صادق چراغی در برنامه «ایل بانگ» به آواز ایرانی وگستره منظومه كهن كوراوغلو می پردازد.
در برنامه « ایل بانگ» پنجشنبه 18 آبان ماه صادق چراغی با جاوید عباسی فلاح ،خواننده ،پیرامون جستارهای پیشكشیده شده در چهلوسومین نشست تخصصی آیین آواز ایران گفتگو می كند.
چهل و سومین نشست تخصصی آواز در موسیقی دستگاهی ایران با عنوان «آیین آواز» با رویكرد اجرای «ساز و آواز و تصنیف» در چند بخش مختلف، سهشنبه 16 آبانماه ساعت 18 در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
اجراهای این نشست نیز شامل ساز و آواز جاوید عباسی فلاح (آواز) و داوود غفاریزاده (نی)، ساز و آواز محمد باقری درگاه (آواز و سهتار)، گروه «معروفی» متشكل از علی امیرقاسمی (آواز)، شهرزاد نوابی (پیانو)، راژان بیات (فلوت)، ستایش علی خمسه (تار)، غزاله تفرشی (كمانچه) و شقایق محمدی (تنبك) در آواز بیات اصفهان، ساز و آواز حامد شكرالهی (آواز)، داریوش قانع (نی) و علی شكاری (دف) در دستگاه شور و آوازخوانی رادفر ریاحی به همراه تار پوریا خاكپوربود.
همچنین روز جمعه 19 آبان ماه نیز گفتگوی صادق چراغی با دكتر احمد صلاحی درباره منظومه كهن كوراوغلو و گستره اجرای این منظومه در پهنههای ایران بزرگ فرهنگی پخش میشود.
منظومة كوراوغلی، منظومة حماسی- غنایی، داستان «روشن»، مشهور به كوراوغلی، قهرمان دادورز ملل ترك میباشد. این منظومه از نظر كهن الگوهای رایج در بین ملل، بسیار غنی است، كوراوغلو قهرمان حماسی مشترك میان بسیاری از مردمان ترك از جمله مردم ترك آذربایجان، و تركان تركیه، تركمنها، ازبكها و قشقاییها است
كوراوغلو در مقام قهرمان یكی از مهمترین داستان آشیقی، خود یك آشیق بود، چرا كه در اكثر آوازهای این داستان، آشیق راوی با گفتن آدیم كور اوغلو دی خود را به جای كوراوغلو مینشاند. این داستان از كشورهای آسیای میانه به آناتولی پخش شدهاست و در طی این فرایند به نحوی محتوای آن تغییر كردهاست.[ در این داستان عشق رومانتیك با رفتاری رابینهود گونه آمیخته میشود. یكی از نسخ این داستان، كه به عنوان نسخه پاریس شناخته میشود، در باكو چاپ شدهاست.آهنگ ساز بزرگ آذربایجان، عزیر حاجیبیگف، اپرای معروفی بر مبنای داستان كور اوغلو ساختهاست.
برنامه «ایل بانگ» به همت گروه ادب و هنر و به تهیهكنندگی یلدا احتشامی و اجرای كارشناسی صادق چراغی، ساعت20:00 مدت 30 دقیقه روی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.