بخش دوم سخنان دكتر مهدی خواجه پیری درخصوص تبلیغ اسلام و بررسی یك تجربه تاریخی، در برنامه «شب های فرهنگ» چهارشنبه 24 آذر از رادیو فرهنگ پخش میشود.
در برنامه «شب های فرهنگ» ادامه سخنان دكتر مهدی خواجه پیری، محقق و پژوهشگر مسلمان نسخ خطی درباره بررسی تجربههای تاریخی شیوههای تبلیغ اسلام تقدیم شنوندگان میشود.
مهدی خواجه پیری در سال 1362 همراه با سید احمد حسینی مركز تحقیقات فارسی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران را پایهگذاری كرد و پس از او مدیریت این مركز را به عهده گرفت كه حاصل آن سالها چاپ فهرست نسخههای خطی عربی و فارسی كتابخانه ندوت العلماء لكهنو در دو جلد، فهرست نسخههای بهوپال و اشاعت كشمیر و پاسداران زبان و ادبیات فارسی در هند شد.
گفتنی است اسلام به شكل های مختلفی به هند وارد شد، از طریق علما، تجار، حاكمان سیاسی كه همگی باعث شد كه اسلام در هند گسترش پیدا كند. قبل از اسلام رابطه میان هند و حجاز بسیار وسیع بود و ادویه و البسههای بسیاری از هند به حجاز برده میشد پس از اسلام، مسلمانان تجار رفت و آمدشان ادامه داشت و تغییر رفتار مسلمانان باعث شد كه تجار هندی برایشان جالب بود كه بدانند چه اتفاقی افتاده كه این تجار این گونه متحول شدند و فهمیدند كه آنها به اسلام روی آوردند و به این ترتیب خیلی از هندیها هم روی آوردند.
همچنین مبلغان امروز ما مطابق با نیاز جوامعی كه به آنجا اعزام میشوند، نیست. به عبارت دیگر نیاز جامعه یك چیز است، كسی كه آنجا می رود، برای چیز دیگری می رود، ولی چون نیازها را نمیشناسد، نتیجه ای كه باید حاصل نمیشود. امروز اكثر خانههای فرهنگ ما با یك نفر اداره میشود و تمام نیروها حذف و تعطیل شدند، درحالیكه وضعیت خانههای فرهنگ و رایزنیهای فرهنگی كشورهای دیگر و رقبای ما خیلی بهتر از ماست.
برنامه «شب های فرهنگ» را به تهیه كنندگی فریده گودرزی ساعت 21:30 روی موج اف امردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ دریافت كنید.