برنامه «هفت اقلیم» كه چهارشنبه ها با موضوع علوم ارتباطات و سوادرسانه ای از شبكه رادیویی فرهنگ پخش می شود این هفته 7 شهریور در بخشی به تعریف متاروس و اقتضائات آن می پردازد.
گوشی هوشمند، رایانش ابری، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و بلاكچین برخی از نمونههای انقلابی هستند كه در گذشته توجه دنیای فناوری را به خود جلب كرده اند. "متاورس" (Metaverse) یكی از جدیدترین واژههای كلیدی در دنیای فناوری محسوب میشود و چنان توجهات را به سوی خود جلب كرده كه به یك هدف كلان برای بسیاری از غولهای فناوری جهان تبدیل شده است. در بخش نخست برنامه« هفت اقلیم» چهارشنبه 7 شهریور ماه در گفتگو با كارشناسان درباره « مناروس» صحبت می شود.
متاورس را میتوان یك فضای مشترك مجازی كه از تركیب واقعیت فیزیكی، بازیهای آنلاین، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و ارزهای دیجیتال حاصل میشود، تعریف كرد كه كاربران را قادر میسازد به صورت مجازی با هم در تعامل باشند و در این برنامه در گفتگو با دكتر حمید ضیایی پرور استاد ارتباطات ضمن تعریفی از متاروس اقتضائاتی كه دارد نیز بیان می شود.
همچنین در گفتگو با دكتر قاسم زائری درباره بخش رسانه جشنواره پژوهش فرهنگی مطالبی بیان می شود .
در بخشی دیگر با عنوان« از گوتنبرگ تا اینترنت» كتاب تكنوپولی اثر نیل پستمن معرفی می شود این كتاب توسعه و ویژگی های "تكنوپولی" را توصیف می كند. او یك تكنوپولی را به عنوان جامعه ای تعریف می كند كه در آن فناوری خدایی شده است ، به این معنی كه "فرهنگ به دنبال مجوز خود در فناوری است ، رضایت خود را در فناوری می یابد و دستورات خود را از فناوری می گیرد". مشخصه آن مازاد اطلاعات تولید شده توسط فناوری است كه ابزارهای تكنولوژیكی به نوبه خود برای مقابله با آنها به كار گرفته می شوند تا جهت و هدف را برای جامعه و افراد فراهم كنند.
پستمن تكنوپولی را جدیدترین نوع از سه نوع فرهنگ می داند كه با تغییر در نگرش آنها نسبت به فناوری متمایز شده است
بخش « با چراغداران علم ارتباطات» نیز به معرفی پرتر باقر ساروخانی اختصاص دارد.
باقر ساروخانی (زاده 1318) جامعهشناس و استاد بازنشستهٔ دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است.او را پدر جامعهشناسی ارتباطات در ایران دانستهاند.
برنامه« هفت اقلیم» چهارشنبه ها به تهیه كنندگی معصومه علوی نكو و اجرای كارشناسی سعید اسلام زاده و گویندگی نگین خواجه نصیر از گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ ساعت 16:00روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز روانه آنتن می شود.