ققنوس شنبه تا پنج شنبه از ساعت 17:00 تا 17:55 به مدت 55 دقیقه

گفتگو با «محمود اكرامی فر» به بهانه برگزاری چهاردهمین نشست «زبان‌شناخت»

چهاردهمین نشست «زبان‌شناخت» با حضور محمود اكرامی‌فر، شاعر و پژوهشگر ادبی در «حوزه هنری» برگزار می‌شود.

1401/09/23
|
13:47

چهاردهمین نشست از سلسله‌نشست‌های «زبان‌شناخت» با موضوع «زبان مخفی و ارتباطات اجتماعی» با حضور محمود اكرامی‌فر، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و شاعر برگزار می‌شود و اكرامی‌فر در این جلسه درباره تاثیر مهم زبان مخفی در ارتباطات كلامی گروه‌های حاشیه‌ای جامعه صحبت می‌كند.
به همین مناسبت برنامه «ققنوس» رادیو فرهنگ گفتگویی را با دكتراكرامی فر با موضوع «زبان مخفی» ترتیب داد.
دكتر اكرامی فر در این گفتگو «زبان» را یك مجموعه ساختارمند با هدف تفاهم و برقراری ارتباط و ایجاد تعادل اجتماعی تعریف كرد و گفت: براساس این تعریف، آنچه بعنوان «زبان مخفی» یاد میشود، اساسا زبان نیست؛ چراكه زبان باید نخست قابلیت زایش واژگانی داشته باشد، و دوم اینكه قابلیت صرف و نحو داشته باشد، درحالیكه آنچه به آن «زبان مخفی» اتلاق میشود، فی نفسه قابلیت زایش واژگانی ندارد و قابلیت صرف و نحو و دستور زبان ندارد، و درنتیجه بكارگیری اصطلاح «زبان مخفی» خدشه دار است و قابلیت دفاع در مجامع علمی را ندارد.
وی تاكید كرد: «زبان مخفی» كه بهتر است به آن «اصطلاحات خودمانی» بگوییم، در واقع مجموعه ای از واژگان است كه بصورت پراكنده مورد استفاده قرار میگیرند و غالبا عمر این واژگان كوتاه است و معمولا خاص یك گروه و قشر و صنف و اهالی یك حرفه و یا یك گروه سنی است.
وی همچنین فضاهای علم و تكنولوژی، كار و حرفه، مباحث سیاسی و جنگی و نیز فضای مجازی را از منشا های ورود واژگان به حوزه «اصطلاحات خودمانی» برشمرد و گفت: تاثیر زبان مخفی در ارتباطات كلامی گروه‌های حاشیه‌ای جامعه، غیر قابل انكاردانست و این گروه‌ها با استفاده از اصطلاحات خاص خودشان، عملا محتوای ارتباطات خود را از نگاه مسئولان پنهان نگه می‌دارند، و از این طریق، كنترل اجتماعی بر خود را با دشواری مواجه می كنند.
وی خاطر نشان كرد: زبان مخفی گروه‌های حاشیه ای و جوانان، كنترل محتوای ارتباطات آن‌ها را با دشواری مواجه می كند و شناخت این زبان به مسئولان جامعه كمك می‌كند تا محتوای ارتباطات آن‌ها را بهتر مدیریت كنند.

چهاردهمین نشست از سلسله نشست‌های «زبان‌شناخت» ساعت 14 تا 16 چهارشنبه 23 آذر در حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، روبه‌روی كوچه پورموسی برگزارمی‌شود و عموم علاقه‌مندان و پژوهشگران برای شركت در این نشست می‌توانند در سالن شماره 407 حوزه هنری حضور یابند.

دسترسی سریع
ققنوس