از ساعت به مدت

رادیو فرهنگ

آيين سپاس

آیین سپاس از سپیده انقلاب در رادیو فرهنگ

برنامه « آیین سپاس» ویژه بزرگداشت سپیده كاشانی شاعر انقلاب جمعه 15 مرداد از رادیو فرهنگ پخش می شود .

1400/05/15
|
08:25

در برنامه « ایین سپاس» جمعه این هفته كه با همكاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در گروه كتاب رادیو فرهنگ تولید شده حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور دینی و فرهنگی، رمضانعلی معتمدی، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اصفهان، فاطمه راكعی، شاعر، مترجم و پژوهشگر، میثم نمكی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كاشان و عبدالرضا مدرس‌زاده عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد كاشان درباره سپیده كاشانی مطالبی را بیان می كنند
سرور اعظم باكوچی مشهور به سپیده كاشانی در سال 1315 خورشیدی در شهر كاشان متولد شد .سپیده‌ كاشانی‌ از سال‌ 1347 همكاری‌ خود را با مطبوعات‌ كشور آغاز كرد. پس‌ از آن‌، بیشتر مجله‌هایی‌ كه‌ صفحات‌ ادبی‌ پرباری‌ داشتند، اشعار او را به‌ چاپ‌ رساندند.
او از 16 سالگی با اقامت در تهران به عرصه شعر و ادبیات ایران وارد شد و در سال 1352 نخستین مجموعه اشعارش را با نام « پروانه های شب » منتشر كرد.
او در سال 1358 خورشیدی ، به سازمان رادیو دعوت شد و نخستین شعرش در رادیو ( خاك آزادگان) خوانده شد.شعر خاك آزادگان او را در فارسی درس یازدهم پایه ی دهم نظام جدید آموزشی، نیز آورده اند.
سپیده كاشانی به دو شیوه كلاسیك و نو شعر می سرود و سروده های او پس از وفاتش در دو كتاب « سخن آشنا » و « هزار دامن گل سرخ » به چاپ رسید. او در سن 56 سالگی دارفانی را وداع گفت و در بهشت زهرای تهران به خاك سپرده شد.
سپیده كاشانی را می‌توان از اولین بانوان شاعر دانست كه نخستین آثار ادبیات مقاومت پایداری و جهاد و شهادت را در شعر انقلاب به بار نشاندند. سپیده به عنوان یك زن مسلمان و انقلابی قدم به میدان نهاد و در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و ادبی شركت كرد و به تبیین و ترویج معارف اسلامی، ارزش‌ها و اهداف انقلاب اسلامی پرداخت. این خواهرِ بزرگ‌تر تمامی شهدا، {به قول خودش: «من شهدا را می‌شناسم، انگار جایی آن‎ها را دیده‌ام، من خواهر بزرگتر همه شهدا هستم»} در عرصه عمل نیز این تعهد خود را به اثبات رساند و بارها در جبهه حق علیه باطل حضور یافت و ضمن تشویق فرزندان و برادران رزمنده‌اش، حماسۀ جاویدان آنان را سرمایه بیان خود كرد و نخستین آثار ادبیات مقاومت پایداری و جهاد و شهادت را در شعر انقلاب به بار نشاند.
علاقمندان می توانند« آیین سپاس» را ساعت 12:00 به تهیه كنندگی معصومه سادات علوی نكو روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوند.

دسترسی سریع
آیین سپاس