تصنیف «بس كن ای دل» امروز یكشنبه 14 شهریور به یاد مرتضی نی داوود، نوازنده تار و موسیقی دان در برنامه «با كاروان شعر و موسیقی» رادیو فرهنگ پخش و بررسی می شود.
برنامه «با كاروان شعر و موسیقی» امروز تصنیف «بس كن ای دل» اثری از مرتضی نیداوود، با شعری از پژمان بختیاری را پخش و بررسی می كند.
این تصنیف با صدای خوانندگانی همچون عبدالحسین مختاباد و صدیق تعریف بازخوانی شده است.
مرتضی نی داوود در سال 1279 در شهر اصفهان به دنیا آمد، ولی در سن 3 سالگی به همراه خانوادهاش به تهران رفت و در آنجا ساكن شد.
نیداوود در اوایل 1304 اقدام به تأسیس كلاسی برای تدریس تار و ردیف موسیقی ایرانی كرد و اسم آن را به احترام استادش، درویش نامگذاری كرد كه پس از مرگ نابهنگام استاد درویش خان، ادامه آموزش شاگردان استادش را نیز در آنجا برعهده گرفت.
نیداوود پس از تأسیس رادیو مانند هنرمندان دیگری چون رضا محجوبی، علی اكبر شهنازی، حبیب سماعی، ابوالحسن صبا و موسی معروفی، به همكاری با رادیو پرداخت.
وی در سال 1348 حدود 300 گوشه از ردیف موسیقی ایرانی را اجرا و ضبط كرد كه توسط «انتشارات ماهور» چاپ و نشر یافته است.
از معروفترین تصانیفی كه وی ساخت، تصنیف مرغ سحر بود كه روی شعری از مرحوم بهار ساخته شد. وی در 2 مرداد سال 1369 در سن نود سالگی درگذشت، از دیگر آثار شاخص نی داود می توان به تصنیف «شاه من، ماه من»، تصنیف «مرغ حق»، تصنیف «آتش دل» و ... اشاره كرد.
برنامه «با كاروان شعر و موسیقی» به تهیه كنندگی یلدا احتشامی و گویندگی مریم واعظ پور، ساعت 12:30 روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز و موج ای ام ردیف585 كیلوهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.