از ساعت به مدت

رادیو فرهنگ

آيين سپاس

آیین سپاس از مرحوم احمد احمدی در رادیو فرهنگ

برنامه آیین سپاس رادیو فرهنگ روز جمعه 29 شریور به بزرگداشت مرحوم دكتر احمد احمدی استاد حوزه و دانشگاه اختصاص داشت و در این برنامه حجت الاسلام ذبیحی؛ میرجلاال الدسین كزازی و حجت الاسلام محمدرضا بهشتی درباره شخصیت ایشان صحبت كردند.

1398/06/30
|
21:27

در این مراسم كه همت خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همكاری سازمان سمت با حضور چهره‌هایی چون سیدمحمدرضا بهشتی، شهین پناهی، عبدالله توكلی، محسن جوادی، محمدرضا حافظ‌‌ نیا، نجفقلی حبیبی، عبدالحسین خسروپناه، محمد ذبیحی، غلامحسین غلامحسین‌زاده، فاطمه طباطبایی، علی‌اصغر فانی، میرجلال‌الدین كزازی و دیگر اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شده بود محمدرضا بهشتی سخنرانی كرده و گفت: اولین آشنایی من با مرحوم احمدی به 45 سال پیش بر می گردد كه در منزل پدری ایشان را دیدم و نسخه خطی «تأملات دكارت» را آورده بودند و برای من چهره و نحوه برخورد و تلاش ایشان برای اینكه كاری كه فكر می كرد لازم است در حوزه اندیشه ارائه كند جالب توجه بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: از دانشگاه تهران، تربیت مدرس و جاهای دیگر خاطرات فراوات به یاد دارم. چیزی كه از ایشان به خاطر سپردم بیش از دانش، صداقت ایشان بود؛ چیزی كه دارد حكم كیمیا را پیدا می كند. اما در دكتر احمدی بی شائبه و بدون اینكه بخواهد دانش خود را به رخ دیگران بكشد این صفت را می دیدیم. شاید یكی از دلایلی كه برای دكتر احمدی نیاز به تبلیغات نباشد این است كه افراد این صداقت را به یاد دارند و این جاذبه دارد.
وی تأكید كرد: من را بیش از همه دینداری خالص جلب كرد و یك زندگی هدفدار كه مدت طولانی در یك مسیر با سخت كوشی قدم می گذاشت. روستا زاده ای كه با كمترین امكانات قدم در این وادی گذاشته و فراز و فرودهایی كه حاصل آن شخصیت بود.
بهشتی تصریح كرد: با اهتمام فراوان و دغدغه كارهای علمی و اجرایی را دنبال می كرد و همه جا دغدغه دینی بی شائبه را در ایشان می دیدم و این چیزی است كه در من اثر گذاشته است و بعد این دغدغه و نگرانی كه آیا توانسته آنچه را وظیفه داشته انجام دهد. در زمینه بیت المال حساس و دقیق بود و در عین حال قدر افراد و كار را می دانست و در اینكه كاری را در ست بگیرد و ارائه كند واقعا دقیق بود.

میرجلال الدین كزاری نیز در این مراسم گفت: دكتر احمدی روانش در مینوی برین شاد باد و برخوردار از مهر و نواخت ایزد دادار؛ اندیشمندی فراخ اندیش، آزادمنش و كلان نگر كه به ایران فرهنگی و تاریخی می اندیشید و به دور از هر گونه تنگ نظری با این ایران بی مانند آشنایی داشت و به پاس این آشنایی آن را ارج می نهاد. هركس با این ایران آشنا شود به ناچار بدان دل خواهد بست.

این چهره ماندگار فرهنگ و ادب ایران افزود: آنچه از دكتر احمدی مردی دیگرسان می ساخت آشنایی او با ایران بود و شاید برای این آشنایی بود كه شاهنامه را ارج می نهاد.
كزازی تأكید كرد: اگر دكتر احمدی نمی بود و سرپرستی سمت را نمی داشت یكی از رخدادهای بزرگ ادبی در شاهنامه پژوهی رخ نمی داد. از آن روز دكتر احمدی در چشم من انسانی دیگرسان شد و پیوندی در میانه پدید آمد و گهگاه دم های دلپذیر را كنار او گذراندم و گهگاه اندرزهایی به من می گفت.
حجت الاسلام و المسلمین محمد ذبیحی، سرپرست سازمان سمت، نیز در این مراسم گفت: دكتر احمدی همه كرامت ها را در خودش زنده كرده بود. از مدتی كه در «سمت» بودم خیلی چیزها از او آموختم. جاه و مقام و پست و موقعیت هیچ برای او مهم نبود و كمالات نفس برای او ارزش داشت. او تا آخر عمر با یك تاكسی زندگی می كرد امیدواریم با بتوانیم اندكی از بزرگواری های نفس او را در خودمان زنده كنیم.
آیین سپاس از این استاد فقید بزرگوار جمعه 29 شهریورماه ساعت 17:00 روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز رادیو فرهنگ پخش شد و فایل صوتی آن در پایگاه اطلاع رسانی شبكه رادیویی فرهنگ و همچنین ایرانصدا قابل دریافت است.

دسترسی سریع
آیین سپاس