تصنیف «به یاد صیاد»؛ اثر مرتضی حنانه، شنبه 8 آبان ماه در برنامه «باكاروان شعر و موسیقی» رادیو فرهنگ پخش و بررسی می شود.
در برنامه با كاروان شعر وموسیقی كه به بررسی شناسنامه شعر و موسیقی آثار موسیقیایی كشور اختصاص داردامروز 8 آبان ماه ، قطعه «به یاد صیاد» معرفی و بررسی می شود.
تصنیف " به یاد صیاد " یكی از آثار تنظیم شده توسط استاد مرتضی حنانه با آهنگسازی جواد لشگری و با شعری از هدایت الله نیرسینا است كه توسط محمد معتمدی بازخوانی شده است.
در برنامه شماره 377 با كاروان شعر وموسیقی چگونگی شكل گیری و ساخت این اثر ماندگار و بازخوانی آن توسط محمد معتمدی بیان می شود
همچنین در برنامه "با كاروان شعر و موسیقی"، صحبت های زنده یاد مرتضی حنانه نیز پخش خواهد شد.
گفتنی است ، مرتضی حنانه، موسیقیدان و آهنگساز ایرانی بود.
مرتضی حنانه در 11 اسفند 1301 خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود از كودكی به موسیقی علاقه داشت به گونهای كه هر چیزی را كه تولید صدا می كرد به كار می گرفت و ابزارهایی می ساخت كه از خود تولید صداهایی مختلف و گوناگون كنند.
حنانه از 1313 خورشیدی به مدت چهار سال در هنرستان عالی موسیقی زیر نظر غلامحسین مینباشیان اصول نظری و عملی موسیقی غربی را فراگرفت و همزمان آموزش فلوت را نزد پیتر دولگف آموخت. در آن زمان، هنرستان موسیقی، 10 موسیقیدان اهل چكسلواكی را برای آموزش به هنرآموزان هنرستان، استخدام كرده بود كه مرتضی حنانه آموختن هورن را زیر نظر یكی از این استادان به نام رودولف اوربانتس آغاز كرد. حنانه بعدها به عنوان نوازنده هورن اول، با اركستر سمفونیك تهران همكاری كرد. در 1332 خورشیدی كه جشن هزاره بوعلی سینا برگزار شد، حنانه توانست آثار خود را در حضور شرق شناسانی كه برای شركت در جشن دعوت شده بودند با هم سرایی و اركستر سمفونیك اجرا كند و این اجرا مورد توجه چرولی سفیر وقت ایتالیا قرار گرفت و این باعث شد كه سفیر ایتالیا، بورس هنری آن كشور را در اختیار حنانه قرار دهد و حنانه برای تكمیل تحصیلات و مطالعات خود به مركز عالی موسیقی واتیكان رفت. پس از فارغ التحصیلی در انستیتوی موسیقی واتیكان به ایران بازگشت و به تدریس سازبندی (اركستراسیون) و اداره كلاس هورن در هنرستان عالی موسیقی مشغول شد.
مرتضی حنانه علاوه بر تدریس سازبندی در هنرستان عالی موسیقی به عضویت شورای عالی موسیقی رادیو ایران در آمد در این دوره وی توانست اركستر سمفونیك رادیو ایران را به نام اركستر فارابی پایهگذاری كند. این اركستر توانست آثار آهنگسازان ایران را مانند صدیقه شهنیا، فریدون ناصری، فریدون فرزانه، مصطفی كسروی، سیروس شهردار را اجرا و ضبط كند. او در 1345 خورشیدی از طرف رادیوی ایران و بنا به دعوت یونسكو به "تریبون انترناسیونال آهنگسازان رادیو و تلویزیون" اعزام شد و قطعاتی از ارتوریو یكی از ساخته های خود را اجرا كرد كه از رادیوی ایرلند و سوئیس پخش شد. پس از افتتاح سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران، حنانه به عنوان مشاور، اقدام به تأسیس كلاس هایی برای تعلیم فنی خوانندگان كرد و اركستر سازهای ایرانی را تشكیل داد.
این موسیقیدان نامدار در 1348 خورشیدی سرپرستی و اجرای سلسله برنامههای آموزشی موسیقی ایرانی در تلویزیون را با عنوان «شناسایی موسیقی اصیل ایرانی» به همراه فرهنگ شریف، مرتضی نی داوود و حسین قوامی به عهده گرفت.
از دیگر فعالیتهای علمی و هنری این محقق بزرگ موسیقی، پژوهش درباره نسبت دستگاههای مختلف موسیقی ایرانی و ساختار آن بود. وی با بررسی متونی مانند مقاصدالالحان و جامع الالحان عبدالقادر مراغهای، تحلیل و تدقیق در ریشه واژههای به كار رفته در موسیقی و پردهبندی سازهای ایرانی، همچنین مقایسه موسیقی روم و یونان با موسیقی ایرانی در صدد كشف ساختار و سازمان ردیف موسیقی ایران برآمد. او نتیجه پژوهش خود را در كتابی به نام «گامهای گمشده» آورده است.
سرانجام این هنرمند نامدار در 24 مهر 1367 خورشیدی پس از گذراندن یك دوره بیماری سرطان، چشم از جهان فرو بست و در جوار امامزاده طاهر در كرج به خاك سپرده شد.
برنامه «با كاروان شعر و موسیقی» به تهیه كنندگی یلدا احتشامی و گویندگی مریم واعظ پور، ساعت 12:20 روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز و موج ای ام ردیف585 كیلوهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.