برنامه «چراغداران»پنجشنبه مستندی از زندگی ابراهیم پور داوود، ایرانشناس معاصر، اوستاشناس، نخستین اوستا شناس و استاد فرهنگ ایران باستان است كه از رادیوفرهنگ پخش می شود.
در برنامه «چراغداران» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است، پنجشنبه 7 اردیبهشت بهروز رضوی با روایت بخشی از زندگی ابراهیم پورداوود، ایرانشناس و اوستاشناس، یاد وی را گرامی می دارد.
پورداوود را بنیان گذار ایران شناسی در سرزمین ایران، و زنده كنندهٔ فرهنگ و زبان های ایران باستان دانسته اند. وی از كودكی به دانستن اوضاع ایران قدیم علاقه مند بود و چون به سن رشد رسید، مطالعهٔ كتاب هایی را كه راجع به ایران باستان بود، بر مطالعهٔ كتاب های دیگر ترجیح داد و به خصوص كتاب های مربوط به دین زردشتی بیش از همه توجه او را به خود جلب كرد. سالهای زیادی در اینباره به تحقیق پرداخت و با آگاهی وسیعی كه از زبانهای فرانسه، آلمانی، انگلیسی، عربی و تركی و دیگر زبانهای كهن داشت، تمام كتابهای مربوط به ایران قدیم را در كتابخانهٔ شخصی گرد آورد و تا آخرین دقایق حیات به مطالعه و بررسی سرگرم بود و در این راه از مباحثه و مكاتبه با دانشمندان بزرگ ایرانشناسی دنیای غرب از جمله ماركوارت، مان، هارتمان، فرانك، شدر، براون، میتووخ، مینورسكی، ولف و بلوشه دریغ نمیكرد.
بر اثر كوشش های پیگیر او ایرانیان میتوانند اوستا را به زبان فارسی سادهٔ امروزی مطالعه كنند و از اوضاع و رسوم و اخلاق و مواعظ و حِكم، معتقدات دینی، روایتهای تاریخی و اساطیری نیاكان خود آگاه شوند.
ترجمه و گزارش اوستا برجستهترین اثر پورداوود بهشمار میرود.
پورداوود در 1342 از دانشگاه تهران بازنشسته شد و در 1346 عنوان استاد ممتاز دانشگاه را به دست آورد. از زمان بازنشستگی به بعد، اوقات خود را به مطالعه و پژوهش گذراند و كمتر در مجامع دیده شد و سرانجام در بامداد 26 آبان 1347 درگذشت و در رشت، در آرامگاه خانوادگی خود به خاك سپرده شد.
برنامه «چراغداران» را به تهیه كنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت ١١:٥٥ روی موجاف ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.