برنامه «مستندفرهنگ» پنجشنبه 7 اردیبهشت ماه به روایت مستندی از زندگی «محمدعلی اسلامی ندوشن » شاعر، منتقد، نویسنده، مترجم و پژوهشگر معاصر كشورمان اختصاص دارد.
در برنامه «مستند فرهنگ» كه شرح كوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی كشورمان است، امروز بخش هایی از داستان زندگی « محمدعلی اسلامی ندوشن » را روایت می شود.
محمدعلی اسلامی ندوشن متولد 1304 در ندوشن یزد است. او دانش آموخته حقوق بین الملل از فرانسه است و استاد پیشین دانشگاه تهران كه علاوه بر دروس حقوقی در حوزه ادبیات تطبیقی كه واجد آثار ارزشمندی بود و به تدریس نقد ادبی و سخن سنجی و ادبیات تطبیقی نیز می پرداخت.
اسلامی در دهه های اخیر بیشتر اوقات خود را صرف تحقیق آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان كرده و آثارش به صورت كتاب در بیش از 50 جلد در زمینه های گوناگون اعم ادبی، فرهنگی و اجتماعی به چاپ رسیده است.
كتاب های ماجرای پایانناپذیر حافظ، چهار سخنگوی وجدان ایران، تأمّل در حافظ، زندگی و مرگ پهلوانان در شاهنامه، داستان داستانها، سرو سایه فكن، ایران و جهان از نگاه شاهنامه نامه نامور، ایران را از یاد نبریم، به دنبالسایه همای، ذكر مناقب حقوق بشر در جهان سوم، سخنها را بشنویم، ایران و تنهائیش، ایران چه حرفی برای گفتن دارد؟ مرزهای ناپیدا، شور زندگی (وان گوگ)، روزها (سرگذشت – در چهار جلد)، باغ سبز عشق، ابر زمانه و ابر زلف، افسانه افسون، دیدن دگرآموز، شنیدن دگرآموز، جام جهان بین، آواها و ایماها برخی از كتابهای دكتر محمدعلی اسلامی ندوشن هستند
كتاب «ابر زمانه و ابر زلف» وی در سال 1342 به عنوان كتاب برگزیده سال از سوی انجمن كتاب انتخاب شد. اسلامی ندوشن در مدت 70 سال بیش از 70 كتاب و صدها مقاله در باب فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی به رشتهٔ تحریر درآوردهاست. تأسیس ایرانسرای فردوسی و انتشار فصلنامهٔ هستی از اقدامات او در زمینهٔ اعتلای فرهنگ و ادب فارسی است.
گفتنی است؛در 17 آبان 1399 با حضور رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، شهردار منطقه 6 و شخصیتهایی چون كامیار عابدی، فریدون مجلسی، علی غیاثی ندوشن و … خیابان شاهد سابق مابین خیابان قدس و وصال شیرازی به نام محمدعلی اسلامی ندوشن تغییر یافت و سردیس اسلامی ندوشن نیز در تقاطع این خیابان و خیابان وصال نصب شد.
برنامه« مستند فرهنگ» كاری است از گروه تولید و تامین كه به یكشنبه ها به تهیه كنندگی فاطمه محمدیانفر ساعت14:30 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.