مستند « چراغداران »شنبه9 اردیبهشت ماه به روایت زندگی حرفه ای « عباس كیارستمی» اختصاص دارد.
در برنامه « چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است بهروز رضوی روایتگر بخشی از زندگی زنده یاد«عباس كیارستمی»از جمله فیلمسازان نوگرا، مولف و صاحب سبك كه در عرصه بینالمللی باعث مطرح شدن نام «سینمای ایران» در جهان شده است می شود ،به كیارستمی لقب «آبروی سینمای ایران» داده اند.
عباس كیارستمی در یكم تیر 1319 خورشیدی در تهران چشم به جهان گشود.
كیارستمی از كودكی به هنر نقاشی جذب شد و آن را تا اواخر دوران نوجوانی خود ادامه داد، بنابراین شاید بتوان حرفه اصلی هنری وی را نقاشی دانست. وی تمام دوران نوجوانی خود را با نقاشی كردن و یادگیری آن سپری كرد تا این كه در 18 سالگی توانست نخستین جایزه خود در مسابقه نقاشی را بگیرد.
مدتی بعد وارد دانشكده هنرهای زیبا دانشگاه تهران شد. از اینرو فعالیت خود برای یادگیری نقاشی و طراحی گرافیك را بیشتر كرد و در كنار درس خواندن برای درآوردن خرج دانشگاه در پلیس راهنمایی و رانندگی مشغول به كار شد.
او در 1340 خورشیدی در آتلیه 7 و چند موسسه دیگر به طراحی جلد كتاب و آگهی بازرگانی مشغول شد تا اینكه 6 سال بعد در سازمان نگاره مشغول ساخت تیتراژ فیلم شد.
نخستین تجربه وی در زمینه فیلمسازی بر میگردد به 1349 خورشیدی؛ جایی كه تحت نظارت بخش سینمایی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان فیلم كوتاه نان و كوچه را ساخت.
اما شروع حرفهای كیارستمی را میتوان ساخت فیلم مسافر در 1353 خورشیدی دانست كه باعث محبوبیت وی شد.
همچنین او را میتوان یكی از فعالترین اشخاص هنری در زمان خود دانست. وی در طول سالهای 1341 تا 1345 خورشیدی توانست 150 آگهی تلویزیونی را برای سینمای ایران بسازد.
این هنرمند فرهیخته در زمینه عشق به وطن جمله زیبایی دارد كه میگوید: اگر درختی را كه ریشه در خاك دارد از جایی به جای دیگر ببرید، آن درخت دیگر میوه نمیدهد و اگر بدهد آن میوه دیگر به خوبی میوهای كه در سرزمین مادریاش میتواند بدهد، نیست. این قانون طبیعت است. من فكر میكنم اگر سرزمینم را رها كرده بودم، درست مانند این درخت شده بودم.
كیارستمی پس از گذراندن یك دورهٔ نقاهت بیماری خویش در تهران برای ادامهٔ درمان راهی فرانسه شد اما پس از چند روز و در 14 تیر 1395 به علت لخته شدنِ خون، سكته مغزی كرد و در پاریس درگذشت.
برنامه »چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت 11:45 روی موجاف ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .