گفتگو با آقای كارگر كارشناس میراث فرهنگی در برنامه «سرزمین من»
تكیه «معاون الملك» كرمانشاه، یكی از ارزشمندترین بناهای تاریخی ایران و جهان با معماری بسیار ویژه است.
بر كاشیهای این تكیه، تصاویری از داستانهای اساطیری ایران، و تاریخ و معارف اسلامی نقش بستهاست، و می توان گفت؛ در این تكیه، اسلام و ایران را دركنارهم میبینید!
كارگر، كارشناس میراث فرهنگی، درگفتگو با برنامه «سرزمین من» پیشینه ساخت تكیه «معاون الملك» را در دوره قاجار عنوان كرد و گفت: تكیه «معاون الملك» یكی از بناهای تاریخی شهر كرمانشاه، با معماری و كاشیكاریهای خاص و تزیینات خیرهكننده است كه نمونهای كامل از هنر و فرهنگ ایرانزمین را به رخ میكشد.
وی افزود: علاوهبر «معماری خاص» و «نقش این بنا در وقایع تاریخی مثل مشروطه»، این تكیه بدلیل وجود دو موزه «مردم شناسی» و «پوشاك» ازنظر گردشگری هم دارای اهمیت ویژه است.
كارگر با بیان اینكه تكیه «معاون الملك» دارای سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه است، افزود: «موزه مردم شناسی» با مساحت 200 مترمربع در سال 1369 در بخش عباسیه تكیه «معاون الملك» بنا شدهاست و در آن آثار، اشیا و نمونههایی از فرهنگ و سبك زندگی مردم كرمانشاه در صدسال اخیر به نمایش گذاشته شدهاست، اشیای صنایعدستی، پوشاك محلی و ابزارهای كشاورزی و دامداری، شكار، وسایل نگارش، آلات موسیقی سنتی، وسایل خانگی، هنر نساجی و لباسهای قومی و محلی به نمایش گذاشته شده در این موزه، بیننده را با فرهنگ، باورها، شیوه زندگی، كسب و كار و معیشت مردم این دیار آشنا میكند.