رییس مركز جوانی جمعیت در برنامه « رهنمون» رادیو فرهنگ گفت: در مطالعات پیمایشی وزارت بهداشت، 80 درصد از كسانی كه سقط عمدی انجام دادهاند، اعلام پشیمانی كردهاند.
صابرجباری رئیس مركز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با حضور در برنامه « رهنممون» باموضوع بررسی آسیب ها و چالش های پدیده سقط جنین كه امروز دوشنبه از رادیو فرهنگ پخش شد با اشاره به آمار سقط در كشور، بیان كرد: بیش از 90 درصد سقط جنین ها در كشور در قالب خانواده و مشروع است كه كمتر از 30 درصد در مراكز مجاز و غیر مجاز پزشكی است و بفیه در منازل اتفاق می افتند .
روزانه بیش از هزار سقط غیرقانونی در كشور انجام میشود
وی ادامه داد : آمارها در زمینه سقط روزانه دقیق نیست اما متاسفانه ما حدود هزار سقط جنین روزانه در كشور شاهدیمكه بیانگر این است كه نیاز به فرهنگسازی است تا مشخص شود جنین فرزند است یا خیر و سقطها در كشور به سه دسته تقسیم میشوند. نخست، سقط خود به خودی كه بدون دخالت مادر و به صورت طبیعی رخ میدهد. دوم، سقط قانونی و پزشكی كه سالانه حدود 10 تا 12 هزار مورد انجام میشود و مربوط به مواردی است كه ادامه بارداری برای سلامت مادر خطرناك است یا ادامه حیات جنین امكانپذیر نیست. نوع سوم، سقط غیرقانونی، عمدی یا جنایی است كه متأسفانه بیشتر از سقطهای كشور را شامل میشود.
جباری افزود:بیشتر سقط ها بین 30 تا 40 سالگی با علل مختلف از جمله نخواستن فرزند بیشتر بین 40 درصد ، مشكل معیشتی و اقتصادی حدود 21 درصد و بد موقع بودن بارداری حدود 20 درصد است كه متاسفانه تحت تاثیر فشار و جبر اجتماعی و نگاه جامعه به تعداد فرزند است .
رییس مركز جوانی جمعیت گفت : این آمار نشاندهنده اهمیت بالای موضوع و ضرورت اتخاذ تدابیر جدی برای پیشگیری از سقطهای غیرقانونی و پرداختن به عوامل اجتماعی و پزشكی مرتبط با این پدیده است.
80 درصد از كسانی كه سقط عمدی انجام دادهاند، اعلام پشیمانی كردهاند
جباری یادآور شد: علتهای اول و سوم تحت تأثیر فشارهای اجتماعی و روانی ناشی از اجرای افراطی سیاستهای تنظیم خانواده در سالهای گذشته به وجود آمده است.
وی خاطرنشان كرد: در سقط جنین تنها مادر نقش ندارد بلكه با همراهی پدر انجام می شود و60 درصد سقط جنین ها در خانواده صورت می گیرد در مطالعات پیمایشی وزارت بهداشت، در 60 درصد همراهی پدر مادر باهم بودند و تصمیم گرفته اند و دلیل اصلی این استدكه جنین زیر چهار ماه تنها یك لخته خون است و مراتبی از رشد و وجود ندارد و ار این نگاه اصلاح شود آمار كمتر می شود و گروه های مردمی حامی های زندگی و عمدتا با اصلاح نگاه خانواده موفق به منصرف كردن افراد. از سقط جنسن شدند ،
جباری با اشاره به آمار پشیمانی افراد از سقط جنین گفت : 80 درصد از كسانی كه سقط عمدی انجام دادهاند، اعلام پشیمانی كردهاند و 77 درصد از آنان گفتهاند كه به دیگران پیشنهاد نمیكنند این كار را انجام دهند.
رئیس مركز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت تأكید كرد: مطالعات نشاندهنده وجود ارتباط فطری و عاطفی بین مادر و جنین و همچنین تأثیرات تلخ سقط بر روح و روان مادران است پس برای فرهنگسازی این مساله كه جنسن یك شی نیست و حسات دارد باید رسانه ها و همه مردم و درتكاه ها برای روشنگری ورود كنند و از رادیو فرهنگ برای پرداخت تخصصی به این مساله فرهنگی تشكر می كنیم .
جباری افزود: كسانی كه قصد انجام سقط عمدی دارند، در یك دوره التهابی و استرس قرار دارند و اگر بتوان به این افراد مشاورههای لازم را ارائه داد، اغلب از انجام سقط منصرف خواهند شد از طرفی در عرصه بهداشتی باید اصلاح فرهنگی انجام شود كه بالای 42 سال دوره طلایی است نه زمان خطر پس اسن فرهنگ باید اصلاح شود و اینكه بارداری بدون برنامه ریزی حتما مهم نیست بلكه در دنیا 33 درصد بارداری ها بدون برنامه ریزی است و همیشه 100 در 100 دست بشر نیست .
وی ادامه داد: به عبارت دیگر، وقتی فشار روانی و هیجانی از روی این افراد برداشته میشود، آنها تصمیمات درستی میگیرند و جنین را حفظ میكنند.