هفت اقلیم شنبه تاجمعه از ساعت 16:00 تا 16:55 به مدت 55 دقیقه

رادیو فرهنگ

هفت اقليم

برنامه هفت اقلیم صدای فرهنگ و هنر ایران زمین

نیلوفر زندیان: ما یك هدف ساده اما بسیار مهم داریم و آن حذف فاصله عموم مردم در اقصی نقاط ایران است.

1399/07/11
|
14:01

برنامه 17ساله هفت اقلیم رادیو فرهنگ با محوریت سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، كتاب و كتابخوانی، الگوهای سواد رسانه‌ای، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دوباره بعد از سه سال وقفه از چهارم خرداد همزمان با عید سعید فطر در كنداكتور شبكه رادیویی فرهنگ قرار گرفت و هر هفته از شنبه تا پنجشنبه ساعت 17به صورت زنده روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از شبكه فرهنگ در حال پخش است.
این بهانه ایی شد تا با عوامل این برنامه كه رسالت خود را پل ارتباطی میان مخاطبان و اهالی قلم، هنرمندان و فرهنگ مداران می دانند، گفت و گویی داشته باشیم.

نیلوفر زندیان مدیر گروه رادیو كتاب فرهنگ:
برنامه هفت اقلیم پس از وقفه سه ساله دوباره از رادیو فرهنگ در حال پخش است، می خواستم از شما درباره وقفه این برنامه بپرسم و اینكه چه چیزی باعث شد تا دوباره وارد كنداكتور شبكه بشود؟
هفت اقلیم پیشینه ای 17 ساله دارد و ادوار مختلف مدیریتی در رادیو را تجربه كرده است.این یك امر بدیهی است كه در جریان سیاستگذاری محتوایی رسانه، هر شبكه بنا به ماموریتهای تعریف شده به اقتضای زمان و ضرورتها، تغییراتی داشته باشد. بله هفت اقلیم برای مدت سه سال پخش نشد ،اما برنامه های دیگری در شبكه فرهنگ طراحی شد تا جای خالی هفت اقلیم را پر كند، همكاران دیگرم در بخش های دیگر شبكه بسیار تلاش كردند و انصافا تلاش ارجمندی بود، اما گاهی نام و هویت یك برنامه در ذهن مردم باقی می ماند و از رسانه انتظار دارند كه نام و هویت و فضای آن برنامه از رادیو شنیده شود. در این سالها به كرات برای ما سازندگان هفت اقلیم پیش آمد كه در مجامع فرهنگی، یا از طریق راهای ارتباطی كه سازمان دارد، مردم از ما می خواستند كه هفت اقلیم را ادامه دهیم و این شروع دوباره پاسخی فروتنانه و قدر شناسانه ازخواست و عنایت مخاطبان شبكه فرهنگ بود.
هفت اقلیم با گذشته چه فرقی كرده است؟
هفت اقلیمی كه هم اكنون هر روز عصر از رادیو فرهنگ شنیده می شود حاصل خرد جمعی شماری از فعالان و برنامه ریزان و كارشناسان فرهنگی داخل رادیو ومجموعه های فرهنگی خارج از رادیوست و حاصل ساعتها طراحی و جلسات بحث و بررسی.
به خاطر دارم در جلسه ای كه باحضور آقای دكتر شاه آبادی برگزار شد، توصیه ایشان به عوامل هفت اقلیم این نكته بود كه" با توجه به پیشینه این برنامه، حالا انتظار مخاطبان از شما بیشتر است و باید ارتفاع پرش شما برای ارائه یك برنامه قوی فرهنگی، بیش از گذشته باشد." و قطعا تجمیع تجربیات گذشته و تشكیل اطاق فكر برنامه و مشورت با كارشناسان فرهنگی و برنامه سازان پیشكسوت رادیو و از همه مهمتر شنیدن نظر مخاطبان ، ما را در رسیدن به افق و چشم اندازی كه برای برنامه تعریف كردیم،نزدیك می كند.
سری جدید هفت اقلیم در قالب مجله تركیبی تعریف شده است و طرح ، بررسی و نقد رویدادهای فرهنگی و هنری بنیان برنامه سازی ما را تشكیل می دهد.یكی از تفاوت های هفت اقلیم این دوره با گذشته پر رنگ شدن موضوع كتاب در فضای برنامه نود دقیقه یی ماست. معرفی كتاب،گپ و گفت با نویسندگان ،مترجمان و دیگر دست اندركاران حوزه نشر كشور بخش قابل توجهی از برنامه را به خود اختصاص داده است. اگر در گذشته برنامه هر روز با موضوعی واحد با حضور كارشناسان شكلی گفتگو محور داشت ،در سری جدید سعی كردیم از فرم های گوناگون رادیویی بهره ببریم و فضاهای متنوع و متعددی در برنامه داشته باشیم.گفتار ،مصاحبه ،وكس پاپ ،اعلان های خدمات فرهنگی سازمانها و نهادها،آیتم، بسته های صوتی مستند،گفتگوهای كارشناسی وبرخوانی كتاب از سوی مخاطبان كه به صورت فایل های كوتاه برای ما ارسال می كنند ،ساختار صوری و محتوایی هفت اقلیم را تشكیل می دهد.
این برنامه چه اهدافی را دنبال می كند؟
ما یك هدف ساده اما بسیار مهم داریم و آن حذف فاصله عموم مردم در اقصی نقاط ایران از كانون های سیاستگذاری، رویدادها و محصولات فرهنگی است و در این حوزه تمامی وجوه فرهنگ از جمله كتاب،میراث فرهنگی،صنایع دستی ،سینما ،تاتر،هنرهای تجسمی ،موسیقی،مطبوعات،پوشاك، رسانه های مكتوب و مجازی وبحث سواد رسانه یی و ...را در دستور كار خود قرار داده ایم. شعار هفت اقلیم هم موید همین معناست : هفت اقلیم ،صدای فرهنگ و هنر ایران".
ویژگی های شاخص این برنامه چیست؟دغدغه شما به عنوان مدیر گروه رادیو كتاب فرهنگ در این برنامه چیست؟
شاخصه این برنامه انصاف،صداقت و نگاه كارشناسانه و منطبق شدن با نیاز فرهنگی روز مخاطبان در طرح مباحث است.انتخاب شدن از سوی مخاطبان و توجه مردم به یك برنامه بهترین محك برای طراحان و سازندگان یك برنامه ست.این توجه هم مسئولیت ما را سنگین می كند و هم دلگرمی ما را افزون كه از جانب مخاطبان نشان تایید گرفته ایم. در اطاق گروه ما یكی از دیوارها ، پر از نشان های تقدیریست كه از مجامع و سازمانها و نهاد های فرهنگی به دلیل موفقیت در هدف گذاری دریافت كرده ایم ،اما به واقع لذت هیچ یك به اندازه پیام و یا تلفن آن جوان روستایی ارزشمند نیست كه ما را به دلیل خدمت فرهنگی می نوازد و اظهار می كند كه ما محرومیت های فرهنگی شهر و دیارش را جبران می كنیم و به لحاظ فرهنگی مرجع خوبی برای تغذیه فكری و هویتی آنان هستیم..این ثمر، منتهی آرزوی ما خادمان فرهنگ در رسانه است.
برنامه هفت اقلیم شنبه ها به هنرهای تجسمی می پردازد و هدف آن اطلاع رسانی و آموزش مخاطبان با این حوزه است.
زهرا نصرالهی تهیه كننده برنامه هفت اقلیم روزهای شنبه می گوید: تمام تلاش خود را می كنم كه یك برنامه زیبا و قابل شنیدن برای تمام گروهای شنونده و برای تمام ایران تهیه كنم تا رضایت مخاطبان جلب شود و از مباحثی كه در این برنامه مطرح می شود، استفاده كنند.
رضا غیور مشاور محتوایی برنامه هفت اقلیم در این خصوص گفت: شبكه فرهنگ به عنوان یك شبكه تخصصی در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان بخشی از فعالیت های خود باید به حوزه هنرهای تجسمی بپردازد. این تنها برنامه تخصصی است كه در حوزه هنرهای تجسمی به صورت زنده پخش می شود و این زنده بودن آن باعث می شود كه به روز باشد. در تلاش هستم كه بتوانم در حوزه هنرهای تجسمی به ارائه مطالب جدیدی بپردازم كه پیش از این به آن پرداخته نشده است. در این حوزه اتفاقات روزآمدی در سطح جهان وجود دارد كه نیاز دیدم این مطالب در شبكه رادیویی فرهنگ عنوان شود و تلاشم بیشتر اطلاع رسانی و آموزش در این حوزه است و حتی اگر توانسته باشیم تعداد محدودی را با این حوزه آشنا كنیم تا ادامه مسیر را طی كنند، به نظر می رسد كه نتیجه مطلوبی داشته ایم.
اهداف برنامه شنبه های هفت اقلیم از سه بخش آموزشی، اطلاع رسانی و سرگرمی شكل گرفته است و سعی شده تا علاوه بر پرداختن به حوزه هنرهای تجسمی در نقاشی، عكس و مجسمه به حوزه هنرهای جدید و هنرهای چندرسانه ایی هم ورود كنیم و به معرفی آنها بپردازیم و كتاب های مربوط به این زمینه را با مخاطبان آشنا كنیم.
امیر راد مدیر انجمن صنفی نقاشان ایران و كارشناس حوزه هنرهای تجسمی برنامه هفت اقلیم را برنامه خاطره انگیز می داند و می گوید: سالیان سال شنونده این برنامه بودم و از اینكه می توانم با این برنامه همكاری داشته باشیم بسیار خوشحالم، برنامه هفت اقلیم شنبه ها بر حوزه هنرهای تجسمی تمركز دارد و با توجه به اینكه زمینه كاری من به طور مشخص تمركز در حوزه هنرهای تجسمی است، طبیعی ست كه برای من فرصت مناسبی است كه بتوانم در خدمت مخاطبان باشم.
به نظر من ویژگی شاخص این برنامه ریتم پایدار آن است و عاملی كه در این برنامه من را هم جذب می كند این است كه ما می توانیم مباحثی برای مخاطب عام مطرح كنیم. اینكه ما می توانیم برخی از تعاریف و مفاهیم حوزه هنرهای تجسمی را به زبان ساده تر و به بهانه ها ی گوناگون از جمله كتاب، گفت و گو و خبر به مخاطب عام منتقل كنیم، به نظر من یك اتفاق مهم و ویژگی شاخص این برنامه است.
اصولا رسانه برای من به دلیل نقش آموزشی و نقشی كه در شكل دادن فرهنگ دارد اهمیت دارد و اینكه ما بواسطه رسانه می توانیم قشر وسیعی را آموزش دهیم و فرهنگ و نگاه مردم را گام به گام و با حركات كوچك تغییر دهیم. بنابراین؛ دغدغه من به عنوان یك كارشناس، آموزش به واسطه رسانه و آموختن مفاهیم به گروه كثیری از شنوندگان برنامه است و فكر می كنم یكی از مهمترین وظیفه رسانه همین است.
برنامه هفت اقلیم یكشنبه ها به تهیه كنندگی رویا ولی زاده، به موضوع سواد رسانه ای می پردازد و هدف آن آموزش استفاده صحیح از انواع رسانه هاست.
مونا توسلی مشاور محتوایی برنامه هفت اقلیم می گوید: هدف از انتخاب موضوع سواد رسانه ای برای هفت اقلیم افزایش آگاهی مخاطبان در حوزه شناخت و آموزش استفاده صحیح از انواع رسانه ها است كه از طریق گفتگو با كارشناسان به مخاطبان آموزش داده می شود كه از یك كاربر منفعل به یك تولید كننده محتوا ارتقاء یابند و با روش صحیح استفاده از امكانات رسانه های دیجیتال آشنا شوند. هفت اقلیم سعی می كند با توجه به ماموریت شبكه فرهنگ كه انعكاس و نقد و بررسی رویداد های فرهنگی هنری كشور است تازه ترین رویدادها و اثر گزارترین رو به مخاطبان خود معرفی كند و با مسئولان و كارشناسان متخصص هر حوزه تبادل نظر داشته باشد.
كاربردی بودن مباحث و به روز بودن موضوعات در حوزه سواد رسانه ای، علاوه بر بخش اختصاصی معرفی كتاب در هفت اقلیم كه كتاب های حوزه كودك و نوجوان معرفی می شود از شاخص های هفت اقلیم یكشنبه هاست. همچنین سعی می شود متناسب با مناسبت های مذهبی و ملی كتاب معرفی شود كه شناخت آن وقایع از طریق كتاب باشد مثلا روز شهادت شهید چمران كتاب پاوه سرخ معرفی شد كه به زندگی نامه شهید می پرداخت، هر هفته سعی می كنیم متناسب با موضوع سواد رسانه ای هم معرفی كتاب داشته باشیم و بخشی در برنامه داشتیم كه فیلم های روز جهان با نگاه سواد رسانه ای تحلیل می شد و اهم این موضوع برای مخاطب آشكارتر می شد.
دغدغه اصلی من انتخاب موضوع و كارشناسان برنامه است كه موضوع برای مخاطب قابل استفاده باشد و بعد از انتهای برنامه به داشته هایشان اضافه شود و تعامل بیشتر با مخاطبان از طریق صفحه های اجتماعی و گزارش های مردمی برنامه است. همچنین انتخاب كتاب هاست كه سعی می كنم كناب های چاپ جدید و با محتواهای مناسب و خوب را معرفی كنیم.
علاوه بر این سعی می كنم حتما افرادی كه در حوزه كتاب و ترویج آن فعالیت های ویژه ای در سرتاسر ایران دارند رو معرفی كنم و باهاشون گفتگو داشته باشیم هم به منظور قدردانی از آنها و هم مخاطبان بتوانند برای فعالیت های جدیدتر در حوزه ترویج كتابخوانی ایده بگیرند.
برنامه هفت اقلیم دوشنبه ها با محوریت كتاب و كتابخوانی تقدیم شنوندگان می شود و هدف آن معرفی كتاب های معتبر و مستند در حوزه های مختلف و ترویج كتابخوانی در جامعه است.
الهه بیات تهیه كننده، مشاور محتوایی و نویسنده برنامه هفت اقلیم دوشنبه ها عنوان كرد: برنامه هفت اقلیم به طور كلی یك رویكرد فرهنگی و اجتماعی را در برمی گیرد كه موضاعات فرهنگی، هنری و اجتماعی را پیگیری می كند. رویكرد اصلی برنامه دوشنبه های هفت اقلیم بحث كتاب است و هدف اصلی ما ترویج كتابخوانی در جامعه است. در این روز بخش ویژه ایی با نام آنچه شما خوانده اید داریم و مردم را دعوت می كنیم تا بخشی از كتاب هایی كه تا به حال مطالعه كرده اند را برای ما بخوانند تا با صدای خودشان در برنامه پخش شود. در واقع این برنامه با حضور و مشاركت مردم شكل می گیرد.
هدف اصلی من در برنامه دوشنبه های هفت اقلیم دقت در انتخاب موضوع است و تلاش می شود تا موضوعی را انتخاب كنیم كه مورد دغدغه مردم است. نكته دیگر اینكه سعی می كنیم با كمك كارشناس برنامه كتاب هایی كه در این روز انتخاب می كنیم معتبر و مستند باشد و از لحاظ محتوایی دقت بالایی داشته باشیم.
به عنوان یك تهیه كننده این دغدغه را دارم كه چینش برنامه به شكلی باشد كه مخاطب را از دست ندهیم، ساختار برنامه برای شنونده جذاب و دلپذیر باشد و رنگ آمیزی خوبی از لحاظ موسیقی و آیتم ها در برنامه داشته باشیم تا شنونده ها پا رادیو بنشینند و برنامه را ترك نكنند. برنامه هفت اقلیم با موضوعات روز مردم در حوزه اجتماعی، فرهنگی و هنری در ارتباط است و حس بسیار خوبی نسبت به برنامه دارم، هفت اقلیم را دوست دارم و هر بار با انگیزه و اشتیاق برای ساخت برنامه حاضر می شوم و خدا رو شكر برنامه هفت اقلیم برنامه ایی است كه توانسته نظر مخاطبان و به خصوص فرهیختگان حوزه فرهنگ و هنر را به خود جلب كند و این نشان دهنده موفقیت برنامه است.
صادق وفایی روزنامه نگار،نمایشنامه نویس و كارشناس حوزه نشر و كتاب در برنامه هفت اقلیم دوشنبه ها بر این نظر است كه برنامه دوشنبه های هفت اقلیم خوب است اما بهتر است كه بیشتر گفت و گو و بحث داشته باشد و به نظرم گفت و گوهای جذاب بیشتر می تواند مخاطب را جذب خود كند. یكی از شاخص های برنامه هفت اقلیم روز دوشنبه می تواند اشراف مجری و كارشناس به اطلاعات ارائه شده باشد.
دغدغه من در این برنامه این است كه بتوانم مطالب بی تعارف تری را بازگو كنم منظورم ساختار شكنی و هنجارشكنی نیست بلكه ارائه حرف های جذاب است كه بدین شكل بتوانم اعتماد مخاطبان را جلب كنم و اگر بتوان در این برنامه در كنار معرفی كتاب به نقد و بررسی آنها نیز پرداخت، بسیار عالی می شود.
برنامه هفت اقلیم روزهای سه شنبه ها به تهیه كنندگی رویا ولی زاده، به هنر در زوایای مختلف زندگی می پردازد و با عنوان هنر و زندگی در تلاش است كه همه جنبه های هنر را با جزئیات مورد بررسی قرار دهد.
زهرا حبیبی زاد مشاور محتوایی برنامه هفت اقلیم سه شنبه ها در این رابطه می گوید: برنامه هفت اقلیم تلاش می كند كه به طور ویژه هر روز به یكی از ویژگی های فرهنگ و هنر بپردازد. در این برنامه تصمیم گرفته شد تا نگاه كلی تری داشته باشیم و خود را وابسته به یك موضوع خاص نكنیم. به این دلیل كه بتوانیم به مسائل و دغدغه هایی كه در حوزه هنر وجود دارد، منعطف باشیم. به هر حال حوزه فرهنگ و هنر بسیار گسترده است و در شش برنامه جا نمی گیرد. در روز سه شنبه های هفت اقلیم، سعی كرده ایم كه همه جنبه های هنر با جزئیات مورد بررسی قرار بگیرد. موضوعات سه شنبه ها، در زندگی جای دارد و همه ما به نوعی شاید بخشی از زندگیمان را تحت تاثیر قرار داده است. به این دلیل با نام هنر و زندگی به مخاطبان ارائه شد.
آنچه كه در سه شنبه های برنامه هفت اقلیم برای ما جالب است میزان مشاركت مردم است. پیام ها و تلفن های بسیاری داریم و خودمان از این میزان استقبال شگفت زده می شویم و شاید به این دلیل باشد كه سعی نكرده ایم خیلی تخصصی و علمی صحبت كنیم و این به سبب نگاه عمومی تری است كه در برنامه سه شنبه های هفت اقلیم وجود دارد.
دغدغه من به عنوان یك كارشناس محتوایی این است كه بتوانیم خودم را جای مردم بگذارم و بتوانم فكر كنم كه هر روز صبح وقتی مردم با نگاه ها، سلیقه ها و زندگی های مختلف با چه چیزهایی برخورد می كنند و اینكه بتوانم سلیقه های مختلف را پوشش بدهم. روزهای سه شنبه بسیار درگیر مخاطب شناسی می شوم و آرزو دارم كه بتوانم تاثیرگذار باشم.
برنامه هفت اقلیم چهارشنبه ها، به مسائل مربوط به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می پردازد و با همین عنوان هم نامگذاری شده است.
زهرا نصرالهی تهیه كننده برنامه هفت اقلیم در روزهای چهارشنبه، می گوید: تیم چهارشنبه های هفت اقلیم در فضای مجازی بسیار فعال هستند و استقبال بی نظیر است. این برنامه حتی سبب شده تا از برخی اتفاقات بدی كه قرار بوده بیافتد جلوگیری كند و یا حتی اتفاقات ناخوشایندی كه در این حوزه رخ داده است در این برنامه رسانه ایی شده و كار به وزیر رسیده و از ادامه دادن بیشتر آن اتفاق بد جلوگیری شده است و ای كاش می توانستیم بیشتر از اینها وارد بشویم ولی وجود برخی خط قرمزها مانع است.
زهرا حبیبی زاد مشاور محتوایی برنامه هفت اقلیم عنوان می كند: در چهارشنبه های برنامه هفت اقلیم موضوعی را بررسی می كنیم كه در واقع وظایف یك وزارتخانه است. اما این موضوع سه نهاد متفاوت است و مشكلات بسیار زیادی در این سه موضوع وجود دارد و بحث های مختلف و گسترده ایی را در برمی گیرد.
با اطمینان می توانم بگویم كه ما در برنامه چهارشنبه های هفت اقلیم هر هفته زمان كم می آوریم و واقعا اختصاص تنها یك روز به حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كم است. به این دلیل اتفاقاتی كه در طول هفته در این حوزه می افتد بسیار زیاد است. چالش ها و مشكلات در این سه حوزه بسیار زیاد است و دغدغه تیم برنامه هفت اقلیم این ست كه بتوانیم به كمك فعالان و مسئولین این حوزه مشكلات را مطرح كنیم و راه حلی برای آن ارائه دهیم.
حجت الله مرادخانی مدرس دانشگاه و كارشناس در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی درباره ویژگی های این برنامه اذعان داشت: ویژگی های بسیار بارز برنامه هفت اقلیم، كار گروهی موفق و همدلی تمام عوامل و همچنین به روز بودن و پرداختن دقیق به موضوعات حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری است، این شاخص ها باعث می شود كه كیفیت محتوا در بالاترین سطح خود قرار بگیرد. بازخوردها از این برنامه مثبت بوده است و موضوعاتی كه در برنامه چهارشنبه های هفت اقلیم بررسی می شود بقدری جذابیت دارد كه در رسانه ها انعكاس می یابد و سوژه رسانه های دیگر می شود و این خبر از موفقیت یك برنامه را می دهد.
تلاشم این است كه در این برنامه به عنوان یك كارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به معرفی قابلیت ها و توانایی های فرهنگی كشور بپردازم و در كنار آن آموزش و آسیب شناسی در این حوزه هم مورد بررسی قرار بگیرد و تا آنجا كه می توان از آسیب انسانی به این داشته ها جلوگیری كنیم و از طرف دیگر به رویه های غلط در مدیریت كه گاهی به علت ناآگاهی منشا خسارت می شود، بپردازیم.
در این برنامه از زوایای مختلفی به حوزه میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری می پردازیم، لیكن رویكرد مشخصی داریم، گاهی موضوعات روز، مناسبت های تقویمی و اتفاقاتی كه در كشور رخ می دهد ملاك قرار می گیرد و گاهی دیدگاه ترویجی آموزشی به مسائل در این برنامه داریم. اما رویكرد برنامه هفت اقلیم چهارشنبه ها به طور كلی این است كه به سراغ صاحبنظران درجه یك مرجع در هر حوزه ای برویم تا گفت و گوهایی كه شكل گیرد و مطالب دسته اول و اصیلی به مخاطب منعكس شود تا باعث افزایش كیفیت بشود.
و آخرین روز برنامه هفت اقلیم عنوان هنر از زوایه نگاه مطبوعات و رسانه را به خود اختصاص داده است و به جمع بندی هفته از نگاه رسانه های خبری می پردازد.
الهه بیات تهیه كننده برنامه هفت اقلیم روزهای پنج شنبه توضیح داد: در برنامه هفت اقلیم روزهای پنج شنبه سعی می كنیم به موضوع اخبار و رسانه ها بپردازیم و از اتفاقات و رخدادهایی كه در طول هفته از جمله برگزاری نمایشگاه ها، همایش، نشست های فرهنگی و هنری، رونمایی از كتاب ها پیش آمده، با رویكردی رسانه ایی به آن می پردازیم و به تیتر روزنامه ها و اخباری كه در نشریات وجود دارد، نگاهی داریم و سعی می كنیم با افرادی كه آن خبر را درج كردند، ارتباط داشته باشیم و از زبان آنها به صورت زنده توضیحات مربوط به آن خبر را بشنویم.
زهرا حبیبی زاد مشاور محتوایی برنامه هفت اقلیم پنج شنبه ها می گوید: هفت اقلیم پنج شنبه به دلیل اینكه در روز آخر هفته قرار گرفته است. یادداشت ها و انتقادهایی كه در مطبوعات، روزنامه ها و رسانه ها نسبت به حوزه فرهنگ و هنر وجود دارد بررسی می كنیم و راجب به مهمترین خبرها در طول هفته به بحث و گفت و گو بواسطه كارشناسان برنامه می پردازیم، می توان گفت كه جمع بندی هفته از نگاه رسانه های خبری در این روز شكل می گیرد. و در تلاش هستیم تا بتوانیم توجه مخاطبان خود را به فعالیت خبرنگاران و اهالی مطبوعات جلب كنیم.
گویندگان برنامه هفت اقلیم راضیه گردكاهد، مهدی محمدیان و فاطمه آل اسحاق هستند كه هر هفته یكی از آنها گویندگی این برنامه را برعهده دارند و نظرهای جالبی نسبت به این برنامه دارند كه با هم می خوانیم.
مهدی محمدیان گوینده این برنامه می گوید:آنچكه برنامه هفت اقلیم را از برنامه های در سطح خود متفاوت می كند تنوع آن است. هفت اقلیم بسیار رنگارنگ است و سعی بر آن دارد تا صداهای متفاوتی را بازتاب دهد. در واقع هفت اقلیم آئینه ایی برای تمامی صداهای فرهنگ و هنر ایران زمین است و همین موضوع بار فكری و ارزشی برنامه را بیشتر می كند.
از منظر فرهنگ و هنر دچار چالش های بسیاری هستیم و من به سهم خودم و تیم هفت اقلیم سعی می كند كه به چالش ها و نقاط كور فرهنگ و هنر ایران نزدیك بشود و به واكاوی آنها بپردازد و برای مخاطب آنها را روشن سازد و ریشه آنها را پیدا كند. در كنار آن قطعا فضاهای مثبت و پیشنهادهای مثبت نیز خواهد داشت و آن را انعكاس خواهد كرد اما سعی من به عنوان یك گوینده در برنامه هفت اقلیم بیشتر آن است كه به چالش ها و كمبودهای عرفی، قانونی،منشی، رفتاری، مدیریتی و حتی مردمی عرصه فرهنگ و هنر نزدیك بشویم و سهم خود را تاباندن رشته ایی از نور برروی هر چالشی در حوزه عرصه فرهنگ و هنر در بستر رادیویی به نام رادیو فرهنگ می دانم.
راضیه گردكاهد گوینده برنامه هفت اقلیم با بیان اینكه می توان با برنامه هفت اقلیم سفر كرد، در ادامه گفت: هفت اقلیم مانند یك دریچه به دنیای سحرآمیز و خیال انگیز فرهنگ و هنر است و در برنامه تخصصی كه مخاطبان آن اهالی فرهنگ هستند گویندگی اندكی دشوارتر است. مخاطبان هفت اقلیم افرادی هستند كه شاید دغدغه و علاقه مندی متفاوتی داشته باشند و این كار عوامل برنامه را دشوار می كند به این دلیل كه محتوای برنامه می بایست متناسب با سطح ذائقه فرهنگی مخاطبان ارائه شود. بنابراین؛ می توان گفت كه این برنامه ایی نیست كه یك گوینده تنها باید از فن اجرای خود كمك بگیرد. برنامه ایی است كه برای موفقیت و دلنشین بودن آن حتما نیاز به مطالعه و پیگیری رخدادهای فرهنگی دارد. این برنامه می تواند نیازهای فرهنگی و هنری یك مخاطب اهل خردورزی، اندیشه مندی و فرهیختگی را برآورده كند.
هفت اقلیم، برای من به مثابه یك عهد دیرین است. این برنامه ایی است كه سال ها روی آنتن شبكه فرهنگ بوده و پیش از اینكه گوینده هفت اقلیم باشم، از مخاطبان و شنوندگان این برنامه بودم. و این حس بسیار خوبی است. هفت اقلیم برای اهالی هنر و فرهنگ یك دورهمی صمیمانه بوده و حالا خوشحال هستیم كه بعد از مدت ها دوباره به روی آنتن رفته است و در ایستگاه فرهنگ مجالی برای این دورهمی فراهم شده است.
در پایان فاطمه آل اسحاق یكی دیگر از گویندگان برنامه هفت اقلیم می گوید: هفت اقلیم برنامه ای است كه یك تیم برنامه ساز تمام تلاش خودشان رو میكنند تا در حوزه كتاب و فرهنگ و هنر برنامه ی ارزشمند،فاخر و اصیلی،به روی آنتن ببرند و مباحثی مطرح شود كه دغدغه و موضوع روز عرصه فرهنگ است،اینكه در این فضا كسانی هستند كه برای ارائه مطلوب و درخور مسائل فرهنگی تمام سعی خودشان رو میكنن از نظر من قابل تقدیر و ستایش است.
از آنجایی كه اساسا گوینده ویترین و خروجی نهایی یك برنامه است، معمولا دغدغه من به عنوان یك گوینده، ارائه هر چه بهتر تلاشهای همكارانم به مخاطبان برنامه و همچنین برقراری ارتباط با مخاطبان است تا به شنیدن برنامه تمایل داشته باشند، به طور كلی دغدغه ام در رادیو فرهنگ، اجرای فاخر و در شان این شبكه رادیویی است.
پرداختن به محتوای هنری اصیل،دغدغه طرح مسائل مهم به منظور دریافت پاسخ از جانب مسولان مربوطه و یا آگاه سازی و ایجاد حساسیت بیشتر برای مخاطبان به جهت حفظ فرهنگ و هنر اصیل،معرفی چهره های شاخص و تاثیر گذار عرصه هنر،فرهنگ و كتاب،پرداختن به مقوله كتاب از ویژگی های شاخص این برنامه است.
اینكه در فضایی كه افراد جامعه، درگیر دغدغه های روزمره زندگی خود هستند، تعدادی از برنامه سازان و اهالی و دغدغه مندان فرهنگ و هنر در شبكه رادیویی فرهنگ، در كنار همه همدردی هایی كه با افراد جامعه دارند، تمام تلاششان رو میكنند تا قامت فرهنگ اصیل كشور را راست نگه دارند و تلنگری بزنند، به طبع احساس خوشایندی به من میدهد و بسیار خرسندم.

دسترسی سریع
هفت اقلیم