برنامه «كیمیای كلمات» چهار سال است كه به روی آنتن شبكه رادیویی فرهنگ می رود و این افتخار را دارم كه نزدیك به دو سال تهیه كنندگی آن را برعهده داشته باشم، این برنامه به معرفی و بررسی متون كهن ادب فارسی از جمله تاریخ بیهقی،سیاستنامه،كلیات سعدی،حافظ،فردوسی،رودكی،سنایی و ... به همراه پژوهش های معاصری كه درباره این آثار نگاشته شده اند، می پردازد.
وی همچنین گفت: هدف تیم ما در این برنامه بیشتر آشنایی نسل جدید با زبان فارسی است، نسلی كه كم كم خواسته یا ناخواسته با واژه های فراوان انگلیسی و فرانسه كه وارد زبان فارسی می شود، متاسفانه در حال تحریف زبان فارسی هستند و متاسفانه زبان فارسی از اصل خود دور می شود و سعی بر آن داریم تا مخاطبان بویژه جوانان با كتاب های روان تر در حوزه زبان فارسی بیشتر آشنا شوند. شاید هر كسی نتواند خاقانی را بخواند و متوجه بشود اما كتاب های بیشماری داریم كه پیرامون خاقانی نوشته شده و سهل الفهم تر هستند.
فریده گودرزی با بیان اینكه حفظ و پاسداری از زبان اصیل فارسی یكی از ضرورت هاست كه در این برنامه بدان پرداخته می شود، گفت: مهم است كه مخاطبان با بزرگانی مانند خرم شاهی، همایی، خاقانی، بیهقی، و آثار مربوط به آنها بیشتر آشنا شوند.
این تهیه كننده ویژگی شاخص كیمیای كلمات را سهل و روان بودن برنامه دانست و افزود: در این برنامه بی شیله و بی پیرایه از ادبیات كهن صحبت می كنیم و بسیار قابل فهم و درك برای هر نوع شنونده ایی است.
وی تاكید كرد: دغدغه اصلی من زنده كردن ادبیات كهن فارسی است كه به زحمت دكتربهرام پروین گنابادی امیدوارم به آن جامه عمل پوشانده شود.
فریده گودرزی در پایان گفت: جمع عوامل است كه باعث موفقیت یك برنامه می شود و آنقدر كه زحمت این برنامه برعهده دكتر بهرام پروین گنابادی است، به دوش من نیست و از ایشان بسیار سپاسگزارم. گوینده این برنامه لیدا وحیدی است و جا دارد كه از نیلوفر زندیان مدیرگروه رادیو كتاب فرهنگ بزرگترین حامی و پشتیبان ما در تولید برنامه ها تشكر كنم.
دكتر بهرام پروین گنابادی: برنامه كیمیای كلمات راه خود را پیدا كرده است.
دكتر بهرام پروین گنابادی (پژوهشگر، نویسنده و منتقد ادبی) كارشناس برنامه كیمیای كلمات از تقدیر این برنامه اظهار خوشحالی كرد و گفت: این برنامه در آذرماه سال 94 آغاز به كار كرد. پیشنهاد این كار از سوی نیلوفر زندیان مدیر گروه رادیو كتاب فرهنگ داده شد و تهیه كننده ابتدایی آن طاهره جولانی بود.
وی افزود: از همان ابتدا بنا براین بود كه هر هفته یك كتاب در حوزه ادبیات كهن مورد نقد و بررسی قرار می گرفت و بیشتر سعی می شد كه مباحث تخصصی با زبان ساده برای شنوندگان مطرح شود. تا مخاطبانی به كتابخوانی ترغیب شوند كه در انتخاب كتاب به دو ویژگی جذاب بودن و اهمیت آن در فرهنگ و ادبیات دقت می شد و از سویی شنونده به اطلاعات مورد نیاز دست پیدا كند و خوشبختانه بعد از چند وقت این برنامه شنیده شد و مخاطبان خود را پیدا كرد.
دكتر بهرام پروین گنابادی همچنین گفت: كتاب هایی كه در این برنامه انتخاب می شود كتاب های شایسته ایی است، به طور مثال كتاب چهارخطی سیدعلی میرافضلی را یك هفته بعد از اینكه وارد بازار شد در دو جلسه به تفصیل معرفی كردیم و سال بعد این كتاب به عنوان كتاب سال انتخاب شد.
وی با بیان اینكه این برنامه راه خود را پیدا كرده است، بیان كرد: بازخورد مردم نسبت به این برنامه ما را برای ادامه كار بسیار دلگرم می كند، به همین دلیل سعی كردیم كه همواره برنامه در سطح بالایی قرار داشته باشد.
دكتر بهرام پروین گنابادی همچنین عنوان كرد: در این برنامه سعی می شود كه كتاب هایی معرفی شود كه وحدت فرهنگی و ملی ایرانیان را تقویت بخشد و به هیچ عنوان جهت دار نباشد و شنونده از طریق آن كتاب بتواند بینش زبانی و فرهنگی خود را بالاتر ببرد.
وی در پایان گفت: این دغدغه را دارم كه از طریق معرفی كتاب های درجه یك، كه متون كهن را مورد بررسی قرار می دهد، شنوندگان را با متون ایرانی آشنا كنیم و هم به مخاطب گوشزد كنیم كه زبان فارسی راه اصلی حفظ و هویت و تحكیم وحدت ملی است.
برنامه «كیمیای كلمات» كاری از شبكه رادیویی فرهنگ كه به معرفی و بررسی متون كهن ادب فارسی از جمله تاریخ بیهقی،سیاستنامه،كلیات سعدی،حافظ،فردوسی،رودكی،سنایی و ... به همراه پژوهش های معاصری كه درباره این آثار نگاشته شده اند، معرفی تمامی جشن نامه ها و مجموعه مقالات و كنگره هایی كه در بزرگداشت شعرا و نویسندگان می پردازد. این برنامه جمعه هر هفته ساعت 20:15 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز پخش می شود.