اهمیت آجر و آجركاری در هنر و معماری ایران را دوشنبه و سه شنبه 4 و 5 اردیبهشت با سخنرانی دكتر ارفعی و دكتر حسین زمرشیدی از رایو فرهنگ بشنوید.
آجر كوچكترین واحد از مصالح ساختمانی در معماری ایران است كه در طول تاریخ گذشته ایران زمین، با آن بزرگترین و پیچیدهترین سازههای معماری، از سطوح مدور گنبدها، مقرنس ها، سر ستونها تا تاق و قوسهای گوناگون ساخته شده است. این ماده مقاوم و زیبا دارای قابلیتهای منحصر به فردی در عرصة ساختوساز و تزئینات معماری است؛ به نحوی كه مستشرقین را مسحور چگونگی چینش و گردش حركات آجر در معماری ایرانی كرده است، تا جاییكه سر ادوارد لوتین بیان كرده است: «از آجركاری ایرانی سخن مگویید؛ بلكه از جادوی آجری ایران صحبت كنید».
استاد پروفسور عبدالمجید ارفعی اوزی، تنها متخصص زبانهای ایلامی و اكدی در جهان و دكتر حسین زمرشیدی در همایش آجر و آجركاری در هنر و معماری ایران كه توسط فرهنگستان هنر برگزار شد ، سخنرانی كردند كه مشروح سخنان این دو پیشكسوت معماری را از برنامه كلماتی كه بوی تازگی میدهند، خواهید شنید.
برنامه «كلماتی كه بوی تازگی می دهند» كاری از گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ است كه از شنبه تا چهارشنبه ساعت 21:30 به تهیه كنندگی ركسانا حمیدی و با اجرای مریم یگانه پخش می شود.